روحانی ترکمنستان و قزاقستان را به خلیج فارس می رساند

خبرگزاری شبستان: 12 آذرماه سه کشور ایران، ترکمنستان و قزاقستان شاهد افتتاح خط آهن بین المللی اینچه برون خواهند بود که برای نخستین بار خلیج فارس را به آسیای میانه می رساند.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری شبستان، مراسم افتتاح راه آ هن سه جانبه جمهوری اسلامی ایران، ترکمنستان و قزاقستان در ۱۲ آذر ماه سال جاری در مرز مشترک ایران – ترکمنستان (اینچه برون) برگزار خواهد شد.

بنابراین گزارش، توافقنامه احداث خط آهن سه جانبه ایران، ترکمنستان و قزاقستان در حاشیه نشست مهرماه سال ۱۳۸۶ سران کشورهای حاشیه دریای خزر در تهران میان روسای جمهور سه کشور به امضاء رسید.

 این خط آهن به عنوان کریدور ریلی شمال- جنوب از شهر اوزن (Uzen) در قزاقستان تا قزل قایا در مرز قزاقستان و ترکمنستان و از آن نقطه تا شهر برکت درترکمنستان و از برکت تا اترک و اینچه برون در مرز ایران و ترکمنستان و از اینچه برون تا شهر گرگان در استان گلستان ساخته شده و آماده بهره برداری می‌باشد.

 طول راه آهن جدید الاحداث حدود ۹۲۰ کیلومتر می‌باشد که از این میزان حدود ۸۵ کیلومتر در خاک جمهوری اسلامی ایران، ۷۰۰ کیلومتر در خاک ترکمنستان و ۱۴۰ کیلومتر نیز در خاک قزاقستان قرار دارد.

 خط ریلی جدید کشورهای ترکمنستان و قزاقستان را از طریق خاک جمهوری اسلامی ایران به آبهای آزاد خلیج فارس متصل می‌کند.

 علاوه بر کشورهای مذکور، خط ریلی جدید برای کل منطقه حائز اهمیت است و حمل و ترانزیت بار را میان کشورهای منطقه تسهیل نموده و ضمن کوتاه‌تر شدن مسیر شمال- جنوب در حدود ۶۰۰ کیلومتر، زمان و هزینه‌های حمل بار را کاهش می‌دهد.

با توجه به اتصال خطوط ریلی ایران به ترکیه در غرب و امتداد خطوط ریلی کشور تا بندر عباس در خلیج فارس و همچنین اتصال به پاکستان در جنوب شرق و اتصال به عراق در جنوب غرب و اتصال خطوط ریلی قزاقستان به روسیه در شمال، اتصال خطوط ریلی ترکمنستان به ازبکستان در شمال شرق (و کشورهای قرقیزستان و تاجیکستان)، می‌توان پیش بینی نمود که خط ریلی جدید تاثیر قابل توجهی در ترانزیت و رشد حجم تجارت درکشورهای منطقه خواهد داشت.

 در فاز اول راه اندازی این خط ظرفیت ۲ تا ۳ میلیون تن جابجایی بار در سال وجود دارد لیکن به تدریج با تکمیل امکانات، امکان افزایش ظرفیت سالانه تا ۱۲ میلیون تن بار نیز وجود دارد. در همین ارتباط جمهوری اسلامی ایران طرح‌هایی را برای توسعه ظرفیت این خط در دست دارد.

 از نظر جمهوری اسلامی ایران ساخت و تکمیل زیربناهای ارتباطی میان کشورهای منطقه با هدف توسعه روابط تجاری و اقتصادی و دوستی میان ملت‌های منطقه حائز اهمیت است و امید می‌رود با اجرای اینگونه پروژه‌ها، روابط اقتصادی برای فعالین اقتصادی کشورهای منطقه بیش از پیش فراهم گردد.

پایان پیام/

کد خبر 421112

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha