ابراز امیدواری برای گسترده شدن ترویج کتابخوانی توسط گروه‌های خودجوش در سال‌های آینده

خبرگزاری شبستان: ضرغامی امیدواری کرد که ترویج کتابخوانی توسط گروه های خودجوش در سال های آینده نیز گسترده تر شود و تجربیات گروه های مختلف با یکدیگر رد و بدل شود و از این طریق شاهد شکوفایی کتاب و کتابخوانی در کشور باشیم.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، مراسم تقدیر از گروه‌های ترویج کتابخوانی در روز پنج شنبه 29 آبان ماه مصادف به ششمین روز از برپایی هفته کتاب با حضور «سیدعباس صالحی» معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «برزین ضرغامی» مدیرکل ارشاد استان تهران، «سیدکاظم حافظیان رضوی» رییس انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران و جمعی از گروه‌های مروج کتابخوانی در سطح کشور در سالن ایوان شمس برگزار شد.

 

برزین ضرغامی در این مراسم طی سخنانی گفت: امسال برای اولین بار تقدیر از گروه‌های ترویج کتابخوانی را از بهترین برنامه های بیست و دومین دوره هفته کتاب قرار دادیم که فکر می‌کنم از برنامه‌های جالب این هفته است. این برنامه از آن جهت که سیاست هفته کتاب، ترویج کتابخوانی است، یکی از بهترین برنامه‌های ما در این هفته به شمار می‌آید.

 

وی در ادامه سخنانش بیان کرد: این سیاست، ابزاری است که بتوان هر ساله همزمان با هفته کتاب بتوانیم کتاب را در جای جای کشور تبلیغ کنیم و فرهنگ کتابخوانی را ارتقا دهیم که مسلما افق سیاست گذاران اولیه هفته کتاب نیز همین بوده است. هدف از برپایی هفته کتاب در سال این است که هر روز بر تعداد مسافران قطار کتاب اضافه شود و کسی از آن پیاده نشود.

 

مدیرکل ارشاد استان تهران خاطرنشان کرد: امسال نیز با همین نگاه به سراغ نهادها و سازمان هایی رفتیم که به ظاهر فرهنگی نیستند که از جمله آنها می‌توان به سازمان محیط زیست، جهاد کشاورزی و تربیت بدنی اشاره کرد که برنامه های مختلفی از جمله کتاب سال محیط زیست، کتاب سال وزارت جهاد و ... برگزار شد.

 

وی، تاکید این دوره هفته کتاب را توجه بر فعالیت نهادهای فعال غیردولتی در حوزه کتاب دانست و گفت: یکی از دلایل این توجه این است که این نهادها تحت تاثیر تلاطم‌های سیاسی نیستند و خارج از این فضاها به فعالیت مستمر خود ادامه می‌دهند و به همین دلیل فعالیت آنها قابل ستایش است و من نیز از آنها قدردانی می‌کنم.

 

ضرغامی در پایان سخنانش بیان کرد: امیدوارم ترویج کتابخوانی توسط گروه های خودجوش در سال های آینده نیز گسترده تر شود و تجربیات گروه های مختلف با یکدیگر رد و بدل شود و از این طریق شاهد شکوفایی کتاب و کتابخوانی در کشور باشیم.

 

تقدیر از مروجان کتابخوانی در کشور/ از کتابخانه میوه‌ای تا لاکپشت پرنده

بر این اساس، در ادامه این مراسم از پنج گروه ترویج کتابخوانی برگزیده دعوت شد تا درباره فعالیت خود سخن بگویند. «نواب کرد» مبتکر کتابخانه میوه ای که در روستای سنگان شهرستان خاش برپاست، درباره فعالیش گفت: از آنجایی که در روستای سنگان محلی برای کتاب خواندن وجود نداشت، قسمتی از باغ میوه خودم را اختصاص به کتابخانه‌ای کوچک دادم و مردم می‌توانند هم کتاب بخوانند و هم از میوه‌های باغ من استفاده کنند.

«قریشی زاده» نماینده گروه ترویج کتابخوانی انجمن دوستداران کتاب کودک و نوجوان خرد سپاهان (با من بخوان) برگزیده دیگر این طرح بود که به مصائب کارکردن در مناطق محروم برای کودکان اشاره کرد و از برگزاری کلاس های کتابخوانی برای مادران در روستاها خبر داد.

«برآبادی» نماینده طرح لاکپشت پرنده نیز گزارش کوتاهی از برپایی مراسم ماهانه دیدار نزدیک کودکان با نویسندگان برتر این حوزه در کتابفروشی ها و جذابیت این برنامه برای دانش اموزان ارائه کرد.

انجمن فرهنگی هنری ویرا، نیز گروه برگزیده دیگری بود که دو نماینده آن با ارائه نماهنگی فعالیت های خود در شهرستان ایلام را به نمایش گذاشتند. جلسات کتابخوانی در بوستان های شهرستان ایلام، توزیع رایگان کتاب توسط کودکان برای کودکان هم سال خود درب منازل و برگزاری برنامه های ترویجی در مدارس از جمله برنامه های این گروه بود.

گروه آخر نیز گروه جهادی محسنین بود که متشکل از دانشجویان دوره ارشد و دکترای دانشگاه امیرکبیر است که تاکنون به 9 روستا از جمله روستای زلزله زده ورزقان  رفته اند و کتابخانه هایی را ایجاد کرده اند.شناسایی کودکان محروم از تحصیل در مناطق محروم کشور و تشویق و فراهم سازی شرایط کتابخوانی برای ایشان از جمله فعالیت های این گروه است.

همچنین علاوه بر گروه های مذکور، گروه های مهر طه، نذر کتاب، خانه کتابدار نیز قدردانی شدند.

 

پایان پیام/

کد خبر 418658

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha