این مرد اسلام را به ذهن و عمل انسان ها وصحنه سیاسی جهان برگرداند

آیت الله خامنه ای:پول های گزافی خرج شد تا اسلام در درجه اول ازصحنه زندگی ودر درجه دوم ازذهن و عمل فردی انسان ها خارج شود؛...امام ما اسلام را دوباره زنده کرد و به ذهن و عمل انسان ها وصحنه سیاسی جهان برگرداند.

خبرگزاری شبستان:در آستانه 14 خرداد و همزمان با بیست و دومین سالگرد رحلت امام خمینی(ره) مناسب دیدیدم با توسل به اندیشه ژرف خلف صالح خمینی کبیر،حضرت امام خامنه ای بار دیگر خدمات بی همتای امام خمینی را مرور کنیم و قدری با اهداف و ماهیت حرکت ایشان آشناتر شویم. متن زیر برگرفته از خطبه های آیت الله خامنه ای در 23 تیر 68 است:


امام بزرگوار ما کارهای بزرگ متناسب با بزرگی خود انجام داد. یقیناً اگر تحلیل گرها و متفکران، کارهای بزرگ امام امت را فهرست کنند، چند برابر آن چیزی خواهد شد که من آن ها را بر می شمارم.
1- احیای اسلام
200 سال است که دستگاه های استعماری سعی کردند تا اسلام به دست فراموشی سپرده شود. یکی از نخست وزیرهای انگلیس در جمع سیاستمداران استعماری دنیا اعلام کرده بود که ما باید اسلام را در کشورهای اسلامی منزوی کنیم! قبل و بعد از آن نیز پول های گزافی خرج شد تا اسلام در درجه اول از صحنه زندگی و در درجه دوم از ذهن و عمل فردی انسان ها خارج شود؛ چون می دانستند این دین، بزرگ ترین مانع در راه چپاول قدرت های بزرگ و استکباری است. امام ما اسلام را دوباره زنده کرد و به ذهن و عمل انسان ها و صحنه سیاسی جهان برگرداند.
2- اهداء روح عزت به مسلمین
این گونه نبود که اسلام صرفاً در بحث ها و تحلیل ها و دانشگاه ها و صحن جامعه و زندگی مردم مطرح شود بلکه بر اثر نهضت امام ما، مسلمان ها در همه جای عالم احساس عزت کردند.یک مسلمان از کشوری بزرگ که مسلمین در آن در اقلیت قرار دارند، به من می گفت: قبل از انقلاب اسلامی، مسلمان بودن خود را هرگز اظهار نمی کردیم. طبق فرهنگ آن کشور، همه اسم محلی داشتند و هر چند خانواده های مسلمان روی بچه های خود اسم می گذاشتند امام جرأت نمی کردند آن اسم را اظهار کنند و از بیان آن خجالت می کشیدند! اما بعد از انقلاب شما، مردم با افتخار اسم اسلامی خود را می گویند و اگر از آن ها بپرسند که شما چه کسی هستید، اول آن اسم اسلامی را با افتخار بر زبان می آورند.بنابر این با کار بزرگی که امام (ره) انجام داد، مسلمان ها در همه جای دنیا احساس عزت می کنند و به مسلمانی و اسلام خود می بالند.
3- احساس درک امت اسلامی
قبل از این، مسلمان ها در هر جای دنیا که بودند، چیزی به نام امت اسلامی برایشان مطرح نبود یا اصلاً جدی تلقی نمی شد. امروز همه مسلمان ها در اقتصای آسیا تا قلب آفریقا و تمام خاورمیانه و در اروپا و آمریکا احساس می کنندکه جزو یک جامعه جهانی بزرگ به نام امت اسلامی هستند. امام احساس شعور نسبت امت اسلامی را ایجاد کرد که بزرگترین حربه برای دفاع از جوامع اسلامی در مقابل استکبار است.
4- از بین بردن مرتجع ترین حکومت جهان
ازاله حکومت پادشاهی در ایران، یکی از بزرگترین کارهایی بود که کسی نمی توانست آن را تصور کند. ایران مهم ترین دژ استعمار در منطقه خلیج فارس و خاور میانه بود. این دژ، به دست امام ما در هم فرو ریخته شد.
5- ایجاد حکومت بر مبنای اسلام
چیزی که به ذهن مسلمان ها و غیر مسلمان ها خطور نمی کرد و خواب خوشی بود که مسلمان های ساده لوح هم هرگز آن را با خود تصور نمی کردند و نمی دیدند، ایجاد حکومت اسلامی بود. امام (ره) در حد یک معجزه، به این خیال افسانه آمیز لباس واقعیت پوشاند.
6- ایجاد نهضت اسلامی در عالم
قبل از انقلاب اسلامی، در بسیاری از کشور ها و از جمله کشورهای اسلامی، گروه ها و جوان ها و ناراضی ها و آزادی طلب ها، با ایدئولوژی های چپ وارد میدان می شدند اما بعد از انقلاب اسلامی، پایه و مبنای حرکت ها و نهضت های آزادی بخش، اسلام شد. امروز در هر نقطه از دنیای وسیع اسلام که جمعیت یا گروهی به انگیزه آزادی خواهی و ضدیت با استکبار حرکت می کنند، مبنا و قاعده کار و امید و رکنشان، تفکر اسلامی است.
7- نگرش جدید در فقه شیعه
فقاهت ما پایه های بسیار مستحکمی داشته و دارد. فقاهت شیعه، یکی از محکم ترین فقاهت ها و متکی به قواعد و اصول و مبانی بسیار مستحکمی است. امام عزیزمان این فقه مستحکم را در گستره ای وسیع و با نگرشی جهانی و حکومتی مورد توجه قرار داد و ابعادی از فقه را برای ما روشن کرد که قبل از آن روشن نبود.
8- ابطال باورهای غلط در اخلاق فردی حکام
در دنیا پذیرفته شده است که کسانی که در رأس اجتماعات قرار می گیرند، اخلاق فردی خاصی داشته باشند! تکبر ورزیدن، برخوردار بودن از زندگی راحت و مصرفانه، تجمل گرایی، خود رایی و خود خواهی و امثال این ها، چیز هایی است که مردم دنیا قبول کرده اند که کسانی که در رأس حکومت ها قرار می گیرند، این اخلاق را داشته باشند. حتی در کشورهای انقلابی، انقلابیونی که تا دیروز زیر چادرها زندگی می کردند و در دخمه ها مخفی می شدند، وضع زندگی شان عوض می شود و اخلاق حکومتی شان تغییر می کند و همان وضعیتی را به خود می گیرند که بقیه سلاطین و رؤسای عالم داشتند! اما از نزدیک، چنین چیزی را دیده ایم؛ برای مردم هم مایه تعجب نیست.امام ما این باور غلط را عوض کرد و نشان داد که رهبر محبوب معشوق یک ملت و دیگر مسلمانان عالم، می تواند زندگی زاهدانه ای داشته باشد و به جای کاخ های مجلل، در یک حسینیه از دیدارکنندگان پذیرایی کند و با لباس و زبان و اخلاق انبیاء با مردم برخورد کند.اگر دل های حکام و زمامداران به نور معرفت و حقیقت روشن شده باشد، تجمل و تشریفات و اسراف و برخورداری های زیاد و خودرایی و تکبر و استکبار، جزو لوازم حتمی زمامداری آن ها محسوب نمی شود. از معجزات بزرگ آن بزرگوار این بود که هم در زندگی خود هم در آن دستگاهی که بوجود آورده بود، نور معرفت و حقیقت تجلی یافته بود.
9- احیای روحیه غرور و خودباوری در ملت
حکومت های استبدادی و فردی، سال های متمادی ، ملت ما را به صورت ملتی ضعیف و مستضعف و توسری خور در آورده بودند؛ ملتی که از استعداد جوشان و خصلت های جمعی فوق العاده ممتاز برخوردار است و در طول تاریخ بعد از اسلام، همه افتخارات علمی و سیاسی دارد.قدرت های خارجی –مدتی انگلیسی ها و مدتی هم روس ها و دیگر دولت های اوروپایی و پس از آن آمریکایی ها- ملت ما را تحقیر کرده بودند. ملت ما هم باور کرده بودند که قابلیت و لیاقت کارهای بزرگ را ندارد، سازندگی از او بر نمی آید، ابتکار از او ساخته نیست و دیگران باید بر او آقایی کنند و به او زور بگویند! بنابراین ، روح غرور و افتخار ملی را در ملت ما کشته بودند ولی امام عزیز ما، روح غرور و افتخار ملی را در ملت ایران بیدار و زنده کردند.در همان حال که ملت ما از احساسات و نخوت های بیجای ناسیونالیستی –که استکبار عامل آن، و رژیم منحوس پهلوی مروجش بود- مبرا هستند اما احساس عزت و قدرت می کنند. امروز ملت ما از دست به دست هم دادن و توطئه مشترک شرق و غرب و ارتجاع نمی ترسند و احساس ضعف هم نمی کنند. جوان های ما احساس می کنند که خودشان می توانند کشورشان را بسازند. مردم ما احساس می کنند که قدرت و توان آن را دارند که در مقابل تحمیل ها و زورگویی های شرق و غرب بایستند. این روح عزت و خودباوری و غرور ملی و افتخارات حقیقی و اصیل را امام (ره) در ملت ما زنده کرد.
10 - «نه شرقی و نه غربی»، اصل عملی و ممکن
دیگران خیال می کردند که یا باید به شرق متکی بود و یا به غرب؛ یا باید نان این قدرت را خورد و ستایش کرد و یا آن قدرت را! فکر نمی کردند که یک ملت بتواند هم به شرق و هم به غرب «نه» بگوید و بایستد و بماند و خود را روز به روز ریشه دارتر کند. اما امام (ره) این نکته را ثابت کرد.

 

کد خبر 42031

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha