به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، علی اصغر کاراندیش مروستی امروز عصر (6 آذر) در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی اظهار كرد: يكي از سياستهاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي سفر به استانها براي دیدار با مسئولان استانی، اصحاب فرهنگ و هنر،همکاران ادارات کل فرهنگ و ارشاد و بازدید از پروژهها است.
وي با اشاره به اينكه خراسان جنوبي چهاردهمين مقصد سفرهاي استاني اين وزارتخانه است، افزود: در اين سفر نهمين نمايشگاه كتاب استان افتتاح شد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه این وزارتخانه دارای 6 معاونت و 70 نمایندگی در خارج از کشور است، گفت: تنها 29 درصد از اعتبارات حوزه فرهنگ و هنر سهم وزارت فرهنگ و ارشاد و سازمانهای تابعه آن است و 71 درصد دیگر این اعتبار به سازمانها و نهادهای دیگر پرداخت میشود.
كارانديش ادامه داد: با سياستهاي جديد دولت تدبير و اميد سعي شده بودجه كم وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامي به سمت استانها و شهرستانها سوق داده شود تا در جهت آموزش و ارتقاي سطح علمي نخبگان فرهنگی و هنری و استعدادیابی و شکوفایی آنان تلاش كنيم.
وي از کمک 100 میلیون تومانی به انجمن های فرهنگ و هنر خراسان جنوبی و 110 میلیون توماني به ادارات فرهنگ و ارشاد شهرستانی خبر داد و بيان كرد: همچنین اگر اثر ارزشمند هنری در استان وجود داشته باشد در بخش هاي مختلف (کتاب، تئاتر، موسیقی، قرآن و ...) بدون شک از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد حمایت می شود.
اختصاص 5 میلیارد تومان به تالار بزرگ شهر بیرجند
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر نشان كرد: کمک 250 میلیون تومانی وزارت فرهنگ و ارشاد و 200 میلیون تومانی استانداری خراسان جنوبی به اداره کل فرهنگ و ارشاد این استان و اصحاب فرهنگ و هنر از دیگر دستاوردهای سفر به خراسان جنوبی است.
کاراندیش با اشاره به ساخت تالار مرکزی بیرجند با 13 هزار مترمربع زیربنا و پیشرفت 13 درصدي، افزود: در این تالار یک سالن تخصصی تئاتر با ظرفیت 400 نفر و سالن تخصصی موسیقی با ظرفیت 650 نفر، کتابخانه تخصصی تئاتر و موسیقی و یک فضای برای گالری و مکان اداری پیش بینی شده است.
وی با بیان اینکه در سال جاری 4 میلیارد تومان برای ادامه ساخت این تالار اختصاص یافته است، یادآور شد: در سال آینده نیز 5 میلیارد تومان برای ساخت تالار بزرگ شهر بیرجند اختصاص خواهد یافت.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به كلنگزني مجتمع فرهنگي و هنري شهرستان قاين در اين سفر اشاره كرد و گفت: براي ساخت اين مجتمع در سال جاري 400 ميليون تومان اعتبار استاني پيشبيني شده و همچنين 200 ميليون تومان اعتبار از مركز به آن اضافه خواهد شد.
كارانديش با اشاره به نشست و دیدار خود با اصحاب فرهنگ و هنر قاين، عنوان كرد: در سال جاري 50 ميليون تومان به كتابخانههاي اين شهرستان براي خريد كتاب اختصاص مييابد و از فعاليت انجمنهاي قاين نيز حمايت ميشود.
وی در جهت حمایت از فرزندان همکاران فرهنگ و ارشاد، گفت: 50 درصد هزینه تحصیل فرزندان کارکنانی که در مدارس تیزهوشان تحصیل می کنند، پرداخت میشود.
پیش بینی درآمد 100 میلیارد تومانی از محل دریافت عوارض از کالاهای صوتی و تصویری
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در جهت افزایش اعتبارات حوزه فرهنگ و هنر از طريق بودجه 94 تبصره عوارض دریافتی برای واردات کالا و محصولاتی که به نوعی آثار یا استفاده فرهنگی دارند از قبیل لوازم صوتی و تصویری پيشنهاد شده است.
كارانديش اظهارامیدواری کرد: درآمد وصولي از اين طريق 100 ميليارد تومان پيشبيني ميشود كه اگر مصوب شود از سال آینده در جهت توسعه فعاليتهاي فرهنگي و هنري استانها هزينه خواهد شد.
وي ادامه داد: در جهت حمايت از معماري ايراني و اقتصاد و فرهنگ در تبصرهاي پيشنهاد شده كه تمامی دستگاههای اجرایی موظف شوند یک درصد از اعتبارات تملک دارایی خود را به خرید آثار منقول و غیرمنقول تولید داخل اختصاص دهند و در ساختمانهای خود معماری ایرانی اسلامی را بكار گيرند.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد از خانه مطبوعات خراسان جنوبی حمایت مالی می کند، گفت: دولت وظیفه دارد زیرساخت هایی برای هنرمندان آماده کند تا هنرمندان و اصحاب فرهنگ و هنر به دنبال اجرای برنامه ها و توسعه برنامه ها بروند و به دولت متکی نباشند.
كارانديش با بیان اینکه یارانه حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد در سایت موجود است، گفت: افرادی که معترض هستند و یا ایراد و نقصی در این مهم مشاهده می کنند، به کارشناسان اعلام كنند تا با بررسیهای لازم تغييراتي انجام شود.
فعالیت 19 هزار باب کانون فرهنگی و هنری زیر نظر ستاد عالی کانونهای مساجد کشور
وی ترويج فرهنگ ديني، ديپلماسي فرهنگي در سطح بين المللي، مسائل فناوري اطلاعات، پيوستهاي فرهنگي و توجه به اقتصاد و صنايع فرهنگي را از جمله محورهاي حوزه فرهنگ و هنر براي گنجاندن در برنامه ششم توسعه برشمرد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از فعالیت 19 هزار باب کانون فرهنگی و هنری زیر نظر ستاد عالی کانونهای مساجد کشور وابسته به این وزارتخانه خبر داد.و افزود: اين كانونها سالانه 45 میلیارد تومان اعتبار دارند که البته همه آن تخصیص نمی یابد.
وی یادآور شد: در صورت افزایش اعتبارات وزارت فرهنگ و ارشاد در سال آینده به تبعیت؛ اعتبارات ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد نیز افزایش می یابد.
پايان پيام/
نظر شما