تلاش براي برون رفت چالش‌هاي اسلام با بهره گيري از آموزه‌هاي اسلامي

خبرگزاري شبستان: كميسيون برون رفت كنگره جريان‌هاي تكفيري يكشنبه شب (2 آذر) در مدرسه علميه امام موسي كاظم(ع) برگزار شد.

به گزارش خبرگزاري شبستان از قم، در اين كميسيون مولانا صلاح الدین یکی از علمای جهان اسلام گفت: اسلام مخالف صد در صد تندروی و تکفیر است و از این رو همواره بر علیه این موضوع تلاش کرده است.

وی گفت: اسلام هیچ جایی برای افراطی گری و تکفیر ندارد و هر کس دست به چنین اقدامی بزند، قطعا مسلمان نیست.

مولانا صلاح الدین ادامه داد: خداوند برای ما یک شریعت و احکامی را مطرح کرده که باید طبق آن رفتار کرده و فراتر از آن عمل کردن، قطعا مشکلات بسیاری را به بار می آورد.

این عالم جهان اسلام ابراز داشت: خداوند برای ما یک شریعت و احکام کاملی قرار داده که باید طبق آن حرکت کنیم و بدانیم که سلامت دنیا و آخرت در گرو این امر است.

وی گفت: باید رفتار و گفتار پیامبر(ص) همواره مورد توجه ما قرار گیرد و بکوشیم تا با بر اساس سنت پیامبر(ص) به مباحث دینی پرداخته و در گسترش آن بکوشیم.

مولانا صلاح الدین تصریح کرد: پیامبر(ص) ستمگری، تروریست، تکفیری گری و خیانت را موجب زیان رسانی عنوان کرده و حتی آن را حرام می دانند.

این عالم جهان اسلام عنوان داشت: اسلام هیچ گاه تندروی را تایید نمی کند و بلکه بر رافت اسلامی تاکید دارد که باید نسبت به آن اهتمام داشت.

وی تصریح کرد: ما همواره نسبت به تند روی انتقاد داشتیم و این کار را حرام می دانیم و باید نسبت به گسترش رافت اسلامی و معرفی چهره واقعی اسلام تلاش کنیم.

* کنگره جریان های تکفیری باید راه های برون رفت چالش اسلام را بررسی کند

مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان نيز در اين كميسيون گفت: یکی از موضوعات مهمی که باید مد نظر باشد، توجه و پیگیری کارهاست یعنی اینکه بدانیم در اسلام چه مسائلی دنبال می شود.

وی عنوان داشت: باید در این کنگره به پیگیری صحیح رسیده و به جمع بندی درستی برسیم، یعنی واقعیت صحیح را یافته و در بیانیه نهایی خود نیز راه برون رفت از چالش های اسلام را بررسی کنیم.

مولوی عبدالحمید اذعان داشت: در اسلام چالش های بسیاری به وجود آمده که باید راه های برون رفت از آن بررسی شود و این از اهمیت بسیاری برخوردار است و اگر این چالش ها را شناسایی و مطرح کنیم، قطعا موفق خواهیم بود و به نتیجه مطلوب می رسیم.

امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت: این کمیسیون یکی از مهمترین کمیسیون های کنگره است و باید از طریق آن از چالش ها خارج شویم.

 

*برخی به دنبال ضربه زدن به هویت اسلام هستند

احمد شاه احمد ذی یکی از علمای کشور افغانستان نيز گفت: امت اسلامی باید با وحدت نسبت به مسائل حساسیت نشان دهند و همواره در تلاش باشند تا اسلام ناب را به مردم معرفی کنند.

وی ادامه داد: امت اسلامی یک امت واحده است و یک امتی است که همواره بر وحدت میان مردم تاکید دارند و از باید کوشید تا جلوی افراطی گری را گرفته و اجازه نداد که اتحاد مسلمانان خدشه دار شود.

این عالم اسلامی کشور افغانستان گفت: در دین اسلام هیچ افراط و تفریطی وجود ندارد و به هیچ عنوان جای افراط و تفریط نیز در اسلام نیست، باید بدانیم که یک سری در تلاش هستند تا مردم را از اسلام جدا کنند، اما ما نباید اجازه چنین کاری را به آنها بدهیم.

احمد شاه احمد ذی با بیان اینکه دشمن از هر نقطه ضعفی سو استفاده می کند گفت: دشمنان در تلاش هستند تا از برخی جهالت ها استفاده کرده و با همه وجود به اسلام ضربه بزنند که نباید اجازه چنین کاری را به آنها داد.

وی گفت: نباید اجازه دهیم که این تندروی ها و تکفیرها به اسم اسلام رواج یابد، زیرا این افراد هیچ گونه ارتباطی با مسلمانان ندارند.

این عالم اسلامی کشور افغانستان گفت: بهره گیری از دستورات خداوند از اهمیت خاصی برخوردار است و باید همگان بکوشند تا این مسائل به خوبی دنبال شده و  به عنوان بنده خالص خداوند در همه مسائل رفتار کنند.

 

*وحدت مسلمانان موجب نابودی تکفیر خواهد شد

شاهین حسن لی یکی از علمای کشور آذربایجان همچنين در اين كميسيون گفت: مسلمانان باید با اتحاد به رفع مشکلات بپردازند و باید به دنبال راه حل های علمی برای رفع مشکلات باشیم.

وی بیان داشت: باید در اندیشه های مسلمانان بازنگری صورت گیرد و در این راستا باید تلاش های جدی شود تا به نتیجه مطلوب برسیم.

این عالم برجسته کشور آذربایجان عنوان داشت: باید عقاید دینی خود را مورد مطالعه قرار دهیم و ارزش های حقیقی و الهی خود را برای جهانبینی بررسی کنیم.

شاهین حسن لی با بیان اینکه تکفیری گری نسخه تحریف شده دین است گفت: باید برای تصحیح آن نوع نگاه خود را در دین تغیر داد و به دین بپردازیم و اخلاق و معارف را گسترش دهیم.

وی گفت: باید دین را از نظر اخلاق و نگاه های عرفانی و عشق و محبت مورد بررسی قرار دهیم و و از طریق اخلاق اسلامی به معرفی اسلام بپردازیم.

این عالم برجسته کشور آذربایجان ادامه داد: وحدت مسلمانان موجب نابودی تکفیر خواهد شد و مسلمانان در این زمینه وظیفه دارند تا به نتیجه مطلوب برسیم.

شاهین حسن لی گفت: مسلمانانی که منصوب به مذاهب شیعه و سنی هستند اگر با همدیگر علیه تکفیری گری اقدام کنند این تکفیرگران خواهند بود که می فهمند که از دین خارج شده اند.

وی افزود: هیچ دینی با تکفیری گری موافق نیست و این دشمن است که به دنبال تکفیر بوده و می خواهد با این روش به اهداف خود رسیده و میان مسلمانان تفرقه ایجاد کنند.

 

*علمای اسلام نیازمند گفتگو و ارتباط بیشتر هستند

عبدالصمد ساداتی عضو شورای مدارس علوم دینی اهل سنت هم در کمیسیون برون رفت کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام گفت: اگر قرآن و سنت را مورد بررسی قرار دهیم، بر همه مشکلات غلبه کرده و قطعا به نتیجه مطلوب خواهیم رسید.

وی ابراز داشت: اگر بر قرآن و سنت تکیه کنیم، قطعا مشکلات ما برطرف خواهد شد و در جامعه هیچ مشکلی نیز نخواهیم داشت.

عضو شورای مدارس علوم دینی اهل سنت با اشاره به فعالیت های گروه تکفیری گفت: متاسفانه این گروه ها در حال گسترش در میان مسلمانان هستند و به نام اسلام در حال ضربه زدن به اسلام هستند.

عبدالصمد ساداتی گفت: یکی از نیازهای ما گفتگوی بیشتر علمای اسلام است و باید با هم به گفتگو بپردازند و اگر مشکلی وجود دارد با یکدیگر به رفع آن بپردازند.

وی تاکید کرد: این گروه های افراطی و تکفیری هیچ ارتباطی با شیعه و سنی ندارند و اصلا این گروه مسلمان نیستند.

عضو شورای مدارس علوم دینی اهل سنت با بیان اینکه ما به کشورهای خارجی غیر مسلمان اعتماد نداریم گفت: این کشورها به فکر اسلام نیستند، و باید کشورهای اسلامی برای خودشان فعالیت کرده و به رفع مشکلات بپردازند.

عبدالصمد ساداتی با بیان اینکه اسلام دین نصیحت است گفت: باید علمای اسلام نسبت به این نصیحت تلاش داشته باشند و حکام خود را نصیحت کنند تا موضوع تندروی و تکفیری جلوگیری شود.

عضو شورای مدارس علوم دینی اهل سنت، گفت: دشمنان می خواهند که این مسائل در جامعه رواج یافته و به اختلافات دامن بزنند تا مانع از رواج اسلام شوند.

پايان پيام/

کد خبر 419310

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha