به گزارش خبرگزاری شبستان، هفدهمین شماره از فصلنامه «تاریخ فلسفه» با مقالاتی همچون معنا و متعلق شهود عقلی در طرح اخلاق مشرقی ابنسینا و آموزه بازگشت جاودانه در فلسفه سهروردی و فیزیك پوانكاره به چاپ رسید.
بنابراین گزارش، در این شماره مقالاتی همچون "اعتدال طلایی ارسطو در تحلیل ابونصر فارابی" به قلم زهره توازیانی، "آموزه بازگشت جاودانه در فلسفه سهروردی و فیزیك پوانكاره" اثر مهدی عظیمی، "مكتب ودانتا و وحدتگرایی" نوشته علینقی باقرشاهی و "پیشینه تمایز دكارتی در فلسفه و كلام اسلامی" اثر مهدی اسدی تدوین شده است.
همچنین، "جایگاه عدالت در اتوپیای افلاطون و مدینه فاضله فارابی" به قلم مشترک پرویزحاجی زاده و حسین کلباسیاشتری، "بررسی تفسیر هایدگر از دیالكتیك افلاطون در «درسگفتار سوفسطایی افلاطون»" نوشته مشترک صدیقه موسی زاده نعلبند، محمود نوالی و حسن فتحی، "معنا و متعلق شهود عقلی در طرح اخلاق مشرقی ابنسینا" اثر مشترک محمدهانی جعفریان، میرسعید موسویكریمی و علیاكبر عبدلآبادی از دیگر مقالاتی است که در این نوشتار به چشم می خورد.
همچنین، در چکیده مقاله "معنا و متعلق شهور عقلی در طرح اخلاقی مشرقی ابن سینا" عنوان شده است: نوشتار حاضر تعریفی از «شهود عقلی» به عنوان طرح معرفتشناسی اخلاقی ابنسینا در رسائل مشرقی ارائه می دهد. به این منظور، ابتدا معانی مختلف «شهود» مورد بررسی قرار می گیرد و سپس، با تحلیل نظام معرفتشناختی ابنسینا ذیل عناوینی چون «بررسی مراحل کسب معرفت» و «بررسی مراتب گوناگون حدس» سعی می شود تا بطور خاص مراد ابنسینا از شهود عقلی بیان گردیده و درنهایت با تطبیق تعریف وی از «شهود» با تعاریف موجود، تشابه و تفاوتهای تعریف وی با دیگر انواع تعریفهای موجود از «شهود» سنجیده شده و به تعریف جامع و مانع وی از شهود عقلی اشاره گردد. در قسمت دوم نیز با بررسی ویژگیهای تعریف ابنسینا از شهود عقلی، متعلقات شهود عقلی، صفات خوب و بد اخلاقی نفس، قضایای اخلاقی بدیهی و کارهای جزئی اخلاقی معرفی می شوند.
بنا به گزارش روابط عمومی بنیاد حکمت صدرا، هفدهمین شماره از فصلنامه تاریخ فلسفه در 186 صفحه با مدیر مسئولی آیت الله سید محمد خامنه ای و سردبیری حسین کلباسی از سوی انتشارات این بنیاد حکمت اسلامی صدرا به زیور طبع آراسته شده است.
شایان ذکر است، چکیده مقالات این شماره از فصلنامه و شماره های پیشین، در سایت بنیاد حکمت صدرا به نشانی http://www.mullasadra.org قابل بازدید و استفاده علاقه مندان است.
پایان پیام/
نظر شما