دکتر سیف الله جلیلی، رییس موزه علوم و فناوری در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان گفت: موزه علوم و فنون بهترین مکان برای جمع کردن علم و دین در کنار هم است و در واقع یکی از وظایف و اهداف اصلی موزه جمع آوری تفکرات دانشمندان اسلامی است.
وی با اشاره به اهمیت گسترش تفکر و اندیشه دینی در قالب علم، خاطرنشان کرد: موزه علم و فناوری بهترین جا برای جمع آوری تمام تاریخ علم از دید اسلام است و اگر بتوانیم این کار را به درستی انجام دهیم بزرگترین خدمت را به اسلام انجام داده ایم.
جلیلی یادآور شد: تا قبل از قرن 17 کشورهای اسلامی در حوزه علم پیشرو بودند اما بعد از آن کشورهای اروپایی به میدان آمده اند و در اکثر کتاب های درسی و دانشگاهی بیشتر اسامی دانشمندان غربی به چشم می خورد.
رییس موزه علوم و فنون با بیان اینکه باید علل تغییر این رویکرد و روند را بررسی کنیم، اذعان داشت: بسیاری از مباحث علمی جزو کارهای دانشمندان اسلامی بود و با گسترش اسلام توسعه یافت اما امروز می بینیم این آثار و مباحث علمی کمرنگ شده اند.
وی با بیان اینکه موزه بهترین مکان برای توسعه تفکر و اندیشه دینی با رویکرد علمی است، تأکید کرد: یکی از کارهای علمی و وظایف حرفه ای موزه علوم و فنون پرداختن به این مؤلفه مهم است.
جلیلی با اشاره به طرح ها و برنامه های موزه علوم و فنون تصریح کرد: بررسی نقش اسلام یکی از مهمترین مسایلی اس تکه در راه اندازی گالری ها به آن می پردازیم به عنوان نمونه در گالری های فیزیک، نجوم و شیمی به نقش دانشمندان اسلامی در این موزه ها پرداخته ایم و در مجموع نقش اسلام در توسعه و پیشرفت علوم مورد توجه است تا بتوانیم به شکل ملموس در اختیار همه قرار دهیم.
وی با اشاره به نقش مراکزی که می توانند موزه علوم و فناوری را در تحقق اهداف و رسالت هایش، خاطرنشان کرد: حوزه علمیه و مراکزی که تحت عنوان مراکز اسلامی در کشور فعالیت می کنند می توانند ما را در این زمینه یاری رسانند و حتی می توانند بودجه خاص به این موزه مهم یعنی گسترش تفکر و اندیشه دینی در قالب علم اختصاص دهند.
رییس موزه علوم و فناوری با اشاره به برنامه های این مرکز در خصوص گسترش تعامل با سایر سازمان ها اذعان داشت: مذاکره با تمام سازمان ها را از یکی دو ماه آینده آغاز می کنیم و در قالب این تعاملات نقش سازمان ها را در گسترش تفکر و اندیشه دینی در قالب علم تبیین می کنیم و سعی می کنیم تا سطح تعاملات را افزایش دهیم البته به شرطی که تمایل داشته باشند.
وی ادامه داد: زیرمجموعه های وزارت ارشاد، حوزه های علمیه، دانشگاه هایی نظیر دانشگاه معارف اسلامی و امام صادق (ع) و حتی مصلی امام خمینی (ره) تهران را نیز شناسایی کرده و در اولویت برقراری ارتباط و انجام تعاملات سازنده قرار دارند.
جلیلی با بیان اینکه کار پژوهشی خاصی در خصوص بررسی علل کاهش حضور دانشمندان اسلامی- ایرانی در عرصه های علمی بعد از قرن 17 انجام نشده است، تاکید کرد: در گالری های موزه علوم و فنون به این موضوع پرداخته ایم و چرایی کمرنگ شدن نقش دانشمندان ایرانی و اسلامی که خود آغازگر عرصه های مختلف علمی بودند را بررسی می کنیم اما بررسی علمی و تخصصی این موضوع به برگزاری یک کنفرانس و گردهمایی علمی نیاز دارد.
پایان پیام/
نظر شما