اشتغال نخستین اولویت جامعه معلولان است

خبرگزاری شبستان: مدیر کل سازمان بهزیستی استان یزد،گفت: اگر خواسته باشیم خدمتی به جامعه معلولین ارائه کنیم اولین اولویت اشتغال است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد، جلیل عفتی مدیر کل بهزیستی استان یزد، صبح امروز(10 آذر) در نشست خبری که به مناسبت 12 آذر روز جهانی معلولین برگزار شد، گفت: باید یادآوری شود که بخشی از جامعه را معلولین تشکیل می دهند که محدودیت هایی دارند و جایگاه، منزلت، تکریم و حرمت آن ها بابد مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: روز جهانی معلولین  تذکری به مسئولین است که بخشی از جامعه علیرغم معلولیت ها از تمام حق و حقوق  که سایر اقشار جامعه برخوردار هستند باید برخوردار باشند و اگر متناسب با معلولیتشان حمایتی نیاز دارند باید از آن ها حمایت صورت گیرد.

 

عفتی با بیان اینکه شعار هفته معلولین« توسعه و حقوق بشر برای همه » می باشد، اظهار داشت: طبق آمارهای جهانی 10 درصد از جامعه به انواع گوناگون دارای معلولیت هستند که از این میزان 4 و نیم درصد معلولیت های بارز و یا خیلی شدید است که بواسطه شدت نیاز به خدمات خاص و ویژه دارد.

 

وی افزود: در حال حاضر 23 هزار و 250 نفر معلول در موضوعات مختلف اعم از نابینایی، ناشنوایی، جسمی حرکتی، روانی و ...  از خدمات سازمان بهزیستی بهره می گیرند.

 

عفتی با بیان اینکه افراد تحت پوشش این سازمان با توجه به نوع معلولیتشان نیازمند خدمات متفاوت هستند، خاطر نشان کرد: خدماتی که در موضوعات مختلف به جامعه معلولان ارائه می شود دارای بحث های مختلف است.

 

وی با بیان اینکه یکی از خدمات ارائه شده در موضوعات مختلف خدمات روزانه و توان پزشکی است گفت: در این راستا 11 مرکز به صورت شبانه روزی به نیازمندان و معلولین خدمات ارائه می کنند.

 

مدیر کل سازمان بهزیستی، با اشاره به فعالیت 49 مرکز روزانه در سطح استان، افزود: این مراکز با موضوع ارائه خدمات به سالمندان، بیماران ذهنی، جسمی حرکتی، روانی مزمن و ... در حال فعالیت هستند.

 

وی تصریح کرد: 12 مرکز تخصصی توان پزشکی نیز به صورت تخصصی در زمینه های فیزیوتراپی، کاردرمانی، بینایی سنجی، شنوایی سنجی و ...خدمات ارائه می کنند.

 

عفتی افزود: در کنار این بخش ها از سایر مراکز خرید خدمت می کنیم که تهیه، تامین و توزیع لوازم توانبخشی اعم از سمعک، واکر، ویلچر و ..که در موضوعات مختلف مورد نیاز معلولین است از جمله این خدمات است.

 

مدیر کل سازمان بهزیستی استان یزد، اضافه کرد: خوشبختانه از این جهت خدمات خوبی در استان ارائه می شود و مشکلی از این لحاظ برای تامین وسایل نداریم.

 

وی اضافه کرد: در برخی موضوعات مانند کاشت حلزون یک سری خدمات در این باب ارائه می شود و هم خدمات تقویت شنیداری انجام می گیرد که در واقع افراد باید به نحوی خدمت بگیرند که بعد از کاشت حلزون بتوانند گفتار خودشان را داشته باشند.

 

عفتی با بیان اینکه یک معلول ذهنی که در مرکز شبانه روزی سرویس دهی می شود بالغ بر یک میلیون و 300 هزار تومان هزینه دارد و این مورد در زمینه سالمندان و بیماران روانی مزمن هم در همین حدود است، گفت: تقریبا حدود 25 درصد این هزینه ها توسط دولت به صورت یارانه پرداخت می شود و مابقی باید توسط خیرین تامین شود.

 

وی گفت: یکی دیگر از خدمات در نظر گرفته شده برای معلولین مراکز ویزیت در منزل است که در راستای حمایت از سالمندان، بیماران روانی، بیماران ذهنی و جسمی حرکتی فعالیت می کنند.

 

عفتی با اشاره به فعالیت 12 مرکز ویزیت در منزل در استان، اظهار داشت: سیاست سازمانی ما بر این است که هرچه امکان دارد افراد در محیط خانه نگه داری وسرویس دهی شوند لذا اولویت ما در بحث خدمات توانبخشی مراقبتی رفتن معلولین به خانه هاست و حمایت هایی که ما می توانیم از آن ها داشته باشیم.

 

مدیر کل سازمان بهزیستی استان یزد، گفت: حرکت ما به سمتی است که در حد ممکن مراکز ویزیت در منزل در موضوعات مختلف گسترش پیدا کند به گونه ای که همه نیازمندان یتوانند از خدمان ویزیت در منزل استفاده کنند.

 

وی پرداخت مستمری را از دیگر اقدامات این سازمان دانست و  افزود: این مبالغ تنها یک کمک هزینه ای است که به صورت مستمر پرداخت و مبلغ آن از 50 هزار تا 120 هزار تومان متغیر است.

 

عفتی اضافه کرد: باید در سیاست های کلان به سمتی حرکت کنیم که بتوانیم در شأن خانواده های نیازمند مبالغی را به آن ها پرداخت کنیم.

 

وی با بیان اینکه انجام خدمات مددکاری از دیگر موضوعات فعالیت این سازمان است، اضافه کرد: این خدمات در مراکز غیر دولتی و مجتمع ها ارائه می شود.

 

عفتی افزود: نکته مهم در ارائه این خدمات آن است که معلولان ما از حق و حقوق قانونی که می تواند برخوردار باشند، آگاهی پیدا کنند که متاسفانه مشاهده می شود گاهی افراد از حقوقی که می توانند استفاده کنند بهره مند نمی شوند.

 

وی با بیان اینکه عمده مشکل ما در بحث پرداخت کمک هزینه هاست، اظهار داشت: از نظر مالی و در بخش هایی که نیاز به پرداخت دارد، نمی توانیم پاسخگو باشیم.

 

عفتی افزود: در بحث خدمات توانمند سازی اکنون پرداخت 400 شهریه دانشجو، شهریه تحصیلی 2 هزار دانش آموز ، حمایت از دانش آموزان مدارس استثنایی به صورت موردی، مناسب سازی مسکن و وسایل نقلیه، اختصاص پلاک ویژه معلولین، پرداخت هزینه های ایاب و ذهاب به مراکز توانبخشی آموزشی و حرفه ای از جمله  حمایت های صورت گرفته در این حوزه ها است.  

 

مدیر کل سازمان بهزیستی استان یزد، گفت: هرچه ما به سمت اجتماع محور شدن خدمات حرکت کنیم، قطعا این اقدامات موثرتر خواهد بود.

 

وی افزود: چندین هزار برابر اعتبارات و حمایت هایی که دولت از نظر منقول و غیر منقول انجام می دهد در مراکز غیر دولتی ما در زمینه توانبخشی معلولان هزینه می شود.

 

وی خاطر نشان کرد: نمونه ساده در این زمینه مرکز نیکوکاری قاطمه الزهراء(س) تفت است که چیزی در حدود 700 میلیون در ماه هزینه می کند و تنها در اوج کمک سازمان به این مجموعه 100 میلیون کمک می شود و 7 برابر آن را مردم و خیرین تامین می کنند.

 

عفتی، افزود: هر موضوعی که ما بر روی آن دست بگذاریم صدها برابر امکان دولتی اکنون امکان مردمی وجود دارد و این افتخار سازمانی است که توانسته ایم بسترسازی لازم را برای حضور مردم فراهم کرده ایم.

 

وی گفت: هرچه کار بیش تر در اختیار مردم و موسسات قرار بگیرد قطعا دارای اثر گذاری، خدمت گزاری، خدمت دهی خیلی برتر و بهتر خواهد بود تا ما این خدمات را در دولت ارائه دهیم.

 

عفتی بر لزوم توجه به حقوق معلولین در جامعه تاکید کرد و افزود: رعایت حقوق محرومین هم در سطح جهانی و هم در سطح کشوری دارای قوانین محکمی است.

 

وی با بیان اینکه این قانون در بیشتر موارد اجرا شده است، افزود: یکی از مواردی که مورد غفلت واقع شده موضوع اشتغال است به طوریکه ما هنوز در بحث اشتغال نتوانسته ایم علیرغم ظرفیت های موجود به خوبی آن را اداء کنیم.

 

عفتی، با اشاره به قانون 3 درصد استخدام در دستگاه های دولتی، اظهار داشت: قطعا ظرفیت های خوبی در حوزه اشتغال معلولین در استان وجود دارد.

 

وی با بیان اینکه از شرکت ها،ت عاونی ها و ... که هدفشان تولید اشتغال برای معلولان است حمایت می کنیم، افزود: اگر خواسته باشیم خدمتی به جامعه معلولین ارائه کنیم اولین اولویت اشتغال است.

 

عفتی با اشاره به بحث مناسب سازی محیط  به عنوان یک بحث مغفول مانده، گفت: متاسفانه استان یزد در این زمینه وضعیت خوبی ندارد.

 

وی با بیان اینکه مناسب سازی محیط باید به یک فرهنگ در دید مسئولین تبدیل شود، گفت: بخشی از جامعه را معلولان تشکیل می دهند که باید به آن ها توجه داشته باشیم.

 

عفتی افزود: بیشترین حجم معلولیت های استان مربوط به بحث ژنتیک و سپس در بحث حوادث به خصوص حوادث رانندگی است.

 

پایان پیام/

کد خبر 421265

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha