به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی جشنواره بینالمللی سینماحقیقت، آقایان محمدرضا جعفریجلوه (مدیر فرهنگی)، محمد داوودی (فیلمبردار و تهیهکننده) و امیر خوراکیان (مدیر فرهنگی) 22 فیلم بخش شهید آوینی را داوری خواهند کرد.
امسال جایزه شهید آوینی که مختص فیلمهای مستند حوزه مقاومت، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است، بعنوان بخش ویژه هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» برگزار شده و در آیین اختتامیه این رویداد، از سه مستندساز برگزیده این بخش تقدیر بعمل خواهد آمد.
فیلمهای آرزویم را دعا کن (محمد زارع)، آشنای غریب (مصطفی شبان)، ابرها در راهند (محمدعلی فارسی)، اتاق جنگ (مصطفی حریری)، ایمان (مسعود زارعیان)، پارکینگ (عباس عمرانیبیدی)، چه کسی ما را کشت (محمدحسین جعفریان)، زمان به وقت موسیو ستبون (محمود کریمی)، زندگی در ثانیه صفر (علی و بلال الفت)، ققنوس (جمشید بیاتترک)، مالکیه (محمدباقر شاهین)، مدافعان نَُبل و الزهرا (طه فروتن)، ملاقات با داعش (کار گروهی)، میراث مجید (مصطفی آتشمرد)، و آزادی (لعیا عباسمیرزایی)، وقتی گنجشکها جیغ میکشند (خلیل رشنوی)، 25/2/61 (الهام حسامی)، از جمله آثاری هستند که هم در بخش مسابقه ملی و هم جایزه شهید آوینی حضور دارند؛ اما فیلمهای او عنایت بود (امیرسبحان جعفریسعادتمند)، بسته 57 (مهرداد غفارزاده)، پیروزی (حمید کوهپایی)، قصههای ناخوانده (وحید چاووش) و مثل یک پروانه عاشق (مهدی میرتیموری) فقط در بخش جایزه شهید آوینی شرکت و رقابت دارند.
ردپای بوعلیسینا در سینماحقیقت!
مستند «بوعلیسینا» به کارگردانی عبدالخالق طاهری در بخش مستندهای کوتاه هشتمین جشنواره بینالمللی سینماحقیقت شرکت دارد. این فیلم در ۲۷ دقیقه، بخشهایی از زندگی بوعلیسینا را به تصویر میکشد.
طاهری درباره چرایی پرداختن به زندگی بوعلیسینا گفت: «به بهانه بزرگداشت هزاره بوعلیسینا تصمیم گرفتم این مستند را بسازم. البته این مستند زمان ساخت فیلم دیگر به ذهنم رسید. مجموعهای که در مورد فرهنگ و طبیعت همدان و به سفارش صدا و سیمای این استان کار کردم و در آن مجموعه آرامگاههای شهر همدان را معرفی کردیم.»
او ادامه داد: «در جستجوی برای معرفی آرامگاهها چند عکس و تصویر خوب درباره بوعلیسینا پیدا کردم و تصمیم گرفتم در این زمینه به صورت مجزا مستندی بسازم. بیشتر تمرکزم بر آرامگاه این شخصیت علمی است و نگاهی هم به زندگی او داشتم.»
خالقی با اشاره به پیدا کردن منابع خود در این مستند، عنوان کرد: «مینیاتورها و کتابهای خطی ایرانی و اروپایی منبع اصلی تصویری من بود. همچنین در این هزار سال، تصویرسازیهایی نیز از بوعلی سینا صورت گرفته بود که از آنها هم بهره گرفتم.»
وی با بیان اینکه دسترسی به مدارک و منابع تصویری برای ساخت این گونه مستندها دشوار است، خاطرنشان کرد: «این مستند ۲۷ دقیقه است اما دوست دارم آن را کاملتر کنم، به همین خاطر مکاتباتی هم با انجمن آثار و مفاخر ملی داشتم. اگر بتوانم منابع تصویری بیشتری پیدا کنم، ناگفته از بوعلیسینا زیاد است.»
این مستندساز در پایان گفت: «متاسفانه یکی از مشکلات سینمای مستند ما ضعف مدارک و منابع است. من در این زمینه تنها یک نسخه خطی پیدا کردم. باقی نسخهها خارج از ایران است و دسترسی به آنهایی که در ایران وجود دارد هم سخت است. یکی از مشکلات اساسی ما این است که به مدارک و اسناد موجود در کتابخانهها و موزهها اجازه انتشار نمیدهند.»
پیام محمد طباطبایینژاد به جشنواره سینما حقیقت
متن کامل پیام سیّدمحمدمهدی طباطبایینژاد به این شرح است:
هوالحق
در حكايتي كهن آمده است "خدا چون از خلقت آدمي فارغ شد، فرشتگان از او خواستند تا حقيقت را به آنان بنماياند. خداوند آينهاي آفريد و به دست فرشتگان داد. فرشتگان كه از خلقت آدمي به وجد آمده بودند با تماشاي آينه در حيرت شدند. آينه در ميان فرشتگان دست به دست ميشد كه ناگاه از عرش به زمين افتاد. تكههاي آينه هر يك به سويي شد. هر كس قطعهيي يافت، خود را در آن ديد و گمان كرد كه اين تمامِ حقيقت است؛ اما حقيقت ميان مردمان بود و حقيقتِ كامل آنگاه حاصل شود كه مردمان تكههاي آينه را به همآرند"
خوبرويان آينه ميجويند تا صورت خود در آن بينند و خط و خالي بر آن بيفزايند، يا اگر نقصاني يافتند بزدايند و چهره به كمال آورند.
سينماي مستند، وجهي نمادين و اين زماني از آينه است. فيلم مستند ميخواهد و بايد كه اينگونه باشد، زيباييها را بنماياند و زشتيها را بپيرايد.
بــه بهـانهي هشتمين دوره جشنواره بينالمللي فيلم مستند ايران «سينما حقيقت» آمدهايم تا تكههاي آينههامان را در قاب سينما گرد هم آوريم و حقيقتي كاملتر را نظاره كنيم.
و اهل نظاره بايد كه خاصيت آينه بداند وگرنه عكس آينه را به آينه منسوب ميكند، در حالي كه به گفته مولانا درباره شمس:
آينـهاي عكس تو رنگ كسيست
تو ز همـه رنگ جـدا بودهاي
عزت شما مستدام
سیدمحمدمهدی طباطبایینژاد
دبیر جشنواره سینماحقیقت
مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی، هشتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را همزمان با ولادت باسعادت حضرت امام موسی کاظم (ع) و طی روزهای ۹ تا ۱۶ آذرماه ۱۳۹۳، با شعار «حقیقت بهترین راهنماست» که از فرمایشات حضرت علی (ع) است، در سینما فلسطین و سینما سپیده شهر تهران برگزار خواهد کرد.
پایان پیام/
نظر شما