امکانات موجود فیلم سازی، فرصتی ارزشمند برای نسل جوان هنرمند است

عزت الله انتظامی با اشاره به محدودیت امکانات فیلم سازی در گذشته، گفت: در آینده چهره هایی درخشانی از همین جوانان فعال در عرصه های فرهنگی و هنری مطرح خواهند شد که اقدامات آنها افتخاری برای کشورمان می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان ،در این مراسم که از سوی معاونت هنری این سازمان با حضور علی مطهری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، محمدمهدی عسگرپور مدیر عامل خانه سینما و دیگر هنرمندان در موزه هنر امام علی علیه السلام برگزار شد، عزت الله انتظامی بر تداوم حرکت های فرهنگی شهرداری تأکید کرد و گفت: جوانانی که به فعالیت های هنری علاقمند هستند باید از این موقعیت استفاده کنند.
 

وی با اشاره به اینکه در گذشته جایی برای فراهم ساختن امکانات فیلمسازی وجود نداشت، افزود: در آینده چهره های درخشانی از همین جوانان فعال در عرصه های فرهنگی و هنری مطرح خواهند شد که اقدامات آنها افتخاری برای کشورمان می شود.
 

عسگرپور: شکل گیری نگاه استراتژیک به فرهنگ و هنر ضروری است


محمدمهدی عسگرپور مدیر عامل خانه سینما در این مراسم اظهار داشت: واقعیت تلخی در کشور وجود دارد. نگاه ما نسبت به فرهنگ و هنر کشور تنها یک نگاه علاقمند است و این نگاه الزاما استراتژیک نیست. نسل جوان امروز باید این عیب را بشناسند و کمک کنند تا این نگاه استراتژیک شکل بگیرد.


وی در ادامه تصریح کرد: نگاه استراتژیک همان نگاهی است که در هالیوود فیلمی را می سازد و بعد از چند سال آثار آن در کشور دیده می شود، به گونه ای که انگار از چند سال پیش به آن موضوع فکر شده است. این نگاه در کشور ما وجود ندارد اما این به مفهوم بی علاقگی مسئولان نسبت به فرهنگ و هنر کشور نیست.
 

عسگرپور فرصت ایجاد شده برای فیلمسازی بر اساس آثار بزرگانی چون شهید مطهری را اقدامی ارزشمند دانست و گفت: لازم است که جامعه ما خود را ارزیابی کند تا دریابد، چرا سرمایه های ما به اندوخته تبدیل نمی شوند.
وی در ادامه تصریح کرد: ما خود را افرادی فرهنگی با قدمت طولانی می دانیم و به تصاحب سرمایه های کشور خود از جانب دیگران معترض هستیم. به وجود شهید مطهری مفتخریم اما وقتی رفتار اجتماعی خود را بررسی می کنیم او را در وجود خود نمی بینیم.


مدیرعامل خانه سیما بر تداوم روند فیلمسازی در ارتباط با اندیشه های بزرگان تأکید کرد و افزود: باید زمینه هایی برای ایجاد انگیزه فیلمسازی در این زمینه ها ایجاد شود.
 

مطهری: فیلم، مؤثرترین قالب برای انتقال مفاهیم است


علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در این مراسم، قالب های هنری را یکی از مهم ترین ابزارهای ارسال پیام عنوان کرد و گفت: در میان قالب های هنری فیلم و سینما بهترین ابزار برای انتقال مفاهیم هستند. از این رو انتخاب این قالب برای معرفی اندیشه های شهید مطهری انتخابی شایسته است.
 

وی با تأکید بر تداوم انجام اقداماتی از این دست، افزود: انتقال مفاهیم اعتقادی و اخلاقی در قالب فیلم های کوتاه دشوار است. توجه به آثار شهید مطهری در عرصه های هنری اقدامی مثبت بود که بسیاری از ما از این سرمایه غفلت کرده ایم. مطهری در ادامه اظهار داشت: انتخاب سوژه یکی از مشکلات هنرمندان است که اگر این بار را از دوش هنرمند برداریم فعالیت او آسانتر می شود. سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران این اقدام را انجام داده تا در قالبی مؤثر محتوا منتقل شود.

 

وی به گفتار شهید مطهری در ارتباط با انتقال مطلوب یک پیام اشاره کرد و افزود: حقانیت پیام و انطباق آن با فطرت انسان، شخصیت پیام رسان و ابزار انتقال پیام چند شرط لازم برای انتقال مناسب پیام ها و مفاهیم است.
 

فروتن: عشق و جوانی راه هنر را هموار می کند


مسعود فروتن، ناظر هنری مجموعه 20 فیلم کوتاه از 20 گفتار شهید مطهری در مراسم معرفی این مجموعه اظهار داشت: راه هنر مملو از ناهمواری است ولی با عشق و جوانی هموارتر می شود.


وی تصریح کرد: خوشحالم از اینکه جوانان امروز این فرصت را دارند که فیلم بسازند و به نمایش بگذارند و فیلم های آنها را بزرگان سینما ببینند. این جوانان عاشقانه فیلم های خود را ساخته اند و لازم است که این آثار با دیدی عاشقانه دیده شود.
 

فروتن در ادامه افزود: بعضی از این کارگردانان جوان وقتی آثار خود را می دیدند، معتقد بودند که اگر زمان بیشتری داشتند طور دیگری به موضوع نگاه می کردند و به شکل دیگری کار را انجام می دادند. همین نگرش است که سبب ایجاد خلاقیت و پیشرفت می شود.


توسعه نگاه فرهنگی و هنری برای آشتی زبان امروز و گذشته
 

مرجان اشرفی زاده مجری طرح 20 فیلم از 20 گفتار شهید مطهری در مراسم معرفی این مجموعه اظهار داشت: اگر قرار است به نقطه آرمانی برسیم، لازم است که اندیشه ها را گسترش دهیم، دید بازتری داشته باشیم و اجازه بدهیم که هنرمندان به موضوعات مختلف نزدیک شوند و نگاه خود را در آن زمینه ارائه دهند. با این رویکرد به مرور زمان شاهد آشتی زبان گذشته و زبان امروز خواهیم بود.


به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، وی در ادامه تصریح کرد: وقتی که این مجموعه از سوی معاونت هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران پیشنهاد شد، ابتدا موضع گیری هایی در میان فیلمسازان وجود داشت. قید سفارشی بودن کار این ذهنیت را به وجود می آورد که فیلمساز محدود باشد اما بعد از بازآفرینی جملات، به زودی این مسئله رفع شد و ما با گستره وسیعی روبه رو شدیم که به راحتی گنجایش موضوعات زیادی را داشت.
 

در انتهای این مراسم که در موزه هنر امام علی(ع) برگزار شد، کارگردانان و دست اندرکاران مجموعه 20 فیلم کوتاه از آثار شهید مطهری مورد تقدیر قرار گرفتند.
 

پایان پیام/

کد خبر 41895

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha