توسعه صادرات غیرنفتی؛ رویکرد اصلی دولت تدبیر و امید

خبرگزاری شبستان:استاندار اصفهان گفت:توسعه صادرات غیرنفتی رویکرد اصلی دولت تدبیرو امید است و مدیریت استان در این راستا حداکثر تلاش خود را معطوف خواهد داشت .

به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان و به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری اصفهان، رسول زرگرپور، استاندار اصفهان در آیین تجلیل از صادرکنندگان منتخب استان اظهار داشت: تعیین یک روز از روزهای سال برای صادرات ضمن ترویج فرهنگ صادرات ميان مردم ، تقدیر از سربازان و ایثارگران جبهه اقتصادی، فرصتی برای تبادل افکار، شناخت تنگناها و بررسی راهکارهایی برای رسیدن به هدف والای جهش صادرات است.

 

وی در ادامه افزود: باید این روز سمبلی جهت ارج نهادن بر تلاش های انجام شده از سوی صادرکنندگان برای نفوذ و حضور در بازارهای جهانی باشد.

 

وی در ادامه تاکید کرد: روز ملی صادرات را باید فرصت ارزشمندی تلقی کرد که مباحث مربوط به صادرات بار دیگر مورد توجه مسئولان و دست اندرکاران امر قرار گیرد.

 

استاندار اصفهان، توسعه صادرات غیرنفتی را رویکرد اصلی دولت تدبیرو امید عنوان کرد و یادآور شد: مدیریت استان در این راستا حداکثر تلاش خود را معطوف خواهد داشت .

 

زرگرپور تصریح کرد: انتظار می رود دستگاه های مرتبط بالاخص سازمان توسعه تجارت، بانک مرکزی و گمرکات کشور به عنوان متولیان اصلی حمایت ویژه ای در این خصوص داشته باشند.

 

استاندار اصفهان توسعه صادرات غیر نفتی را به عنوان یک جهت گیری اساسی در برنامه ریزی توسعه از مهمترین مولفه های دستیابی به رشد مستمر اقتصادی عنوان کرد که همواره مورد تاکید اقتصاددانان و مسئولان سیاسی کشور قرار گرفته است.

 

وی در ادامه افزود: این رویکرد علاوه بر خارج کردن اقتصاد از حالت تک محصولی، منجر به بهبود تراز پرداخت ها شده  و امکان گسترش بازارهای داخلی، تخصص یافتن در تولید، استفاده از تکنولوژی و شیوه های نوین ترغیب و تشویق نوآوری و ابداع از طریق افزایش سرمایه گذاری و ارتقا بازدهی عوامل تولید، رشد و توسعه ی اقتصادی را به همراه خواهد داشت.

 

زرگرپور  به وضعیت موجود استان در بخش صادرات اشاره کرد وتصریح کرد: بر اساس آمار منتشره از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران، در سال 92 بالغ بر 15.2 میلیارد دلار کالای تولید شده از استان اصفهان صادر شده که معادل 9.6 درصد ارزش صادرات غیرنفتی کل کشور بوده و از این جهت در بین استان های کشور در رتبه ی چهارم قرار گرفته است.

 

زرگرپور افزود: در هفت ماهه سال جاری نیز معادل 2.1 میلیارد دلار کالا تولید شده از استان اصفهان به خارج از کشور صادر شده که معادل 6 درصد ارزش صادرات غیر نفتی کل کشور بوده و اصفهان همچنان در رتبه چهارم کشور قرار گرفته است.

 

مدیر ارشد استان با بیان اینکه در سال های قبل استان عملکرد بهتری را نسبت به کل کشور در زمینه صادرات غیر نفتی داشته است، افزود: دلایل متعدد که عمدتا خارج از حیطه اختیارات صادرکنندگان است زمینه ی تنزل عملکرد استان را در این زمینه ایجاد کرده است.

 

وی به شرح این عوامل پرداخت و افزود: اعمال محدودیت صادرات مصنوعات ساخته شده از طلا در فرودگاه اصفهان، مشکلات ناشی از تحریم سیستم بانکی ، بیمه و شرکت کشتیرانی، بی ثباتی درسیاست های تجاری در سال های گذشته و مشکلات ارزش گذاری دلاری برخی محصولات باعث تنزل عملکرد استان شده است.

 

استاندار اصفهان ضمن تقدیر از کلیه  فعالان اقتصادی و صادر کنندگان گفت: این افراد علیرغم وجود مشکلات فراوان با اراده قوی در راستای اعتلای اقتصاد استان و کشور در خارج از مرزها تلاش کرده اند که قطعا تصمیمات اخیر دولت در این زمینه بسیار موثر خواهد بود و در این راستامدیریت استان نیز جهت توسعه تجارت خارجی به ویژه در حوزه ی صادرات از هیچگونه کمکی دریغ نخواهد کرد .

 

وی در ادامه خاطر نشان کرد :مدیریت استان تلاش خواهد کرد تا با توسعه زیرساخت های مورد نیاز و انجام هماهنگی های لازم در سطح استان و ملی بستر مناسبی برای فعالان اقتصادی استان در تجارت خارجی و به ویژه توسعه صادرات کالاهای مزیت دار و نیز واردات مواد اولیه صنایع، نهاده هاي کشاورزی و کالاهای اساسی فراهم نماید.

 

زرگرپور با اشاره به اقدامات اولویت دار در راستای توسعه هرچه بیشتر صادرات غیر نفتی، اظهار داشت: انتظار می رود دستگاه های مرتبط همچون سازمان توسعه تجارت بانک مرکزی گمرکات کشور و ... به عنوان متولیان اصلی حمایت ویژه ای را در این خصوص بعمل آورند.

 

زرگرپور تسریع در تصویب و عملیاتی شدن مناطق ویژه اقتصادی، عملیاتی کردن هرچه سریع تر پایانه بار هوایی فرودگاه شهید بهشتی، اقدامات لازم جهت افزایش صادرات فرش از این فرودگاه ، گسترش و توسعه شرکت های حمل وتقل بین المللی کالادر استان، را از اقدامات اولویت دار دولت برشمرد.

 

وی در ادامه اضافه کرد: تقویت نقش استان در تصمیم گیری ها و تفويض اختیارات بیشتر جهت مشوق های صادراتی در زمینه های مختلف، حمایت های لازم جهت ایجاد پروژه های زیربنایی از جمله ايجاد بندر خشك و پايانه صادراتي گل و گياه، افزایش برنامه های برون مرزی جهت ترویج تجارت، حمایت از توسعه صادرات خدمات، گسترش و ترویج روش های نوین بازاریابی و ایجاد برند اصفهان در محصولات صادراتی از دیگر اقدامات برای توسعه صادرات غیر نفتی استان است.

 

استاندار اصفهان تاکید کرد: اتاق بازرگانی اصفهان باید با هم اندیشی کلیه فعالان اقتصادی، اعزام و پذیرش هیئت های تجاری را با جهت گیری توسعه صادرات و افزایش کیفیت و تسهیل در واردات کالاهای مورد نیاز استان در برنامه های خود  قرار داده و برنامه عملیاتی هدفمندی نیز در سال آتی ارائه نماید.

 

وی از مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت خواست ضمن اطلاع رسانی تصمیمات دولت در این حوزه تا حد ممکن امور مربوط به صادرات و واردات رابه استان ها تفویض و حمایت ها و اعتبارات را متناسب با سهم و جایگاه استان ها توزیع نمایند. 

 

پایان پیام/

کد خبر 419020

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha