به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام سید مطهر علیزاده شب گذشته (29 آبان) در دومین نشست از سلسله نشست های تخصصی فضای مجازی که در مسجد کریم اهل بیت (ع) برگزار شد، بیان کرد: فرهنگ در یک جامعه شاخصه شناخت آن جامعه است و به بیانی دیگر آنچه در یک جامعه مرسوم است و رواج دارد فرهنگ نامیده می شود و فرهنگ در تمامی امور مولفه ای مهم است.
وی ادامه داد: عقاید و باورها، علایق و نگرش ها، آداب و رسوم، تلقی ها و گرایش ها، رفتار و آداب شخصی و نحوه رفتار انسان در زندگی از جمله مولفه های موثر در تشکیل فرهنگ در یک جامعه هستند.
کارشناس مسائل مذهبی و فضای مجازی اضافه کرد: اگر یک مولفه به عنوان فرهنگ در یک جامعه تبدیل شود، دیگر نیازی به وضع قوانین الزام آور در آن جامعه نیست.
وی تصریح کرد: شبکههای اجتماعی با عنوان یک پدیده نوین تأثیر بسزایی در تغییر و ایجاد فرهنگ دارد و به نوعی دیگر می توان گفت شبکه های اجتماعی یکی از ابزار های ترویج یک مفهوم هستند و موضوع رواج یافتگی که یکی از مؤلفه های تشکیل فرهنگ جوامع است، مصداق این موضوع است.
حجت الاسلام علیزاده اعلام کرد: شبکه های اجتماعی بستر امتحان انسان ها است و این بستر نشانه این است که باید در مقابل جبهه گیری های دشمن در فضای مجازی، به صورت جبهه ای و منسجمانه عمل کرد.
وی یادآور شد: دشمنان و به خصوص صهیونیست ها از شبکه های اجتماعی به عنوان ابزاری برای به مقصود رساندن اهداف خود استفاده می کنند و تغییر و تحول در سطح جهانی و تأثیر گذاری بر مخاطبان از جمله این اهداف است.
کارشناس مسائل مذهبی و فضای مجازی با اشاره به لزوم استفاده از شبکه های اجتماعی برای انتقال دین عنوان کرد: انسان به صورت ذاتی اسیر زیبایی است و خداوند متعال نیز دین را به زیبایی آراسته است و ما انسان ها نیز با شناخت و درک مفهوم این زیبایی ها می توانیم دین را در این شبکه ها به افراد منتقل کنیم.
وی توضیح داد: انتقال زیبایی های دین، در گرو لمس و درک زیبایی ها است و دیندارانی که زیبایی دین را درک نکردهاند، خطر اصلی جامعه محسوب می شوند.
حجت الاسلام علیزاده با اشاره به فتنه 88 اظهار کرد: فتنه ۸۸ یکی از گزینه های دشمن برای آزمودن تاثیرگذاری شبکه های اجتماعی بود و بعد از این فتنه ها بود که شبکه ها ی اجتماعی به صورت چشمگیری رشد پیدا کرد و این رشد چشمگیر یک خطر بزرگ برای جامعه محسوب می شود.
وی یادآور شد: درک زیبایی های دین مهم است اما کافی نیست و باید زشتی کفر و عصیان را نیز درک کرد و از کفر نفرت پیدا کرد و افرادی که این خصیصه را ندارند با کسب این موارد میتوانند در این رسالت (انتقال زیبایی های دین به دیگران) ایفای نقش کنند.
کارشناس مسائل مذهبی و فضای مجازی در پایان خاطر نشان کرد: گسترش و ترویج معنویات باید در حدی باشد که دیگر فردی جرأت و توان گناه کردن نداشته باشد و بالاترین رسالت افراد انتقال پیام و زیبایی های دین به دیگران است و افرادی که به درک این زیبایی ها رسیده و لذت آن را لمس کرده اند قادر به اشتراک دینداری و معنویت هستند.
پایان پیام/
نظر شما