هنرمندان نقاش استان فارس هنر نقاشی عاشورا را گسترش دهند

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با تاکید بر اهمیت زنده نگهداشتن هنر عاشورایی گفت: هنرمندان نقاش استان فارس هنر نقاشی عاشورا را گسترش دهند.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، دکتر منصور طبیعی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در جلسه ای که امروز (19آذر) با موضوع بررسی نقش هنرمندان نقاشی ایرانی در گسترش واقعه عاشورا برگزار شده بود، گفت: هنرمندان نقاش استان فارس می توانند با حضور در مراسم های مذهبی و آیینی که در طول مدت عزاداری حضرت امام حسین (ع) برگزار می شود شرکت و آثار ماندگاری در این زمینه خلق کنند و بغض بوم خود را در این مدت نشان دهند .
 

وی افزود: نقاشی عاشورایی، با نقاشی‌های پشت شیشه و خلق آثار متنوع در ایران از سوی هنرمندان تداوم و گسترش پیدا کرده است و این هنر با نقاشی‌های قهوه‌خانه‌ای که برگرفته از حماسه و رزم بود ادامه یافت و امروز نقاشان مدرن، دنباله‌روی پیشینیان خود برای ثبت واقعه عاشورا هستند.
 

طبیعی اظهار داشت: در شیراز و استان فارس هیئت هایی وجود دارد که در کنار عزاداری امام حسین (ع) هنرمندان نقاش پرده های هنری مختلفی را طراحی می کنند و در ساعت خاصی از آن رونمایی می شود که این می تواند الگویی برای همه هنرمندان و هیئت های عزاداری قرار گیرد.
 

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با اشاره به اینکه منشا هنر اسلامی، جهان‌بینی اسلامی و وحی است که در مواد و مصالح یک اثر هنری، توسط یک جامعه دینی شکل می‌گیرد، گفت: زندگی حضرت علی (ع) و فرزندان ایشان را می توان در قالب هنر بویژه نقاشی متجلی کرد.
 

طبیعی تاکید کرد: هنر اسلامی تنها از آن‌رو که مسلمین آن را ایجاد کرده‌اند اسلامی نیست، بلکه هنری است که حقایق درونی اسلام را در جهان شکل متبلور می کند و این ایرانیان بوده اند که بعد از پذیرش اسلام با دریافت این نکته در مقاطعی آن را به اوج رسانده اند.
 

وی هنر عاشورایی را قالب تبلیغی مهمی دانست که به واسطه آن می‌توان تابلوی بزرگ زیبایی‌های معنوی عاشورا را ترسیم کرد و افزود: نقاشی های قدیمی عاشورایی در چند بخش مجزا، اتفاقات مربوط به لشکر عمر سعد، خیمه‌گاه حضرت قاسم، صحنه نبرد علی‌اکبر (ع)، آب آوردن از فرات، قتلگاه حضرت اباعبدالله (ع) را روایت می‌کند که این خود برای مخاطب ترسیم کننده یک واقعه عظیم است.
 

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ضمن اشاره به اهمیت زنده نگه داشتن هنر نقاشی قهوه‌خانه‌ای تصریح کرد: نقاشی قهوه‌خانه‌ای در دل مردم و قشرهای پایین‌تر رشد و نمو پیدا کرده است و هنوز رابطه تنگاتنگی با نقالی و تعزیه‌خوانی دارد و باید آن را زنده نگه داشت.
 

دکتر طبیعی، دقت و لطافت هنر و جلوه های بی شماری از عشق، دلدادگی، محبت، ادب، جوانمردی، ایثار از سوژه های بی شماری برای نقاشی های عاشورایی برشمرد و ادامه داد: این جلوه ها می تواند دستمایه هنر نقاشی بی بدیل هنرمندان فارس قرار گیرد تا عاشورا و حرکت دسته های مردمی را برای همیشه در ذهن تاریخ فارس ماندگار کنند.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 4212

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha