به گزارش خبرگزاری شبستان، پدرو ویینا سفیر اسپانیادر تهران با معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست دیدار و در زمینه مسائل مربوط به محیط زیست و گسترش همکاری های دوجانبه گفتگو کرد.
ابتکار با یادآوری اهمیت جهانی محیط زیست و تاثیرات جهانی معضلات ناشی از آسیب های وارده به محیط زیست، اظهار داشت: محیط زیست موضوعی جهانی است و مرزهای سیاسی شناخته شده میان کشورها نمی تواند مانعی برای حل و فصل مباحث محیط زیستی و اشتراک تجربیات در این حوزه باشد و ما معتقدیم همه کشورهای جهان برای رفع چالش های این حوزه باید با هم همکاری کنند.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه ایران با بحران های متعدد محیط زیستی مواجه است، افزود: بخشی از این بحران ها به دلیل شرایط خاص آب و هوایی و جغرافیایی، اثرات مخرب گرمایش زمین و تغییرات آب و هوایی است.
تاثیر منفی گرمایش جهانی بر محیط زیست ایران
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: به دلیل تغییرات آب و هوا نسبت افزایش دما در منطقه از میانگین جهانی بالاتر است و این منجر به کاهش سطح آب به ویژه در تالاب ها و رودخانه می شود و ایران از این جهت با چالش کاهش منابع آبی مواجه شده است.
وی با یادآوری اینکه محیط زیست موضوعی جهانی و فرامرزی است و هر تغییری در هر گوشه دنیا بر محیط زیست تمام دنیا تاثیر دارد، خواستار گسترش همکاری های علمی و بین المللی در موضوعات محیط زیستی شد.
ابتکار تاکید کرد: امروزه محققین، پژوهشگران و فعالان محیط زیست به این درک جهانی رسیده اند و همکاری های بسیار خوبی را برای رفع چالش های محیط زیست آغاز کرده اند و این همان نگاهی است که باید در شخصیت های سیاسی هم نسبت به موضوع محیط زیست شکل گیرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به شرایط جنگ و گسترش تروریسم در منطقه که حفاظت از محیط زیست را از اولویت های نخست دولت های منطقه خارج کرده و با چالش هایی جدی مواجه ساخته است، گفت: با این وجود دو کشور ایران و اسپانیا می توانند همکاری های خوبی در زمینه تغییرات آب و هوا، تنوع زیستی، گرد و غبار ، مناطق حفاظت شده و پارک های داشته باشند.
وی با اشاره به تلاش ها و اقدامات متعدد دولت یازدهم در زمینه بهبود شرایط کیفی هوای کشور به ویژه در کلانشهرها، همچون توزیع سوخت استاندارد یورو 4، اظهار کرد: کیفیت هوا به طور محسوسی نسبت به مدت مشابه سال قبل بهبود یافته و این نتیجه برنامه ریزی یکپارچه در دولت است.
ابتکار ضمن دعوت از متخصصان و شرکت های فعال در زمینه موضوعات زیست محیطی کشور اسپانیا برای شرکت در چهاردهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست کهاسفند ماه سال جاری در تهران برگزار می شود، تصریح کرد: بدون شک این حضور می تواند فرصت خوبی برای شرکت ها و بخش خصوصی سوئیس برای فعال شدن در بازار ایران باشد.
وی با اشاره به میزبانی مرکز منطقه ای استکهلم و بازل از سوی ج.ا.ایران، گفت: همچنین مرکز منطقه ای رامسر با عضویت 23 کشور فعالیت های خود را پیگیری می کند و اسپانیا می تواند حمایت های علمی و فنی خود را در زمینه حفاظت از محیط زیست کشورهای عضو در زمینه حفاظت از تالاب ها و به صورت برگزاری کارگاه های آموزشی مشترک از این فعالیت ها نشان دهد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین به همکاری ج.ا. ایران با گروه 77 و چین در زمینه تغییرات آب و هوایی اشاره کرد و افزود: دو کشور می توانند در خصوص این موضوعات همکاری های خود را گسترش بخشند.
ابتکار افزود: در زمان دولت آقای خاتمی یادداشت تفاهم همکاری زیست محیطی میان دو کشور تهیه و مقرر شد با حضور وزیر محیط زیست اسپانیا در ایران نهایی شود که تاکنون نهایی نشده است.
بنابراین گزارش، پدرو ویینا سفیر اسپانیا نیز با ابراز خرسندی از اقدامات محیط زیستی معصومه ابتکار، گفت: این اقدامات منجر به ترغیب اسپانیا برای گسترش همکاری های محیط زیستی با ایران می شود.
وی هدف از این دیدار را آشنایی بیشتر با برنامه ها و فعالیت های زیست محیطی سازمان تحت مدیریت معصومه ابتکار، اعلام آمادگی برای همکاری بیشتر و استفاده از تجربیات ایران در زمینه حفاظت محیط زیست در منطقه اعلام کرد.
ویینابا ابراز تاسف از تاثیرات اقلیمی بر ایران که منجر به بحران کم آبی در ایران شده است، گفت: در همین زمینه رایزنی هایی با وزارت نیرو ایران داشته ایم و به زودی شاهد همکاری هایی در زمینه آب میان دو کشور خواهیم بود.
وی افزود: البته موضوع آب ارتباطی مستقیم با کشاورزی دارد و ما نیز تجربه مشابهی در برخی نقاط اسپانیا داشته ایم و به دلیل رابطه مستقیم کشاورزی و آب توانسته ایم با مدیریت صحیح کشاورزی و توسعه کشت گلخانه ای موفق به حل این مشکل در نقاطی که دچار فقر آبی بودند، شدیم.
سفیر اسپانیا در تهران ، وجود پدیده گرد وغبار در برخی شهرهای ایران را مشابه مشکلاتی عنوان کرد که اسپانیا در بارسلون مرکزی د ارد و گفت: موضوعات دو کشور در زمینه های محیط زیست خیلی بهم نزدیک است و ما این گونه مباحث را از نظر علمی بررسی کرده و تجربیات خوبی برای مدیریت آن می توانیم در اختیار شما قرار دهیم.
پایان پیام/
نظر شما