به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام شاهچراغی، امام جمعه شهرستان ری در مراسم افتتاحیه سی و هفتمین دوره مسابقات حفظ، قرائت، ترتیل قرآن کریم در مرحله استانی با اشاره به حفظ حرمت قرآن کریم از جانب مسلمانان و عاملان آیات الهی گفت: حرمت نگه داشتن قرآن تنها به احترام ظاهری آن منحصر نمی شود، ما باید این کتاب مقدس را احترام معنوی کنیم، هر روز درصدد آن باشیم تا عمل به آیات الهی را در خود تقویت کنیم.
وی با اشاره به آیات قرآن کریم پیرامون دعوت از معاندان آیات الهی برای آوردن نمونه ای از قرآن کریم گفت: خداوند در قرآن می فرماید اگر می توانید مثل این کتاب را بیاورید، خداوند در مورد قرآن کریم و معجزه پیامبر (ص) مبارزه طلبی می کند و در چند سوره از آیات الهی به بحث تهدی و دعوت به مبارزه ذکر شده است یا در جایی می فرمایند اگر می توانید حداقل 10 آیه مثل آیات قرآن کریم را بیاورید.
حجت الاسلام شاهچراغی تصریح کرد: اکنون بیش از 1400 سال از این دعوت می گذرد و هیچکس نتوانسته کاری کند و تا قیامت هم کسانی پیدا نمی شوند تا کلمه ای مانند کلمات قرآن کریم بیاورند.
وی افزود: این معجزه علمی پیامبر اسلام ماست معجزه ای علمی از نوع قرآن کریم که اکنون هیچکس یارای مقابله با آن را ندارد، پیامبر (ص) علاوه بر معجزه علمی اعجاز عملی نیز داشتند و آن تربیت شاگردانی همچون حضرت علی (ع) است. پیامبر (ص) در مورد حضرت علی (ع) که تربیت یافته مکتب اسلام است، می فرماید اگر می توانید کسی مانند علی (ع) را بیاورید. حضرت علی (ع) در واقع نسخه مفرده و معجزه جاودان پیامبر (ص) بودند که تا قیامت نیز مانند ایشان نخواهد آمد.
حجت الاسلام شاهچراغی عنوان کرد: اکنون که به تشریح معجزات جاودان نبوی پرداختیم فرصت مغتنم است تا به انتظارات رسول اکرم نسبت به این اعجازها بپردازیم. انتظار اول پیامبر (ص) نسبت به قرآن کریم است که از ما می خواهد با آیات الهی به درستی برخورد کند، برخوردی که در تربیت قرآنی نسل ما تجلی می یابد؛ برخورد صحیح با قرآن یعنی تربیت فرزندان و نسلی متخلق به آیات الهی.
وی افزود: خداوند در آیات قرآن کریم به رسول اکرم (ص) خطاب می کند ما بر دوش تو بار سنگین رسالت را قرار دادیم، باری که هر کس نمی تواند از عهده آن برآید. خداوند به پیامبر (ص) می فرماید تو برای رساندن سلامت این بار به سرمنزل مقصود نیازمند پشتوانه معنوی هستید، پروردگار متعال پشتوانه های معنوی برای موفقیت پیامبر (ص) را شب زنده داری در نیمه شب، خواندن نماز و قرائت قرآن کریم معرفی می کند؛ کارهایی که پیامبر (ص) را در کارهای روزانه موفق می دارد.
امام جمعه شهرستان ری عنوان کرد: ما نیز به عنوان تربیت یافتگان مکتب اسلام و پیامبر (ص) باید برای موفقیت در تمام شئون زندگی از مهمترین پشتوانه معنوی یعنی قرآن کریم بهره مند شویم.
حجت الاسلام شاهچراغی تصریح کرد: پیامبر (ص) در روز قیامت طبق نص صریح آیات قرآن کریم از امت خود شکایت می کند زیرا آنها قرآن را مهجور قرار دادند.
وی افزود: مهجور قرار دادن قرآن یعنی عمل نکردن به آن، کسانی که قرآن را نمی خوانند یا چیزهای کوچک تر را بر آیات الهی ترجیح می دهند و یا در زندگی شان رفتارهای قرآنی ندارند از جمله کسانی هستند که آیات الهی را در مهجوریت قرار داده اند.
امام جمعه شهرستان ری عنوان کرد: قرآن کتاب زندگی ماست و ما برای دست یابی به سعادت حقیقی باید هر آنچه که در آن دستور داده شده است، عمل کنیم. خداوند حشر و نشر ما را با قرآن کریم قرار داده و این نعمتی است که باید شکر آن را به جا آوریم، هیچ چیز با آیات الهی برابری نمی کند، قرآن کریم شفای تمام دردهای جسمی و روحی است؛ به همین علت است که در روایات نقل است اگر سوره حمد را بر مریضی خواندید و یا بر مرده ای تلاوت کردید اگر شفا یافت یا زنده شد تعجب نکنید.
وی عنوان کرد: امروز بشر از بیماری های روحی و روانی بسیاری رنج می برد که درمان آن تنها در انس با قرآن کریم قرار دارد البته خواندن و تلاوتی که همراه با تدبر باشد. نکته بعدی تلاوت آیات قرآن کریم به صورت شمرده و همراه با تدبر است خداوند متعال می فرماید قرآن را به صورت ترتیل قرائت کنید. قرائت قرآن همراه با تدبر و صوت زیبا و احسن می تواند مقدمه عمل به آیات الهی قرار گیرد. قرآن کتابی است که انس با آن آدمی را از ترس های واهی دور می کند. امام سجاد (ع) می فرماید اگر من و قرآن در این دنیا تنها باشیم هرگز نمی هراسم.
وی عنوان کرد: ما باید احساس کنیم وقتی قرآن کریم در کنار ماست همه چیز داریم آیات الهی را در خانه ها بسیار تلاوت کنید زیرا خداوند خانه ای که در آن تلاوت قرآن می شود از فقر دور می کند. انس با قرآن کریم موجب طول عمر و برکت در زندگی انسان می شود.
حجت الاسلام شاهچراغی عنوان کرد: پیامبر (ص) به عنوان بهترین اسوه جایزه ها را بر اساس انس بیشتر افراد با قرآن کریم اعطا می کردند. ایشان جایزه ها را بر اساس حفظ قرآن کریم به افراد می داد. رسول اکرم (ص) در جنگ احد اول بر پیکر شهیدانی نماز خواند که از قرآن بیشتر حفظ بودند و نخست افرادی را دفن کردند که با قرآن کریم انس بیشتر داشتند.
پایان پیام/
نظر شما