به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ ستاد سیدعبدالرحیم موسوی روز جمعه در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه قم در حرم حضرت معصومه(س) افزود: نیروی دریایی در شش سال گذشته با اعزام 32 ناوگروه، دو هزار کشتی تجاری را در آب های آزاد پشتیبانی کرده و 160 حمله دزدان دریایی را دفع کرده است.
وی بیان کرد: مقابله با دزدان دریایی تنها دلیل برای اقتدار نیروی دریایی نیست و حضور رسمی در آب های حاشیه های سودان، جیبوتی، عربستان ،تانزانیا، هندوستان، چین و حضور در خلیج عدن، دریای سرخ، شمال اقیانوس هند، دریای مدیترانه و دریای چین به جز جنبه های سیاسی دارای ابعاد مثبت اقتصادی و فرهنگی برای کشور است.
امیر موسوی افزود: ایران به دلیل اشرافیت بر تنگه هرمز و به مناسبت قرار گرفتن منطقه اتصال آسیای میانه و قفقاز به آب های آزاد و مجاورت با منطقه شمالی اقیانوس هند از موقعیت ویژه دریایی و ژئوپلتیکی برخوردار است و 90 درصد صادرات و واردات و 100 درصد صادرات نفتی از بنادر صورت می گیرد.
وی افزود: تاثیرگذاری در اقتصاد یکی از اهداف نیروی دریایی راهبردی است که منحصر به زمان جنگ نیست و در زمان صلح نیز جریان دارد و نقش این نیرو محدود به کار نظامی نشده و در عرصه های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی نیز ایفای نقش می کند.
وی اظهار کرد: منطقه ماموریت نیروی دریایی راهبردی نیز محدود نیست و منطقه ای به گستره همه اقیانوس ها و آب های آزاد جهان است و این نیرو می تواند ماموریت های خود را در اقصی نقاط جهان انجام داده و بدون پشتیبانی دیگران، در مقابل همه تهدیدات سطحی، زیرسطحی و هوایی از خود دفاع کند.
امیر موسوی گفت: نیروی دریایی نه فقط برای قدرت نظامی بلکه برای سایر مولفه های قدرت کشور رکنی موثر محسوب می شود و در حال حاضر سی و دومین ناوگروه ما در تنگه باب المندب پرچم جمهوری اسلامی ایران را بر افراشته است.
وی اظهار کرد: حضور ایران در دریاهای آزاد نماد اقتدار و سربلندی ایران اسلامی است و دریا به عنوان یکی از مهم ترین عرصه های تمدن ساز محل حضور و نمایش اقتدار ملی است و پرچم پر افتخار جمهوری اسلامی ایران بر عرشه ناوهای ایرانی به عنوان سند توانمندی و اقتدار علمی، فناوری و اراده خلل ناپذیر ملت ایران به رغم فشارها و تحریم های استکبار جهانی، به اهتزاز در آمده است.
جانشین فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: در سال های اخیر با فرامین وتدابیر داهیانه و دوراندیشانه رهبر معظم انقلاب، نیروی دریایی با همتی مضاعف و عزمی جهادی شروع به توسعه در سواحل جنوب شرقی کشور و حضور همه جانبه در آب های آزاد کرده است.
امیر موسوی بیان کرد: در ابتدای انقلاب همه چیز نیروی دریایی وابسته به خارج بود و امروز با تکیه بر دانش بومی جوانان، کارهای بزرگی را انجام داده ایم.
وی ادامه داد: یک لحظه هم از ارتقای توان رزمی و آمادگی برای دفاع از کشور غافل نیستیم چراکه دشمنان ما هرگز دست از دشمنی و کینه بر علیه ما بر نخواهند داشت.
جانشین فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در ادامه، بسیج را شجره طیبه ای ذکر کرد که با تدبیر بنیانگذار انقلاب بنا نهاده شده و افزود: بسیج برای انقلاب و برای همه حق طلبان عالم یک الگو است.
وی با گرامیداشت هفتم آذرماه، روز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: لحظه لحظه دوران دفاع مقدس نورانی است اما در این مدت روزهای ویژه ای چون آزاد سازی سوسنگرد، عملیات مروارید توسط نیروی دریایی، شکست حصر آبادان و آزاد سازی بستان و خرمشهر از درخشان ترین صفحات کتاب حماسه و افتخار هستند.
پایان پیام/
نظر شما