نهمین دوسالانه ملی نگارگری ایران در مرکز فرهنگی هنری صبا برگزار می شود

خبرگزاری شبستان: نهمین دوسالانه ملی نگارگری ایران از 15 آذر تا 10 دی ماه در پنج بخش نگارگری، تذهیب، گل و مرغ، تشعیر و طراحی در مرکز فرهنگی هنری صبا برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار تجسمی شبستان، نشست نهمین دوسالانه ملی نگارگری ایران پیش از ظهر امروز دوشنبه 10 آذر با حضور امیر طهماسبی و رضا یساولی عضو هیئت انتخاب آثار در موزه هنرهای معاصر برگزار شد.

 

امیر طهماسبی، دبیر نهمین دوسالانه ملی نگارگری به ایران درباره برگزاری این دوسالانه و انتخاب وی به عنوان دبیر این دوره گفت: از اسفند سال گذشته با همکاری انجمن نگارگری درصدد برگزاری نهمین دوسالانه نگارگری برآمدیم  و برای همین با رییس مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدارهایی داشتیم و سرانجام با همکاری و تعاملاتی که با آقای نوروزی  داشتیم قرار بر این شد این دوسالانه برگزار شود و شورای سیاستگذاری دوسالانه در نهایت من را به عنوان دبیر این دوره انتخاب کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: رایزنی برای هیئت داوری و انتخاب آثار را از تابستان با حضور 15 هنرمند و استاد دانشگاه آغاز کردیم و قرار شد نهمین دوسالانه نگارگری در بخش رقابتی در پنج گرایش نگارگری، تذهیب، گل و مرغ، تشعیر و طراحی برگزار شود و در بخش غیررقابتی نیز آثار هنرمندان مطرح و پیشکسوت به عنوان مدعو حضور داشته باشد.

 

امیر طهماسبی درباره آثار رسیده به نهمین دوسالانه ملی نگارگری و داوری آنها اظهار داشت: 968 اثر به صورت اینترنتی برای شرکت در مسابقه ثبت نام کرده اند و بعد هیئت انتخاب پس از بررسی تعدادی از آثار را حذف کرد و مابقی به دوره بعد راه یافتند و پس از این مرحله آثار از روی اصل اثر داوری شدند و در حدود یک سوم آثار به بخش نهایی راه پیدا کردند.

 

وی افزود: در نهمین دوسالانه نگارگری آنچه برای ما بیش از همه مهم بود کیفیت آثار بود و برای همین سخت گیری هایی اعمال شد و در نتیجه تعدادی آثار توانستند به نمایشگاه راه پیدا کنند.

 

دبیر نهمین دوسالانه ملی نگارگری از نصب آثار این دوسالانه از امروز در مرکز فرهنگی هنری صبا خبر داد و گفت: مراسم افتتاحیه نهمین دوسالانه نگارگری روز شنبه 15 آذر ساعت 17 در این مؤسسه برگزار می شود.

 

امیر طهماسبی با بیان اینکه تمرکز اصلی نهمین دوسالانه ملی نگارگری در بخش نگارگری است، اظهار کرد: در این دوسالانه پنج رشته وجود دارد که شرکت کنندگان متعددی دارد ولی از لحاظ آماری بخش اصلی دوسالانه نگارگری است که موضوع آن انسان و طبیعت است که تعداد آثار رسیده در این بخش 400 اثر بود و در بخش گل و مرغ 223 اثر، در بخش تذهیب 187 اثر، در بخش طراحی 103 اثر و در بخش تشعیر 53 اثر به دبیرخانه رسیده بود مرحله اول دوسالانه برپایی نمایشگاه است بخش داوری از هفته دوم برپایی نمایشگاه شروع خواهد شد و در نهایت اواخر نمایشگاه که هفتم تا دهم دی ماه است آثار بررسی خواهند شد.

 

دبیر نهمین دوسالانه ملی نگارگری از انتشار همزمان کتاب نهمین دوسالانه نگارگری خبر داد و گفت: این کتاب از آثار روی دیوار و آثار اساتید پیشکسوت تشکیل شده است و چاپ کتاب بر عهده آقای رضا یساولی است.

 

در ادامه، رضا یساولی، عضو هیئت انتخاب و داوری آثار نیز گفت: در انتخاب آثار ما یک تیم پنج نفره بودیم که در نگارگری، تذهیب، تشعیر و طراحی سابقه کار داشتند و ما تنها به کیفیت آثار اهمیت می دادیم آثاری نیز که به دیوار می آیند از کیفیت قابل ملاحظه ای برخوردارند کتاب این دوره از دوسالانه برخلاف دوره های قبل که کاتالوگ بود که تنها شناسنامه نمایشگاه باشد ما تصمیم گرفتیم این کتاب را به عنوان یک مرجع و رفرنس نگارگری منتشر کنیم تا علاقه مندان به این شاخصه هنری برای نگارگری معاصر به این منبع مراجعه کنند.

 

وی افزود: آثاری که در این کتاب استفاده شده و به صورت منبع بوده از آثاری است که در اختیار موزه هنرهای معاصر و انتشارات یساولی بوده و بخش دیگری از آثار، آثار شرکت کنندگان در نهمین دوسالانه ملی نگارگری بود این کتاب قابلیت استفاده و مشق کردن برای علاقه مندان نگارگری است.

 

طهماسبی درباره اعضای شورای داوری نهمین دوسالانه ملی نگارگری گفت: در این دوره 15 داور داشتیم که پنج نفر جزو هیئت انتخاب بودند.

 

طهماسبی خاطرنشان کرد: در نهمین دوسالانه ملی نگارگری ما به جز بخش هنری، بخش مقالات را داریم که 18 مقاله برگزیده در کتاب دوسالانه منتشر می شود.

 

دبیر نهمین دوسالانه ملی نگارگری درباره جایزه و برگزیدگان این دوسالانه اظهار داشت: امسال بخش رقابتی جایزه دارد ما دو گزینه داریم اگر کارها در آن سطح، کیفیت و برنامه ریزی ما باشند برای نفر اول مبلغ 4 و نیم میلیون، برای نفر دوم 3 و نیم میلیون و برای نفر سوم سه میلیون در نظر گرفته ایم.

 

امیر طهماسبی در مورد سهم آثار معاصر و نو در دوسالانه نگارگری اظهار داشت:ما مخالف نوآوری نیستیم، اما فضای متفاوت از نقاشی های کلاسیک ایرانی هم از لحاظ تکنیک و هم از لحاظ ابعاد  برای ما اهمیت دارد، اگر نگارگری معاصر ایران را بررسی کنید افرادی زیاد مثل استاد فرشچیان، میری هستند که آثارشان نسخه برداری از شیوه کلاسیک نیست قطعا هر کاری که در آن خلاقیت وجود داشته باشد به شرطی که فضای فکری نقاشی ایرانی را داشته باشد دارای اهمیت است اما باید به لحاظ بصری هم آن قابلیت را داشته باشد.

 

پایان پیام/

کد خبر 421241

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha