انتقال عطر مسجد در قالب هنر به زندگی بشر ضروری است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان  گفت: هیچ کس به غیر از بچه های مسجد که خود را وقف مسجد کرده اند نمی تواند نشاط، معنویت و فضای عطرآگین مسجد را در جامعه تعمیم دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام  والمسلمین محمد قطبی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان  امروز(6 آذر) در آیین اختتامیه مرحله استانی جشنواره قرآنی مدهامتان در مجتمع فرهنگی هنری استاد فرشچیان اصفهان ضمن گرامیداشت هفته بسیج گفت: فلسفه شکل گیری کانون های فرهنگی هنری مساجد علاوه بر حضور روشنفکران مذهبی در برنامه های عبادی مساجد، قرار دادن آن ها در مسیر رشد معنوی و سواد دینی است.

 

وی به بالندگی و رشد بسیار خوب کانون ها در سال های گذشته اشاره کرد و گفت: امروزه در جای جای میهن اسلامی و دورترین نقاط کشور، کانونی به نام کانون فرهنگی هنری مسجد هست و این یکی از افتخارات نظام مقدس جمهوری اسلامی است و ما مدیون خوان شهدا هستیم که برای شکل گیری چنین جریانی فداکاری کردند.

 

حجت الاسلام قطبی با بیان اینکه عنوان کانون ها برگرفته از ترکبیب دو صفت فرهنگی و هنری است، افزود: آمیختگی فعالیت های کانون با فعالیت فرهنگی روشن است. فعالیت هایی مذهبی، مراسم، مناسبات و برنامه های قرآنی از زمره فعالیت های فرهنگی ذیل این عنوان هستند اما نبید از بعد دوم آن یعنی صفت هنری بودن کانون ها غفلت کنیم.

 

وی ادامه داد: همه فعالیت های خود را اگر با ظرافت ها و مهارت های هنری همراه کنیم دارای نفوذپذیری بیشتری خواهد بود. رهبر معظم انقلاب هم بارها به این موضوع اشاره فرمودند. یکی از روش های هنری تلاوت زیبا و دلنشین قاریان قرآن است. لحن زیبا، رعایت اصول فنی و رعایت کردن سبک یعنی تلاوت هنری یک متن زیبای الهی. البتهد علاوه بر تلاوت قرآن و رعایت همه اصول فنی ابتهال، اذان مدیحه سرایی و عزاداری نیز ترکیبی است از مضامین بلند و مفاهیم ارزشی که با آن عجین شده است.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان  با بیان اینکه اگر به تاریخ تمدن اسلامی بنگریم، از دیرباز مسجد یک بستر زیبا و مهیایی برای عرضه رشته های مختلف هنری است، اظهار داشت: اگر در کالبد مسجد نگاه کنیم، از نقوش سنتی گرفته تا کاشی کاری، معرق، آینه کاری، طراحی گنبد و گلدسته و همه ابعاد هندسی مسجد تا نوشته ها که از هنر خطاطی بهره می گیرد، حکاکی های روی چوب یا سنگ، تمام این ها بهره گرفتن از فنون مختلف هنری است که فضای کالبدی مسجد را زیباتر جلوه می دهد.

 

وی افزود: این موضوع باعث می شود انگیزه نمازگذار برای حضور در مسجد پررنگ تر شود اگرچه اساس انگیزه مبتنی بر اندیشه ها و عمق معرفت وجودی افراد است اما در فضای شاداب و معطر و زیبا، نشاط بیشتری را به همراه خواهد داشت.

 

حجت الاسلام قطبی گفت:اگر بتوانیم سرانگشت اشاره ای که رهبر معظم انقلاب دو سال پیش در حوزه سبک زندگی داشتند را در توجه به سبک زندگی که در همه ابعاد و لایه های زندگی انسان وارد می شود، از اصول و روش های هنری برگرفته و از فضای معطر مسجد استفاده کنیم، همه ابعاد زندگی می تواند در امتداد فضای معرفتی مسجد و قرآن قرار گیرد.

 

وی با تاکید بر اینکه باید عطر مسجد را در قالب هنر به زندگی ها منتقل باید کرد، اظهار داشت: حاکمیت فضای معنوی مسجد بر عرف اجتماعی بهترین مسیر و بهترین سیاستی است که می تواند جامعه را به ویژه نسل امروزی را از افتادن به ورطه های انحراف نجات دهد. تنها راه وتنها راهبرد همین است. شور و نشاط معنوی و هیجان عبادی و فضای هم پیوند مناسک و عبادات کمه در قالب عزاداری و نماز جماعت این پیوند و زیبایی و یکپارچگی را به ابعاد دیگر زندگی تعمیم دهیم.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در پایان گفت: هیچ کس به جز بچه های مسجد که خود را وقف مسجد کرده اند نمی تواند این نشاط، معنویت و فضای عطرآگین مسجد را در جامعه تعمیم دهد. اگر متوسل به دیگران بشویم اشتباه کرده ایم.

 

پایان پیام/

کد خبر 420425

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha