تلاش گروه‌های مروج کتابخوانی سبب شد تا فرهنگ ایرانی در معرض ابتذال قرار نگیرد

خبرگزاری شبستان: معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تلاش گروه‌های مروج کتابخوانی سبب شده تا فرهنگ ایرانی همیشه رو به جلو حرکت کند و در معرض ابتذال قرار نگیرد.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، مراسم تقدیر از گروه‌های ترویج کتابخوانی در روز پنج شنبه 29 آبان ماه مصادف به ششمین روز از برپایی هفته کتاب با حضور «سیدعباس صالحی» معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «برزین ضرغامی» مدیرکل ارشاد استان تهران، «سیدکاظم حافظیان رضوی» رییس انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران و جمعی از گروه‌های مروج کتابخوانی در سطح کشور در سالن ایوان شمس برگزار شد.

 

مروجان کتاب غرور ملی همه ایرانیان را افزایش می‌دهند

سیدعباس صالحی در این مراسم، این برنامه را از بهترین برنا‌های هفته کتاب دانست که در آن شرکت کرده و گفت: این مراسم از برنامه‌هایی بود که هم تازه و بکر بود و هم فرآورده‌های جدید، آموختنی و شعف‌انگیز دارد. کار این گروه‌ها باعث ارتقای غرور ملی من شد و به همین دلیل فکر می‌کنم که مروجان کتاب غرور ملی همه ایرانیان را افزایش می‌دهند. بنابراین باعث خوشحالی است که از این گونه فعالان در کشور زندگی می‌کنند که دلخوشی آنها کتاب و فرهنگ است.

 

وی با بیان اینکه تلاش این گروه‌ها سبب شده تا فرهنگ ایرانی همیشه رو به جلو حرکت کند و در معرض ابتذال قرار نگیرد، بیان کرد: من و هیات اجرایی هفته کتاب و کتابخوانی نگران بودیم که جشنواره تقدیر از فعالان ترویج کتابخوانی، به دلیل سابقه نداشتن در کشور، مورد توجه قرار نگیرد. اما پس از گذشت 48 ساعت از انتشار فراخوان جشنواره، 90 طرح جدی اجرایی در زمینه ترویج کتابخوانی از سوی گروه‌های مردم‌ نهاد غیر دولتی به دبیرخانه این جشنواره رسید.

 

صالحی خاطرنشان کرد: ارسال این طرح‌ها در حالی بود که اطلاع‌رسانی گسترده‌ای برای این جشنواره انجام نشده بود و زمان زیادی نیز برای برگزاری آن نداشتیم؛ اما ارسال طرح‌ها نشانگر این بود که کتاب و کتابخوانی به عنوان نخستین رسانه انتقال دهنده فرهنگ ایرانی هنوز هم فعال و قوی است.

 

هیچ اجباری برای مروجان کتابخوانی وجود نداشت

وی در ادامه گروه‌های ترویج کتابخوانی را جنبش‌های اجتماعی فعال خواند و در مورد طرح‌های ارسالی و ویژگی‌های آنها، توضیح داد: طرح‌هایی که به دبیرخانه جشنواره تقدیر از فعالان ترویج کتابخوانی رسید، نشان‌دهنده فعالیت‌های احترام برانگیز، جنبش‌های اجتماعی در حوزه کتابخوانی در کشور است. این جنبش‌ها در واقع سرمایه اجتماعی ویژه‌ای است که در کشور شاهد آن هستیم. همچنین از نقاط مشترک طرح‌های ترویج کتابخوانی می‌توان به داوطلبانه بودن آنها، اشاره کرد، چراکه اجباری برای این فعالان وجود نداشته که وارد این حوزه شدند.

 

صالحی از ویژگی‌های دیگر این طرح‌ها، به خلاقانه بودن آنها و کپی نبودن از برنامه‌های دیگر اشاره کرد و گفت: سلامت اقتصادی و مالی طرح‌های ترویج کتابخوانی یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این گروه‌ها است که به دلیل غیردولتی بودن این گروه‌ها ایجاد شده است؛ به‌ عبارتی می‌توان گفت این گروه‌ها از حاشیه نفت ارتزاق نمی‌کنند و به رانت نفتی متصل نیستند.

 

وی اضافه کرد: این گروه‌ها همچنین کار تیمی را هم رواج داده‌اند؛ همان طور که می‌دانید ما ایرانی‌ها در کار تیمی بسیار ضعیف هستیم، اما کار این گروه‌ها نشان داد که می‌شود با برنامه‌ریزی مناسب، بهترین کارها را به صورت تیمی انجام داد. استفاده درست از ابزارهای جدید و فناوری‌های مدرن از دیگر فعالیت مثبت این گروه‌ها است.

 

معاون فرهنگی وزارت ارشاد در پایان سخنانش با پیشنهاد به این گروه‌ها برای مکتوب و مستند کردن تجربیات‌شان در خصوص ترویج کتابخوانی، برخی ویژگی‌های دیگر آنها را برشمرد و گفت: توجه به جذب مشارکت‌های مردمی، استفاده خلاقانه از امکانات موجود و در دسترس و توجه ویژه به مخاطبان کودک و نوجوان از دیگر ویژگی‌های گروه‌های فعال در امر ترویج کتابخوانی است.

 

پایان پیام/

کد خبر 418660

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha