به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از منابع خبری، پس از پیروزی انقلاب مردمی در تونس و پناهندگی زین العابدین بن علی، دیکتاتور پیشین این کشور به عربستان، قطر به نیابت از حکومت های منطقه منصف المرزوقی را بر مسند ریاست نشاند و وی پاداش هجمه های رسانه ای خود را علیه سوریه دریافت نمود و امیر قطر کلید کاخ ریاست جمهوری را به او داد اما نیروهای انقلابی مایل به حضور او و اخوانی ها در رأس قدرت نبوده و جامعه تونس که به شدت تحت تأثیر مسائل جهان عرب قرار دارد، به دنبال استقرار دولتی مبتنی بر مردم سالاری و به رسمیت شناختن آزادی های عمومی است.
با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری تونس و پیش گرفتن السبسی، نامزد حزب النداء بر المرزوقی در دور اول، وی از بیم پیروزی السبسی نتایج انتخابات را زیر سؤال برد و خواستار میانجی گری راشد الغنوشی، رهبر جنبش النهضه در این موضوع شد.
النهضه جریانی وابسته به اخوان المسلمین بوده و روابط گرمی با دوحه دارد واین ادعا می تواند دست قطری ها را برای دخالت عناصرشان درعرصه سیاسی تونس بازتر کند و تهدیدات تروریستی داعش علیه این کشور اوضاع را به سود مرزوقی پیش ببرد.
تحرکات المرزوقی بی شک تنها به میل قطر برای پدید آوردن هرج و مرج و آشوب در عرصه سیاسی باز می گردد از آنجا که دستگاه های اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی به دنبال کسب نفوذ در نهادهای دولتی تونس همانند دوره بن علی هستند و وجود نیروهای سیاسی مستقل از این قدرت ها، به ضرر منافع راهبردی آنان تمام می شود.
دوحه نیز درصدد حاکم کردن احزابی است که پیرو دستورات آمریکایی ها باشند و به نظر می رسد قطر در این میان نقش واسطه واشنگتن را بازی می کند.
از سوی دیگر اوضاع متشنج لیبی در همسایگی تونس، و تأثیر آن بر این کشور، برگ برنده ای در دست مقامات قطری برای دست اندازی و بسط نفوذ خود در تونس است و می توان انتظار داشت که حمایت های مالی و دیپلماتیک امیر آل ثانی از جریان های اخوانی سبب تحولات جدیدی در سایه این دخالت ها خواهد بود و اینگونه وانمود خواهد شد که بحران بوجود آمده در تونس، ناشی از حضور تروریست های افراطی و تکفیری در آفریقا و مناطق همجوار تونس است و دولت های غربی و عربی هیچ گونه دخالتی در تنش زایی در این کشور ندارند.
نظر شما