الحاق یک فروند بالگرد ضدسطحی و هوانما

خبرگزاری شبستان: دریادار سیاری با بیان اینکه امروز کشورهای دنیا بر روی توان نیروی دریایی جمهوری اسلامی حساب باز کرده‌اند گفت: تجهیز نیروی دریایی به یک نوع اژدر پیشرفته و الحاق یک فروند بالگرد ضدسطحی و هوانما از جمله توانمندهای این نیروست.

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، دریادار حبیب الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت هفته بسیج و بزرگداشت 7 آذر روز نیروی دریایی گفت: 7 آذر سال 59 زمانی که فقط 67 روز از شروع دفاع مقدس گذشته بود نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران عملیات مروارید را به انجام رسانید که نتایج ارزشمندی را برای جمهوری اسلامی به ارمغان اورد.

وی افزود: از بین بردن تمام نیروی دریایی دشمن، محاصره اقتصادی دشمن و دو بندر نفتی البک و الامیه، جلوگیری از ورود هرگونه کالا به این کشور و حفظ صیانت جمهوری اسلامی در آبهای خلیج فارس از جمله دستاوردهای عملیات مروارید بود.

وی با بیان اینکه دشمن از طریق هوا تجهیز شد تا خطوط مواصلاتی ما را تهدید کند و از این طریق توان اقتصادی ما را لطمه بزند افزود: نیروی دریایی با تشکیل کاروانی از کشتی‌ها در طول 150 عملیات اسکورت کاروان، ده هزار کشتی تجاری را اسکورت کرده و صادرات و واردات را به خوبی انجام داده است تا خللی در اقتصاد کشور به وجود نیاید.

وی با بیان اینکه ما از طریق شمال و جنوب حدود 3 هزار کیلومتر مرز دریایی داریم که مهمترین سواحل مرز دریایی مکران و درز آبی پاکستان است اظهار کرد: انرژی یکی از منابع مهم دریایی است منابع قضایی تجارت و گردشگری از دیگر منابع دریایی محسوب می‌شوند که ارتقای توان دفاعی نیروی دریایی در استفاده بهینه از این منابع بسیار حائز اهمیت است.

دریادار سیاری اظهار کرد: در طول چند سده گذشته بنا به خواست استعمار در سالهای قبل از انقلاب از برنامه‌های بلندمدت استفاده از دریا دور شدیم اما امروز به برکت انقلاب و تدابیر رهبری در نظریه بازگشت به دریا به طریقی اماده شده‌ایم از منابع موجود در دریا برای پیشرفت کشور نهایت بهره‌برداری را می‌بریم.

وی با بیان اینکه با داشتن اقتدار و امنیت می توان از بهره‌برداری لازم از منبع دریا استفاده کرد اظهار کرد: برای برقراری امنیت توسعه مرزهای آبی در مرز مکران و سواحل دریایی در دستور کار قرار دارد این مرز آبی از بندرعباس تا مرز پاکستان را دربرمی گیرد.

وی با اشاره به استفاده از منابع دریایی و پیشرفت دریایی پایا تصریح کرد: زمانی حضور ما در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز و بخشهایی از سواحل دریایی مطرح بود اما با تدابیر رهبر انقلاب از سال 86 نیروی دریایی به نیروی دریایی راهبردی تغییر کرده است به همین جهت حضور آن در آبهای ساحلی گسترش یافته و به مدار ده درجه شمالی رسیده است.

دریادار سیاری اظهار کرد: برای رسیدن به این هدف گام اول حضور در دریاهای آزاد شمالی و اقیانوس هند است این منطقه از مناطق مهم جهان است و قریب به یک سوم تجارت در این منطقه انجام می شود.

وی افزود: نیروی دریایی حضورش را در منطقه شمال هند هر روزه به ثبت می‌رساند و تاکنون 32 ناوگروه به این منطقه اعزام شده‌اند و امروز نیز ناوگروه جماران و بوشهر مورد بازدید رییس مجلس قرار گرفته‌اند این ناوگروهها با استقرار در خلیج عدن و بندر جیوتی امنیت در این منطقه را برقرار می کنند ما در جنوب هندوستان و تنگه مالاکا هم حضور داشته ایم و این حضور در افزایش امنیت منطقه موثر بوده است.

دریادار سیاری اظهار کرد: تا امروز 2 هزار کشتی تجاری توسط جمهوری اسلامی اسکورت شده است و 150 مورد درگیری با دزدان دریایی گزارش شده و 2 یا 3 گروه از دزدان دریایی نیز دستگیر و تحویل داده است علاوه بر اسکورت کشتی های جمهوری اسلامی به 22 کشتی از سایر کشورها نیز کمک کرده‌اند.

وی با بیان اینکه با استقرار در شمال اقیانوس هند امنیت منطقه را در دست داریم افزود: این حضور نشاندهنده اقتدار نیروی دریایی جمهوری اسلامی است سفر به باب المندب و تنگه جبل الطارق نیز از دیگر سفرهای دریایی است که این ماموریتها نیز به خوبی انجام شده است و در آینده نیز امیدواریم قاره افریقا دور بزنیم و وارد اقیانوس اطلس شویم.

وی با بیان اینکه در بحث توسعه سواحل مکران مهمترین بندر کشور محسوب می‌شود افزود: با توسعه این منطقه بهره‌برداری لازم برای پیشرفت کشور انجام می‌شود.

دریادار سیاری اظهار کرد: امروز نیروی دریایی جمهوری اسلامی به عنوان نیروی دریایی اثرگذار در منطقه حضور دارد و این حضور موجب افتخار و غرور است کشورهای دنیا روی جمهوری اسلامی حساب باز کرده اند و ما را قبول دارند.

دریادار سیاری با بیان اینکه برنامه‌های سالروز نیروی دریایی از 7 آذر آغاز و تا 15 آذر ادامه دارد افزود: تجلیل از پیشکسوتان نیروی دریایی خانواده‌های شهدا، جانبازان و شهدا در تهران و پایگاههای نیروی دریایی، محفل انس با قرآن، بازدید از رسانه‌ها، بازدید از بیمارستان محک، مراسم نثار گل در بهشت زهرا، بیعت با امام (ره)، به همراه نثار تاج گل، سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران در 30 استان، صبحگاه مشترک در منطقه سوم دریایی نبوت در کنارک و پخش زنده آن از طریق تلویزیون، شرفیابی در محضر رهبر انقلاب، همایش پیاده‌روی به همراه کارکنان و خانواده این نیرو، دیدار با وابستگان نظامی خارجی، از جمله برنامه‌های این هفته است.

دریادار سیاری از رونمایی از ناوشکن دماوند و زیردریایی فاتح در هفته نیروی دریایی خبر داد و گفت:‌ رونمایی از موشک سطح به سطح و ناوچه موشک انداز کلاس فجر، رونمایی از دو فروند ناوچه موشک انداز کلاس سیلک، رونمایی از رادار باند ایکس که در تسلط اطلاعاتی و کنترلی در اقیانوس هند نقش بسزایی دارد از جمله برنامه‌های دیگر این هفته عنوان می‌شود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: در این هفته 5 فروند ناوچه موشک انداز کلاس فتح تعمیرات اساسی خود را به همت صنعتگران نیروی دریایی پشت سر گذاشته اند و به موشک سطح بهسطح مجهز شده اند.

وی گفت: رونمایی از دو ناوچه موشک انداز و رادار سه بعدی عصر برای نصب روی ناوشکن جماران از دیگر برنامه‌های نیروی دریایی است.

دریادار سیاری از تجهیز نیروی دریایی به یک نوع اژدر پیشرفته خبر داد و افزود: این اژدر مراحل آزمایشگاهی خود را پشت سر گذاشته و در ارتقای توان نیروی دریایی بسیار موثر است و توانایی پرتاب از ناوشکن و زیردریایی را در این نیرو مقدور می‌کند.

دریادار سیاری از برگزاری رزمایش دریایی ولایت 93 در پایان آذر در سواحل مکران تا مدار 10 درجه داد و افزود: این رزمایش با حضور و مشارکت نیروی دریایی و پدافند هوایی در سواحل مکران برگزار می‌شود همچنین در این رزمایش سطحی زیرسطحی، غواصی، تکاور و تفنگدار حضور دارد.

وی از رونمایی از دو بالگرد ضد زیردریایی خبر داد و گفت: یک بالگرد ضد سطحی و یک هوا ناب در این هفته به نیروی دریایی جمهوری اسلامی ملحق می‌شود.

دریادار سیاری ادامه داد: همچنین پایان ساخت حوض خشک تعمیراتی در بوشهر با ابتکار کارکنان نیروی دریایی، رونمایی از ارایه توانمندیهای کامل برای تعمیرات موتور ناوهای موشک انداز نیروی دریایی، از دیگر برنامه‌های این هفته است.

وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد دریای خزر با عنوان دریای صلح و دوستی و تشکیل نیروی دریایی مشترک با سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس افزود: دریای خزر، دریای صلح و دوستی است و ما در بازدید از بندر آستاراخان و همچنین بازدید نیروی دریایی روسیه از بندر انزلی ارتباطات خوبی را با کشورهای حاشیه خلیج فارس داشته‌ایم. در این ملاقاتها به بحث نظامی شدن دریا توجه نمی‌شود اما جمهوری اسلامی باید آنقدر توانمند باشد تا بتواند از امنیت خود صیانت کند.

دریادار سیاری اظهار کرد: در تشکیل نیروی دریایی مشترک نیز هر کشوری متناسب با موقعیت ژئوپلتیک خود باید نیروی دریایی داشته باشد تا بتواند از خود دفاع کند امروز جمهوری اسلامی این اراده را در کنترل منطقه و برقراری امنیت به دست توانمند نیروی دریایی مقتدر دارد و اعلام کردیم که در جهت همکاری مشترک در جهت تقویت امنیت منطقه آماده هستیم.

وی در مورد سفر به چین اظهار کرد: یک ماه قبل ناوگروه چینی در بندرعباس به میزبانی جمهوری اسلامی پهلو گرفت نیروی دریایی نظامی ما در دفاع از منابع خود و سایر کشورهای منطقه در بالاترین سطح علمی و فناوری سیاسی و دریایی و بین‌المللی است.

وی در مورد راهبرد نیروی دریایی در برخورد با تروریسم بین‌المللی دریایی اظهار کرد: تدبیر جمهوری اسلامی این است که در مبارزه با تروریسم دریایی در منطقه مهم خلیج عدن که آسیب‌هایی به تجارت جهانی وارد می شود در این راه از کشتی‌های خود و سایر کشتی‌هایی که اعلام نیاز کنند حمایت کند.

وی در مورد دزدان دریایی اظهار کرد: بندر جیوتی و باب المندب و محل اتصال دریای سرخ از آبراههای مهم برای تمامی کشورهای منطقه است که به لحاظ دزدان دریایی نیز حساسیت دارد.

وی در مورد سفر خود به چین اظهار کرد:‌سفر به چین به دعوت نیروی دریایی این کشور انجام شده است انگونه که دنیا به توانمندی ما حساب کرده است به این دلیل است که ما در برخورد با نیروی دریایی چین یکی از کشتیهای ربوده شده انها را بازگردانیده‌ایم و همچنین در تامین امنیت نفت‌کش ها و کشتی‌های تجاری آنها کمک کرده‌ایم اکثر کشورهای منطقه تحت کنترل ناتو عمل می کنند اما ایران چین و روسیه مستقل عمل می‌کنند.

در پایان این نشست از سه جلد کتاب نیروی دریایی از دیدگاه رسانه رونمایی شد.


پایان پیام/
 

کد خبر 418784

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha