به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ اکبر ترکان، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان امروز (چهارم آذر) در آیین بهره برداری از ساختمان نظام مهندسی خراسان شمالی با اشاره به ارتباط صنعت ساختمان با چندصد شغل در جامعه اظهار کرد: این امر نگرانی های زیادی در فعالیت های اقتصادی و چرخه اقتصادی ایجاد می کند.
وی افزود: به اذعان رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان شمالی تاکنون تنها 300 هزار مترمربع پروانه ساختمانی در شهرهای استان توسط این سازمان تهیه شده این در حالی است که انتظار می رفت تا مشابه سال های گذشته دست کم 800 هزارمترمربع نقشه ساختمانی در این سازمان تهیه می شد.
ترکان اظهار کرد: در وضعیت خوب در کشور 120 میلیون مترمربع ساخت و ساز انجام می شود که اگر سهم خراسان شمالی از این رقم یک درصد باشد انتظار می رود 120 هزار مترمربع پروانه ساختمانی در خراسان شمالی صادر شود.
مشاور رییس جمهوری گفت: کاهش میزان تهیه نقشه های ساختمانی نشان از رکود شدید صنعت ساختمان است.
وی درباره سیاست های دولت برای رونق دوباره ساخت و ساز در جامعه گفت: دولت برنامه ها و سیاست های خود را در این زمینه در دو بخش عرضه و تقاضا ریخته و در تلاش است با اجرایی شدن آن دو طرح، حرکت و پویایی به این بازار بازگردد.
ترکان با بیان اینکه رونق صنعت ساخت و ساز یکی از راه های خروج از رکود اقتصادی است، توضیح داد: وزارت راه و شهرسازی برای خروج صنعت ساخت و ساز از رکود در بخش عرضه اقدام به راه اندازی صندوق زمین و ساختمان کرده است.
مشاور رییس جمهوری تصریح کرد: این صندوق باید به طور متعدد در کشور تشکیل شود و با جمع آوری پس اندازهای مردمی و ارائه تسهیلات برای تولید و ساخت وساز مسکن فعالیت داشته باشد.
وی اظهارداشت: برای حل مشکل تقاضا در بازار مسکن نیز وزارت راه و شهرسازی دنبال حساب های پس انداز در صندوق پس انداز مسکن است.
وی درباره علت کاهش تقاضا در بازار مسکن اظهار کرد: در سال های 90 تا 92 اقتصاد کشور به شدت راکد بود و به علت تورم، قدرت خرید مردم به شدت پایین آمد به همین علت نقدینگی ها به سمت ساختمان نیز کاهش یافت.
ترکان بیان کرد: صندوق های راه اندازی شده مزبور در بخش عرضه و تقاضای مسکن بابت سپرده های مردمی، تسهیلات را با نرخ پایین به متقاضیان عرضه می کنند تا توانمندی مردم در بخش ساخت و ساز و تولید مسکن و نیز تقاضای خرید آن افزایش یابد.
وی یکی دیگر از پیامدهای کاهش ساخت و ساز را بیکار ماندن شماری از مهندسان عنوان کرد و گفت: وجود 308 هزار مهندس عضو نظام مهندسی ساختمان و مهارت های فنی و تخصیی آنان ظرفیت مهم و خوبی برای توسعه کشور است و در این وضعیت یکی از راه کارهای مهم حل اشتغال مهندسان، صادرات خدمات آنان است.
مشاور رییس جمهوری تصریح کرد: صادرات خدمات مهندسان به خارج از کشور در حال پیگیری است.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان شمالی نیز در این آیین با تاکید بر نقش این سازمان در ترویج رعایت مقررات ملی ساختمان و نیز تامین رفاه شهری در امر ساخت و ساز و توسعه شهرها گفت: ساختمان جدید این سازمان بر مبنای هویت معماری منطقه اجرا شده است.
علی اکبر رمضانی افزود: این ساختمان با دست توانای مهندسان این استان ساخته شده و از دستگاه های مربوط انتظار می رود در توسعه و عمران شهری از توان این نیروهای متخصص بهره برداری کنند
پایان پیام/
نظر شما