به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، غلامحسین ابراهیمی امروز صبح (1 آذر) در نشست خبری با خبرنگاران رسانه های گروهی اظهار داشت: چند سال است که راه اندازی نمایندگی وزارت امور خارجه در استان پیگیری می شود اما در یک سال اخیر با تلاش استاندار و نمایندگان مجلس، این امر قوت بیشتری گرفت و در ماه گذشته راه اندازی شد.
وی افزود: با بررسی های انجام شده در حال حاضر 8 پروژه در دستور کار نمایندگی وزارت امور خارجه در استان قرار دارد که 5 پروژه اقتصادی و 3 پروژه دیگر فرهنگی و کنسولی است.
رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی ادامه داد: پروژه نخستی که در حال حاضر در دستور کار قرار دارد در زمینه معرفی ظرفیت ها و توانمندی های تجاری استان است.
وی با اشاره به اینکه در استان خراسان جنوبی کالاهای زیادی برای عرضه وجود دارد که باید به شکل جدید در خارج از کشور معرفی و عرضه شود، گفت: برای این مهم در مرحله نخست پرتال های دستگاههای اجرایی استان باید به سمت بین المللی شدن پیش بروند چرا که تعداد دستگاه هایی اجرایی که پرتال انگلیسی در استان دارند بسیار محدود هستند.
ابراهیمی تصریح کرد: همچنین در این زمینه بروشورها و کاتولوگ ها نیز بسیار حائز اهمیت هستند که باید به صورت ملموس؛ ظرفیت های استان در این برشورها به زبان های دیگر ترجمه و عرضه شود.
وی با اشاره به اینکه از سفرای خارجی و نمایندگان سازمانهای بین المللی مقیم تهران به استان دعوت خواهیم کرد، گفت: باید نگاه مسئولان کلان به استان از حیطه ملی؛ فراتر رود و در سطح بین المللی فعالیت داشته باشند.
اعزام هیات های تجاری استان به کشورهای عربی و شرق آسیا
این مقام مسئول گفت: همچنین هیات های تجاری از استان با محوریت بخش خصوصی به کشورهایی که مزیت نسبی همکاری با ما دارند، اعزام خواهند شد که در این زمینه باید بیشتر با کشورهای افغانستان، عربی، شرق آسیا و برخی از کشورهای اروپایی ارتباط برقرار کنیم.
وی ادامه داد: پروژه بعدی که در دستور کار قرار دارد، تکمیل زیرساخت ها و تاسیسات زیربنایی مرتبط با سرمایه گذاری خارجی است که در این راستا باید نواقص زیربناهای اقتصادی استان با هماهنگی میان بخشی به تدریج برطرف شود تا زمینه جذب سرمایه گذار خارجی در استان فراهم شود.
ابراهیمی اظهار داشت: پروژه بعدی توجه به" مباحث دانشگاهی و علمی و فناوری" است که باید به تدریج مراکز آموزش عالی استان به خارج کشور متصل شوند و نقش فراملی ایفا کنند که این مهم می تواند در دو قالب انتقال تجربه ایران به کشور افغانستان و یا استفاده از تجربه و فناوری برخی از کشورهایی دیگر در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: با نگاه آینده نگرانه، دانشگاههای استان باید به سمت ارتباطات فراملی و جذب دانشجو پیش بروند.
کرسی افغانستان شناسی دانشگاه بیرجند یک تجربه موفق فراملی است
وی گفت: کرسی افغانستان شناسی دانشگاه بیرجند یک اقدام مبتکرانه بوده است که از سوی این دانشگاه مطرح شد و بسیار حائز اهمیت است و می تواند به عنوان تجربه کار فراملی موفق به آن نگاه کرد.
رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی بیان کرد: ارتباط با شوراهای شهر و شهرداری ها نیز یکی دیگر از پروژه های این نمایندگی است چرا که در بین کشورهای مختلف؛ ارتباطاتی با شوراهای شهر و شهرداری در قالب خواهرخواندگی وجود دارد که در این ارتباطات، انتقال تجریه در زمینه مدیریت شهری انجام می شود.
وی تاکید کرد: باید شهرهای هدف شناسایی شود که اگر مزیت نسبی ارتباط با آنها وجود داشته باشد، با آنها ارتباط برقرار کرده و طی مراسمی با تبادل و اعزام و یا پذیرش هیات خارجی، اسناد مبادله و امضا شود.
توجه به مباحث گردشگری در دستور کار است
وی گفت: توجه به "مباحث گردشگری" یکی دیگر از برنامه های این نمایندگی است چرا که خراسان جنوبی ظرفیت دانشگاهی و معادن فراوانی دارد و این استان به خاطر تنوع جاذبه های گردشگری طبیعی، تاریخی و فرهنگی، یک مزیت نسبی سرمایه گذاری خارجی در بخش گردشگری آن وجود دارد که با توجه به شرایط اقلیمی استان، نیازمند توجه بیشتر از سوی مسئولان است.
ابراهیمی افزود: نیاز است در این بخش، کاتالوگ هایی به زبان عربی و انگلیسی و با بیان و گرافیک زیبا، جاذبه های گردشگری استان را معرفی کند و همچنین از تورهای خارجی با مدیریت اداره کل میراث فرهنگی، دعوت شود و راهنمایان تورهای ایرانی نیز نسبت به جاذبه های گردشگری استان توجیه شوند .
وی شرکت در نمایشگاه های گردشگری بین المللی را حائز اهمیت در گام های بعدی دانست و گفت: رسانه های استان نیز در سطح ملی و بین المللی برای معرفی ظرفیت های گردشگری استان نقش مهمی می توانند ایفا کنند.
راه اندازی کنسولگری افغانستان در بیرجند پیگیری می شود
وی پیگیری راه اندازی کنسولگری افغانستان در بیرجند و بالعکس " کنسولگری بیرجند در افغانستان" را یکی دیگر از برنامه های مهم این نمایندگی ذکر کرد و گفت: تاسیس این کنسولگری تاثیرات زیادی در مباحث اقتصادی، فرهنگی و تجاری خواهد داشت که البته دولت افغانستان باید به نیاز برسد.
رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی خاطر نشان کرد: در گذشته بالغ بر یک میلیون نفر پناهنده افغان در خراسان جنوبی داشته ایم که این مسئله می تواند پیشتوانه ای باشد که مسئولان افغانی برای تاسیس کنسولگری در این استان ترغیب شوند.
وی راه اندازی بخش کنسولی نمایندگی وزارت امور خارجه را یکی دیگر از اقدامات در دستور کار خود ذکر کرد و گفت: با ایجاد این بخش، تایید اسناد دانشجویی و صدور برخی مجوزها قابل انجام خواهد بود اما صدور روادید و ویزا برای دیگر کشورها در این نمایندگی انجام نمی شود و این اقدام توسط کشورهای هدف و سفارتخانه های مربوطه انجام صادر خواهد شد.
ابراهیمی یادآور شد: اگر پروازهای بین المللی در آینده در استان برقرار شود، برای خارجیانی که بخواهند وارد استان شوند، صدور روادید و ویرا انجام خواهد شد.
برگزاری همایش نخبگان استانی مقیم خارج کشور پیگیری می شود
وی گفت: برگزاری همایش نخبگان استانی مقیم خارج کشور موضوع دیگری است که باید با همکاری مسئولان استان پیگیری شود تا بتوانیم از افکار، ابداعات و سرمایه های هم استانی های خارج از کشور استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: همه این موارد با یک مدیریت داخلی می تواند به خوبی در استان اجرا شود چرا که اجرای این پروژه ها نیازمند هماهنگی بین دستگاههای مرتبط در استان است و رسانه ها می توانند در مباحث دیپلماسی عمومی در پیشبرد اهداف استانی، ملی و فراملی کمک فراوانی به دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه داشته باشند.
ابراهیمی یادآور شد: اگر سرمایه گذار خارجی بخواهد در استان سرمایه گذاری کند، باید با توجه به شرایط اقلیمی استان باشد که در این راستا نیازمند استقرار تکنولوژی فراوری معادن در استان هستیم تا از خام فروشی جلوگیری کنیم.
پایان پیام/
نظر شما