به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، حجت الاسلام حمزه کلانتری در گردهمایی ناظرین شرعی و بهداشتی کشتارگاههای استان سمنان با اعلام این مطلب افزود: هم اکنون 900 ناظر شرعی در کشتارگاهها فعالیت دارند.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: با توجه به تاکید اهمیت غذای حلال در جامعه اسلامی، نظارت بر ذبح شرعی در کشتارگاههای دام و طیور با رعایت قوانین ذبح اسلامی در حال انجام است.
وی، افزود: خوشبختانه در خصوص نظارت شرعی در سطح کشور اقدامات خوبی صورت گرفته و در تمامی کشتارگاه های دام و طیور روحانی مستقر حضور داشته و نظارت های لازم انجام می شود.
کلانتری، یادآور شد: سازمان دامپزشکی کشور با اعزام روحانی ناظر ذبح شرعی بر تمام گوشت های وارداتی به کشور نظارت شرعی را انجام می دهد.
وی با بیان اینکه تعداد کمی از کشتارگاهها فاقد ناظر شرعی است دلیل این امر را سنتی بودن و قرار داشتن برخی از کشتارگاهها با شمار کشتار محدود در برخی نقاط دور افتاده دانست و گفت: حوزه نمایندگی ولی فقیه در نظر دارد امسال طبق قانون برای این مراکز نیز ناظر تعیین کند
کلانتری با اشاره به برنامه های آموزشی برای ناظران و ذابحین دام و طیور گفت: هر سال در دو نویت برای این افراد در استانها دوره های آموزشی برگزار می شود.
مسوول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور نظارت بر ارائه غذای سالم و حلال را از وظایف این سازمان برشمرد.
وی اطلاع رسانی دقیق و صحیح در رابطه با نظارت ذبح شرعی در کشتارگاهها را به مردم جامعه لازم دانست و گفت : مردم باید بدانند تمامی دام ها و طیور کشتار شده در کشور با حضور ناظرین ذبح شرعی ورعایت مسائل شرعی ذبح صورت می گیرد و با اعتماد به سالم بودن و پاک بودن آن از لحاظ ذبح شرعی و بدون هیچ شبهه گوشت و مرغ را خریداری و آن را مصرف کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان در این گردهمایی تهیه غذای سالم و حلال را از وظیفه دامپزشکی عنوان کردوگفت: در 13 کشتارگاه موجود استان سمنان ناظران شرعی فعالیت می کنند.
محمد سعیدی بابیان اینکه نظارت بر حلیت گوشت مصرفی مردم را از جمله اهم وظایف ناظران ذبح شرعی دانست و اظهار کرد: کلیه ذابحین شاغل در کشتارگاه ها در خصوص ذبح شرعی آموزش دیده اند.
وی با اشاره به اینکه بر اساس دستورالعمل جدید ناظران شرعی از این پس در مراکز صید و فرآوری و نیز بسته بندی نیز مستقر و فعال می شوند اظهارداشت: موارد مربوط به ذبح شرعی به طور کامل در استان سمنان رعایت می شود.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان بازرسی و نظارت بهداشتی و شرعی بر سلامت دام ها و گوشت استحصالی را یکی از وظایف حاکمیتی دامپزشکی استان سمنان دانست و افزود: در ایام خاص که میزان کشتار مخصوصاً توسط افراد عادی جامعه افزایش می یابد ضرورت تشدید این نظارت ها بیش از پیش احساس می شود.
سعیدی با اشاره به احتمال بروز بیماری های مشترک هنگام ذبح دام توسط افراد عادی و خارج از کشتارگاه اظهار داشت: فرهنگ سازی اولین گام در راستای مبارزه و پیشگیری از بیماریهای مشترک می باشد.
مسوول نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان نیز دراین مراسم با اشاره به آثار منفی استفاده از غذای حرام گفت: غذای حرام بر روی جسم و روح انسان تاثیر گذار است.
حجت الاسلام غلامرضا میرزائیان با اشاره به اينكه قانون ذبح شرعی به لحاظ اهمیت اعتقادات مردمی و تاکید مراجع تقلید و ائمه جمعه کشور در حال حاضر در کشتارگاهها عملیاتی و اجرا می شود، ادامه داد: نظارت بر غذای حلال و ذبح شرعی یکی از بزرگترین اعمال خیر بوده كه هر چه بر این مسائل در جامعه دقت بیشتری شود آثار معنوی بیشتری دارد.
در این مراسم ناظران شرعی و برخی از مسوولان کشتارگاههای استان سمنان با مسائل آموزشی و برنامه های تقویت نظارت ها بر کشتار شرعی دام و طیور بیشتر آشنا شدند.
پایان پیام/
نظر شما