اعتقاد عمومی دولت یازدهم در بحث تجارت به آزادسازی حمایتهای کارآمد و پرداختهای مستقیم است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل دفتر برنامه ریزی و تجارت سازمان توسعه تجارت ایران گفت: اعتقاد عمومی دولت یازدهم در بحث تجارت به آزادسازی، حمایتهای کارآمد و پرداختهای مستقیم است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، فرهاد نوری امروز(5آذر ) در جمع صادر کنندگان نمونه استان سمنان با اعلام این مطلب ادامه داد:  بیشترین مراودات تجاری ایران با کشورهایی مانند عراق، چین، هند و ترکیه و ترکمنستان است.

وی با اشاره به اینکه  ارزش هر تن صادرات کالای کشور در سالجاری به 450 دلار و هر تن کالای وارداتی به یک هزار و 222 دلار رسیده است  ادامه داد:میانگین هر تن صادرات کالای کشور یک چهارم هر تن کالای وارداتی به کشور است.

 نوری نسبت قیمت صادرات به واردات کالا در کشوررا در حال افزایش عنوان کردوگفت:  نسبت میزان صادرات به واردات یا شاخص صاوا رشد مطلوبی داشته است.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و تجارت سازمان توسعه تجارت ایران افزود: بانک جهانی رتبه ایران در تجارت جهانی و شاخص کسب و کار از رتبه 52 به 148 ارتقا یافته که این علامت مثبتی در توسعه فعالیت های اقتصادی ایران است .

نوری اضافه کرد: طی هفت ماهه سال جاری ارزش هرتن کالای وارداتی در مقایسه با مدت مشابه کاهش یافته است.

به گفته این مقام مسئول، بررسی وضعیت تجارت کشور نشان می دهد که ایران با ۱۷۰ کشور جهان مبادلات تجاری دارد که ۶۹ درصد از صادرات ایران در این دوره به پنج کشور چین، عراق، امارات متحده عربی، افغانستان و هند صادر شد.

نوری گفت: طی دوره مورد بررسی واردات ایران از امارات متحده عربی، چین، کره جنوبی، هند و ترکیه سهم غالب را داشت.

وی با اشاره به فعالیت برخی شعبه های استانی شورای عالی صادرات در کشور، افزود: این شورا ابزار قانونی و قدرتمند برای حفظ منافع صادرکنندگان و حمایت از آنهاست و جایگاه ساختاری و قانونی برای دفاع از صادرات در دولت و مجلس شورای اسلامی است.

نوری، روانسازی و تسهیل در امور مختلف تجاری را از دستاوردهای دولت یازدهم پس مذاکرات هسته ای عنوان کرد و ادامه داد: با این مذاکرات ادبیات گفتگو در دنیای درهم پیچیده امروز روان شده و ادبیات انحصاری گذشته تا حدودی از بین رفته است.

وی بر لحاظ کردن کیفیت در دعوت از هیاتهای تجاری کشورهای دیگر، توانمندسازی هیاتهای ایرانی مذاکره کننده مباحث تجاری تاکید کرد و افزود: با توجه به هدف گذاری اقتصاد کشور در خروج غیرتورمی از رکود، صادرات می تواند بازوی توانمند این بخش در نظر گرفته شود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان نیز دراین مراسم با اشاره به فعالیت قریب به دوهزار واحد صنعتی وتولیدی در این استان اظهار داشت: بخشی از کالاهای تولیدی در این استان با 400 کارت بازرگانی صادره از استان تهران صادر می شود که این بخش در میزان صادرات استان سمنان لحاظ نمی شود.

علی اصغر جمعه ای  به مذاکرات هسته ای با گروه 5+1 در بیش از یک سال گذشته اشاره کردوگفت: مذاکرات و قدرت ایران اسلامی در این دوره با دوره قبل از آن قابل مقایسه نیست.

وی خواستار برطرف شدن برخی مشکلات داخلی برای صادرکنندگان شد .

بهروز اسودی رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان نیزبا بیان اینکه این استان در بخش سرمایه گذاری رتبه 21 کشور، رتبه 12 کشور در پروانه بهره برداری، در اشتغال ایجاد شده از پروانه بهره برداری رتبه 15 کشور و رتبه 13 کشور در تعداد جوازهای صادر شده را دارد افزود: این استان رتبه اول ذخیره گچ و سلستین، رتبه پنجم در تعداد معادن، رتبه ششم در میزان استخراج، رتبه ششم در اشتغال در بخش معدن، رتبه سوم در صادرات موادمعدنی و رتبه دوم در تولید زغال سنگ در کشور را دارد.

علی سعدالدین مدیرکل گمرک استان سمنان نیز سامانه از راه دور اظهار کالا، مکانیزه کردن تشریفات گمرکی، راه اندازی سامانه ارزیابی خودکار، بسته حمایتی گمرک کشور و ارزیابی در محل را از خدمات گمرک برای رونق صادرات در استان سمنان عنوان کرد.

دراین  مراسم از 12 صادرکننده برتر استان سمنان تجلیل شد .

در این مراسم از تولیدکنندگان برتر در زمینه های فروسیلیس ، سیمان ، ظروف پلاستیکی، مواد خوراکی و مواد شوینده ، لوازم خانگی و سیم و کابل قدردانی شد.

در استان سمنان حدود دو هزار واحد صنعتی، تولیدی و معدنی فعال است و امسال بیش از 43 هزار تن کالا به ارزش حدود 89 میلیون دلار به کشورهای خارجی صادر کرده اند.

پایان پیام/

کد خبر 420159

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha