به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، تاریخ تمدن بشری بیانگر این است، که انسان از روزگارانی پیش در جستجوی راهی بوده است، تا روزنه ای از دیوار طبیعت را به سوی پرستش معبود الهی بگشاید و بستری از پیوند روحانی و معنوی را به دست آورد.
شواهد تاریخی سند مبرهنی از تمایل بشر برای یافتن دیواری به سوی مرزهای بی نهایت آسمان است، که طالب سخن گفتن، راز و نیاز کردن با خداوند عالم است، از این ره گذر « مساجد » سنگرهای برجسته و در عین حال کارآمد هستند که نیاز عاطفی، روحی و معنوی انسان را پاسخ می دهند.
و امروز، مساجد استان البرز که تعداد آن به 890 مسجد می رسد، با همت بیش از 4 هزار تشکل دینی مذهبی، 320 کانون فرهنگی هنری و فعالیت 970 مبلغ و مبلغه نظام محنت کشیده جمهوری اسلامی ایران را در مسیر رسیدن به اوج قله های آرمانی اسلامی یاری بخش است.
بن مایه هایی هم چون خلاقیّت، نوآوری در بچه های مسجد یکی از موارد با اهمیت در احیاء رونق مساجد است، در این راستا اهمیت و جایگاه عزم و اراده در بهبود وضعیت مساجد این پایگاه ها و سنگرهای انسان سازی در میان متولیان مسجد یکی از مهم ترین نکات مورد توجه و ضرورت است.
چنانچه استان سرافراز البرز که تاج افتخارات آن شهدایی همانند شهید حسین فهمیده است، مصمم است به قله های رفیع موفقیت در ابعاد مختلف روانی، اجتماعی و اقتصادی دست یابد، باید با جدیت وافر به فرهنگ سازی اهتمام ورزد و مساجد را به عنوان محور و مبنای امور قرار دهد. نخستین گام به منظور رسیدن به این باور آن است، که پیش شرط های مقام معظم رهبری را که در نمونه کتاب هایی چون « قرارگاه های فرهنگی» که مجموعه بیانات معظم له در خصوص مقوله فرهنگ است، مورد نظر و مطالعه قرار دهیم. و این مهم میسر نمی گردد، مگر آن که با جدیّت وافر به امر فرهنگ سازی اهتمام ورزیم و عزم و اراده را در بهبود شرایط جامعه به کار بندیم.
در این راستا، خبرگزاری شبستان در استان البرز به منظور تحلیل و آسیب شناسی کاربردی علل کاهش انگیزه و موانع اراده و همت در بحث « احیای مساجد » پای میز گفتگو با مسئولان و متولیان استان، ائمه جماعات و متولیان امر به خصوص بچه های مسجد می نشیند.
در حال حاضر در شهرستان طالقان، با توجه به مساجد بسیاری که وجود دارد، به دلیل کم بودن جمعیت برمبنای طراز مطرح شده، که باید جمعیت به بیش از 2 هزار تن برسد تا مسجد آن منطقه از امام جماعت بهره مند باشد، بسیاری از مساجد از امام جماعت محروم هستند، هم چنین در شهرستان ساوجبلاغ روستاهایی چون عباس آباد، قاسم گرجی، ابراهیم آباد، زکی آباد، لشکر آباد، کهریزک، محمدآباد افشار، رمنده و ... به دلیل فقدان خانه عالم از امام جماعت طی ایام سال به استثناء محرم و صفر و ماه رمضان، محروم هستند.
حجت الاسلام سید عباس مسعودی، مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان البرز در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز در خصوص پرسش اعضای فعال کانون های مساجد شهرستان ساوجبلاغ در خصوص مساجد روستایی که از امام جماعت محروم هستند، گفت: امام جماعت مدیر مسجد است، مدیری که مقدمات احیاء مسجد و بالندگی آن را فراهم می سازد و این مطلب که مسجدی امام جماعت نداشته باشد، موضوع با اهمیت و اساسی است.
به گفته حجت الاسلام مسعودی، اساسی ترین دلیل برای نبود امام جماعت در مساجد، کمی جمعیت منطقه و نبود خانه عالم است.
این مسئول با در نظر گرفتن این مهم که الحمدا... طلاب کارآمد و توانمندی در سطح حوزه های استان در حال تحصیل هستند که در سطوح بالای حوزه نیز توانسته اند موفقیت های بسیاری را از آن خود کنند، اما یکی از مهم ترین دلایلی که نمی توانیم برای تمامی 890 مسجد در سطح استان امام جماعت داشته باشیم، بحث نبود خانه عالم است.
وی با در نظر گرفتن کمبودهای اعتباری دولت در خصوص فراهم آوردن امکانات زیرساختی در خصوص خانه های عالم توضیح داد: براساس قانون در مساجد مناطقی که بیش از 2 هزار جمعیت بهره مند هستند، باید یک عالم روحانی مستقر باشد، که در این رابطه برنامه ریزی شده است، اما یکی از نیازها و ضرورت های اجرای استقرار عالم روحانی در مساجد ، خانه عالم است.
مسعودی با بیان این مطلب که هم اکنون 45 عالم در روستاهای استان البرز مستقر هستند، تصریح کرد: دولت این وعده و همت را در نظر گرفته است، که تا سال 1397 اعتبارات مورد نیاز مساجدی که باید امام جماعت داشته باشند را فراهم کنند.
این مسئول همت مردم و مشارکت آنان را در ساخت خانه های عالم مهم خواند و خاطرنشان کرد: یکی از محورهای تاثیر گذار در رونق و پویایی جامعه همت و اراده مردم است، مردم با همت خود در فراهم آوردن زیرساخت های فرهنگی می توانند با دولت مشارکت داشته باشند و در بحث واگذاری زمین و کمک های مالی در ساخت خانه های عالم در جوار مساجد مشارکت داشته باشند.
مدیرکل سازمان تبیلغات اسلامی استان البرز در پایان گفت: امام جماعت های مساجد با توجه به اعتباراتی که دولت اختصاص داده از دریافتی ناچیزی برخوردار هستند، و از حداقل امکانات بهره مند هستند، با این وجود جای آن دارد، روحانی ها و طلاب عالم ما جهادی عمل کنند و با پذیرفتن موانع به عنوان مدیر مسجد، در امر پویایی مساجد حضور فعال داشته باشند.
بدین ترتیب، امروزه مساجد به عنوان تنها نهاد های آموزش اسلامی، رسالت علمی و پاسداری از مرزهای ایمانی جامعه را برعهده دارند، این نقش بارز به واسطه عملکرد متولیان مسجدی محقق می شود.
در این دوره حساس بین المللی، که ایران اسلامی در حال گذر، به عنوان الگو و نمونه کشوراسلامی است، باید تدابیری را اتخاذ کرد که مساجد در مسیر پویایی و بالندگی قرار داشته باشند.
ادامه دارد...
پایان پیام/
نظر شما