به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، تنبیه بدنی در مدارس را نمی توان انکار کرد، معاونانی در مدارس وجود دارند که شیلنگ و چوب در دست دارند و آن را مهمترین ابزار برای کنترل دانش آموزان می دانند،یکی از معاونان هنرستانی در مدرسه جنوب شرق تهران به خبرنگار شبستان می گوید: ابلاغیه هایی از سوی آموزش و پرورش مبنی بر اینکه تنبیه بدنی دانش آموزان نباید در مدارس صورت گیرد را دریافت کرده ایم و در بایگانی گذاشته ایم چراکه دانش آموزان دوره متوسطه اگر این چوب در دست من نباشد مدرسه را ویران می کنند و نمی شود آنان را کنترل کرد.
نه تنها در مدارس متوسطه بلکه گاها شاهد تنبیه بدنی در مدارس ابتدایی هم هستیم به طوری که این روزها می شنویم، یک دانش آموز 9 ساله اهوازی توسط معلمش با شیلنگ گاز آنقدر تنبیه شده که رگ دستش پاره و عفونت کرده و راهی اتاق عمل شده است.
از سوی دیگر هم خبرتاسف انگیزی مبنی بر کشته شدن معلمی در لرستان توسط دانش آموزش می شنویم که دانش آموز به دلیل پایین بودن نمره فیزیکش با ضربات چاقو، جان معلم خود را می گیرد.پیش تر هم خبر خودکشی دانش آموز شیرازی که چند روز از مدرسه اخراج شده بود تیتر اخبار شد.
این واقعیت های اجتماعی از مدرسه از جایی که محل آموزش و تربیت نسل آینده است بازتاب پیدا کرده است که نشان از غفلت های آشکار در نظام آموزشی و خانواده دارد.
در این باره می توان به سخنان حجتالاسلام والمسلمین دكتر حسن روحانی رییسجمهوری در آیین بازگشایی مدارس كشور سال تحصیلی ۹۳-۹۲ در دبیرستان نمونه دولتی دخترانه حضرت فاطمه زهرا (س) در شهرك صاحب الزمان یافت آباد اشاره کرد؛ بیاناتی که بسیار ارزشمند است اگر اجرا شود تحول را در سطح مدارس و به دنبال آن در جامعه شاهد می شویم که یاد آوری آن خالی از لطف نیست و تلنگری است بر غفلت هایی که رخ می دهد.
رییس جمهور در آیین بازگشایی مدارس تاکید کرد" در مدرسه است كه افراد باید با حقوق و تكالیف خود آشنا شوند، قانون را مجموعه ای از حقوق و تكالیف انسانها تعریف كرد ، دانش آموزان باید بدانند كه به طور مساوی از حق آموختن ، احترام و كرامت برخوردار بوده و همه باید به نسبت برابر از امكانات مدرسه و امكانات اجتماعی برخوردار باشند"
دکتر روحانی با تاكید بر اینكه همه دانش آموزان از كلاس اول دبستان تا پایان دوره متوسطه باید اطمینان داشته باشند كه از امنیت جسمی و روحی در مدرسه برخوردار خواهند بود، تصریح كرد: "هیچ معلم و مدیری نباید به خود اجازه دهد به دانش آموزی توهین كرده یا با لحن و كلام درشت با او سخن بگوید؛ اهانت به دانش آموزان، اهانت به كل ملت ایران است، چرا كه دانش آموزان، فرزندان این مرز و بوم هستند"
رییس جمهور متذكر شد: اینجا از تنبیه جسمی سخن نمی گویم كه قطعا در مدارس كشور وجود ندارد و اگر خدای ناكرده دولت تدبیر و امید در گوشه ای از كشور با تنبیه مواجه شود به اشد وجه با آن برخورد خواهد كرد.
دکتر روحانی خاطر نشان كرد: دانش آموزان باید به حقوقشان كاملا آگاه باشند و البته در كنار این آگاهی با تكایفی كه برعهده آنهاست نیز آشنا شوند.
رییس جمهور حفظ نظم كلاس، احترام به معلمان و درست درس خواندن، احترام به همكلاسی ها و پرهیز از دعوا و مشاجره با همكلاسی ها در مدرسه را از جمله تكالیف دانش آموزان برشمرد و گفت: دانش آموزان اگر از مسیر اعتدال
، اخلاق و قانون فاصله بگیرند باید آثار، عواقب و تبعات آن را بپذیرند و باید بدانند كه تخلف از قانونمداری تبعات خودش را دارد.
رییس جمهور اظهار داشت: دانش آموزان باید با حق اعتراض خود در مدارس آشنا شوند و بدانند كه اگر اعتراض به معلم تاثیر نداشت، می توانند این اعتراض را به مدیر منتقل كنند و اگر این مرحله نیز موثر نبود می توانند اعتراض خود را در مناطق آموزش و پرورش دنبال كنند.
دکتر روحانی آشنایی با حق اعتراض را بسیار مهم توصیف و تصریح كرد: آشنایی با حق اعتراض و برخورداری از آن، آغاز شكوفایی كرامت و عظمت انسان است و آشنایی و برخوداری از آن باید از مدارس آغاز شود كه این میتواند مدارس را به سمت قانونمداری سوق دهد.
به امید روزی که تمام سخنان رییس جمهور عملی شود در جایگاه اطلاع رسانی باقی نماند و با ابلاغیه و بخشنامه ها یی که ممکن است در بایگانی ها خاک بخورد صورت مسئله ها را پاک نکنیم.
پایان پیام/
نظر شما