فطرت بنیاد تربیت؛ رویکردی به تعلیم و تربیت اسلامی

خبرگزاری شبستان: دیدگاه فلاسفه غرب در باب ادراکات ذاتی و یا فطری از قرن شانزدهم در دو اردوگاه حسّیون و عقلیون قابل بررسی است. حسیّون منکر هر نوع تصور غیر حسی شده‌اند و تنها راه کسب معرفت را حس و تجربه دانسته‌اند.

سید علی میرحسینی ده آبادی، مدیر انتشارات آوای نور در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان  با اعلام انتشار خبر کتاب "فطرت بنیاد تربیت؛ رویکردی به تعلیم و تربیت اسلامی" گفت: آدمی که در زمره سرمایه دارترین موجودات عالم است در میان سرمایه های ذاتی و درونی خویش از سرمایه و ثورت الهی فطرت که همه موجودیت اوست، برخوردار است ثروتی که باید اول شناخته و دوم به کار آورده شود.

 

وی ادامه داد: از منظر فطرت الهی، آدمی موجودی بی رنگ و میان تهی آنچنان که برخی از فیلسوفان و روان شناسان غربی و شرقی پنداشته اند، نیست بلکه آدمی دارای رنگ ویژه ای است که آن رنگ الهی بوده و تربیت اسلامی نیز به دنبال برجسته سازی و به بارآوری و به کارآوری این رنگ است که بلاتردید از احسن ترین رنگ هاست.

 

میرحسینی تصریح کرد: این اثر به قلم مشترک رحمت الله مرزوقی و سیروس حدادنیا، به بررسی تاریخی موضوع از منظر متفکران غربی و مسلمان و همچنین بررسی در متون اسلامی و با تاکید بر دلالت های تربیتی آن می پردازد.

 

مدیر انتشارات آوای نور بیان کرد: این کتاب در چهار بخش با عناوین مفاهیم و مبانی، فطرت از دیدگاه اندیشمندان، فطرت از منظر متون اسلامی و دلالت های تربیتی تدوین شده است.

 

به گفته وی در بخشی از این کتاب عنوان شده است: "عمومیت و شمول فطرت نسبت به همه انسان ها و فطری بودن دین اسلام برای انسان است. از آنجا که دین دارای وحدت فراگیر و جهان شمول است، باید اثبات شود که در انسان واقعیت دارد و نوع واحد اما دارای اصناف و افراد گوناگون است این طور نیست که انسان داردی حقایق گوناگون و انواع متعدد باشد. اگر چنین باشد نمی توان دین اسلام را برخوردار از وحدت فراگیر و جهان شمول دانست چون حقایق گوناگون و متباین تکوینی را نمی توان با قانون واحد تشریعی یا ذهنی همفکر، همدل، همسان و متحد ساخت. اما از آنجا که انسان دارای حقیقت واحد است و همگان به طور تکوینی طالب یک راه و یک هدف اند، می توان با قانون و دین واحد وی را به راه و مقصد واحد که فطریِ اوست هدایت کرد."

 

میر حسینی ابراز کرد: همچنین در بخشی از مبحث "فطرت از دیدگاه اندیشمندان" بیان شده است: دیدگاه فلاسفه غرب در باب ادراکات ذاتی و یا فطری از قرن شانزدهم در دو اردوگاه حسّیون و عقلیون قابل بررسی است. حسیّون منکر هر نوع تصور غیر حسی شده اند و تنها راه کسب معرفت را حس و تجربه دانسته اند. در حالی که عقلیون معتقدند که از میان همه ادراکات و معارف موجود در ذهن بشر بخشی محصول محیط و تجربه اند و برخی دیگر ذاتی ذهن اند. به عبارت دیگر برخی از تصورات ذهنی بشر از راه حواس انسان وارد ذهن وی می شوند و برخی دیگر سرشتی و ذاتی ذهن اویند."

 

وی یادآور شد: کتاب "فطرت بنیاد تربیت؛ رویکردی به تعلیم و تربیت اسلامی" در 168 صفحه با بهای 10 هزار تومان و شمارگان 500 نسخه به تازگی از سوی انتشارات آوای نور به چاپ رسیده است.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 420686

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha