به گزارش خبرگزاری شبستان،تصویب لایحه به رسمیت شناختن «کشور یهودی» در کابینه رژیم صهیونیستی موجب بالاگرفتن بحث ها در سرزمین های اشغالی و در میان سیاستمداران شده است.
گروه های حقوق بشری این لایحه را «نژادپرستانه» توصیف کرده و می گویند که این تبعیض آشکار علیه غیریهودی ها در سرزمین های اشغالی است.
غیریهودی ها تنها حدود 20 در صد از جمعیت سرزمین های اشغالی را تشکیل می دهند و این ناهمگونی ساختار سبب شده تا گروه های قومی مختلف مورد تبعیض واقع شوند.
رای مثبت کابینه رژیم صهیونیستی برای به رسمیت شناختن کشور یهودی در زمان اوج تنش های این رژیم با فلسطینی ها بود.
این لایحه با 14 رای موافق در برابر 6 رای مخالف به تصویب رسید.
بر اساس این لایحه که قرار است تبدیل به بخشی از قوانین اساسی رژیم صهیونیستی بشود،قانون یهودی را به عنوان الهام بخش قوانین،نهادینه می کند و عربی تبدیل به زبان دوم رسمی در سرزمین های اشغالی می شود.
بنیامین نتایناهو،نخست وزیر رژیم صهیونیستی ادعا می کند که این قانون،ضروری است زیرا مفهوم اسراییل به عنوان یک کشور یهودی برای مردم دارای اهمیت ویژه ای است و یک چالش برای آنها تلقی می شود.
وی در سخنرانی خطاب به اعضای کابینه گفت:کشور اسراییل کشور مردم یهود است.این کشور دارای حقوق مساوی فردی برای همه شهروندان است و ما بر این تاکید داریم اما تنها یهودی ها دارای حقوق ملی مانند پرچم،سرود ملی،حق هر یهودی برای مهارجت به کشور و دیگر سمبل های ملی هستند.این ها فقط شایسته مردم ما و تنها کشور یهودی جهان است.
این اظهارات نتانیاهو،نشانه بارز تبعیض نژادی و نقض دموکراسی در سرزمینی است که دارای هویت عربی است و سال ها پیش از سوی صهیونیست ها اشغال شده است.
حق مساوات در کشورهای دموکراتیک منوط به وجود قوانینی مبتنی بر برخورد مساوی با هر انسان بدون هیچ ملاحظه ای است اما این اظهارات نتانیاهو به وضوح نشان می دهد که فلسطینی ها در کشور یهودی رویایی صهیونیست ها ازحقوق مساوی با یهودی ها برخوردار نخواهند بود.
هر کشور دمکراتیک باید تفاوت میان شهروندانش را محترم شمرده و از حقوق اقلیت ها دفاع کند و اهمیت این امر وقتی دو چندان می شود که جمعیت اقلیت ،حق حفظ هویت فرهنگی خود را داشته باشد در حالی که در دولت یهودی فرضی کابینه رژیم صهیونیستی آزادی بیان شهروندان عرب، حق آنان در زمینه آموزش زبان و حفظ فرهنگ نقض می شود.
آثار و نشانه های این روند از هم اکنون نیز در سرزمین های اشغالی دیده می شود،وقتی صهیونیست ها به دنبال تغییر بافت بیت المقدس و یهودی سازی این شهر هستند.
بسیاری از فعالان یهودی صلح در رژیم صهیونیستی نیز مسئولان راست گرا و افراطی این رژیم را به ویژه در شهر بیت المقدس متهم به تلاش برای گسترش شهرکهای یهودی نشین در شرق بیت المقدس به منظور یهودی سازی این شهر می کنند.
این روند به کلی با راه حل ارائه شده از سوی جامعه بین الملل مبنی بر تشکیل دو کشور در سرزمین های اشغالی منافات دارد.
از سوی دیگر جامعه بین الملل باید هوشیار باشد که رژیم صهیونیستی از هم اکنون در اندیشه بنیان نهادن یک کشور غیردموکراتیک است که هیچ سنخیتی با روح قوانین بین المللی ندارد.
نظر شما