به گزارش خبرگزاري شبستاناز قم، اين ديدارها كه در فضاي صميمي برگزار شد، علي جنتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گزارشي از وضعيت اقدامات و تلاش هاي اين وزارتخانه ارائه كرد.
وي در ابتدا با حضور در بيت حجتالاسلام شهرستاني نماينده آيتالله سيستاني در ايران از وي عيادت كرد. در این دیدار که با حضور حجتالاسلام والمسلمین علی بنایی، معاون سیاسی امنیتی استانداری قم و حجتالاسلام والمسلمین ایزدپناه مشاور وزیر و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم صورت گرفت، حجتالاسلام والمسلمین شهرستانی به تشریح وضعیت پیروزیهای مقاومت اسلامی عراق در برابر تکفیریهای داعش پرداخت.
وی همچنین در خصوص تدابیر پیشبینی شده برای استقبال از عزاداران میلیونی اربعین در کربلا توضیحاتی را ارائه داد.
*عملکرد دولت در بخش های مختلف رضایت بخش بوده است
پس از آن وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به ديدار آيتالله گرامي رفت، اين عالم فرازانه در اين ديدار از عملکرد دولت ابراز رضایت کرد و گفت: دولت در بخش های مختلف عملکرد مناسبی داشته است و امیدواریم همچنان به این رویه ادامه دهد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت دینداری جوانان گفت: عملکرد همه ما باید به گونه ای باشد که جوانان از دین فراری نشوند بلکه جذب شوند.
وی با اشاره به مجالس عزاداری محرم و صفر گفت: این شور و اشتیاق نشانگر دغدغه مندی مردم نسبت به دین است.
*ديدار با آيتالله اميني
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جریان بازدید از انتشارات انصاریان، باآیت الله امینی دیدار و گفتگو کرد.
علی جنتی پس از دیدار با حجتالاسلام والمسلمین سید جواد شهرستانی و آیتالله محمدعلی گرامی، ازانتشارات انصاریان بازدید کرد.
آیتالله امینی در این دیدار با اشاره به بیداری اسلامی در منطقه تاکید کرد: وظیفه داریم برای نشر و گسترش معارف اسلام ناب در این کشورها به انجام کارهای فرهنگی بپردازیم.
علی جنتی نیز در این دیدار از تشکیل مرکز تخصصی ترجمه کتابهای اسلامی و شیعی خبر داد.
*هنرمندان بايد مبلغ دين باشند
آيتالله عبدالله جواديآملي نيز در ديدار با وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: هنرمندان انسانهاي شريف هستند كه اين هنري كه در اختيار آنهاست يك نعمت است و بايد قدردان اين نعمتشان باشند.
وي بيان داشت: هنرمندان بايد از قدرت هنر خود در راستاي نشر دين و معارف ديني استفاده كنند و هنر را در اختيار دين قرار داده تا از طريق آن به مسائل ديني بپردازند.
اين مرجع تقليد گفت: هنرمند بايد مبلغ دين باشد و از طريق هنر همواره در خدمت اسلام بوده و از اين ظرفيت نهايت بهره را ببرد.
آيتالله جواديآملي با اشاره به صداي خوب و خوش گفت: اين نيز يك هنر و يك نعمت است و با پردازش صداي خوب بهترين اذان با خوشترين صوتها ارائه ميشود و مردم را به نماز جذب ميكند.
وي تصريح كرد: خداوند آهنگ خوب، جمال و هنر خوب را به هر کس نمی دهد و هر کس این نعمات را دارد باید به نحو مطلوب و در راستای ترویج دین از آن بهرهگیری کند.
اين مرجع تقليد تاكيد كرد: خداوند بهترين نعمت را به هنرمند داده است و لازم است از اين موهب استفاده كند و بايد اين موهب را همواره به هنرمند گوشزد كنيم.
آيتالله جواديآملي با اشاره به هنر فيلمسازي گفت: فيلم و هنر خوب است و انسان هم به دنبال خوبيهاست و بايد با فيلمهاي خوب دين را عرضه كنيم.
*مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از رهنمودهاي علما و مراجع استفاده كنند
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه ديدارها خود با مراجع عظام تقليد و علما به حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) رفت و با توليت اين آستان مقدس و امام جمعه قم ديدار و گفتگو كرد.
آیتالله سید محمد سعیدی در اين ديدار گفت: قم خاستگاه نظام مقدس جمهوري اسلامي است و مراجع نسبت به مسائل فرهنگي دغدغه دارند كه بايد دغدغه آنها را برطرف كرد.
وي بيان داشت: وضعيت قم به گونهاي است كه قطعا هر فيلم و سريالي را نميتوان از شبكه قم پخش كرد و بايد حساسيتها در قم رعايت شود.
امام جمعه قم گفت: بايد براي اجراي صحيح طرحها و برنامهها به نظرات علما و مراجع توجه داشته باشيم و بتوانيم كه حرف صحيح و درست از سوي علما مطرح ميشود و آنها دلسوزان انقلاب و نظام اسلامي هستند.
آيتالله سعيدي گفت: كساني كه متولي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي هستند وظيفه حساس و خطيري بر عهده دارند و از اين رو بايد ارتباط تنگاتنگ با علما و مراجع قم داشته باشند و از نظرات آنها استفاده كنند.
وي تاكيد كرد: مسئولان وزارت ارشاد بايد به اين اعتقاد و باور برسند كه در هر زمان ممكن بايد به صورت مستمر به قم سفر كرده و از رهنمودهاي علما و مراجع ديني بهره مند شوند.
امام جمعه قم گفت: انتظار از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بسيار زياد است و شما به عنوان فرزندان انقلاب وظايفه مهمي بر عهده داريد و تلاش هاي گستردهاي نيز انجام مي دهيد كه از خدمات شما قدرداني ميكنم.
*نبايد با سياست به جنگ فرهنگ رفت
آیتالله محمدجواد فاضللنکرانی نيز در ديدار با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طي سخناني با تاكيد بر بهره گيري از نظرات علما و مراجع گفت: انتظار است كه مسئولان دولتي سفرهاي منظمي به قم داشته باشند زيرا اين امر بر خلاف خواسته بسياريها موجب رفع سو تفاهمها شده است.
وي گفت: حوزه محصولات پژوهشي بسياري دارد كه اين محصولات در قم محدود شدهاند كه بايد ارتباط محكم ميان متوليان فرهنگ با قم وجود داشته باشد تا آثار به خوبي معرفي و مورد استفاده قرار گيرد.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم گفت: بايد به گونهاي برنامهريزي شود كه حتي آثار پژوهشي حوزه علميه قم به گوش جهانيان هم برسد كه در اين زمينه بايد برنامهريزي شود.
آيتالله فاضللنكراني به سابقه حوزوي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اشاره كرد و گفت: شما با اين سابقه ميتوانند سنگ بناي چنين مركزي را بنا نهاده و بتوانيد آثار پژوهشي اسلامي را به جهانيان معرفي كنيد.
وي بيان داشت: مركز فقهي ائمه اطهار(ع) يك مركز مهم در انتشار كتب ديني و علمي است كه شعبه لندن اين مركز نيز اقدام به ترجمه كتب حقوقي از منظر دين كرده است.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم گفت: متاسفانه اهل تسنن اطلاع خاصي از فعاليتهاي حوزههاي علميه شيعي ندارند كه بايد با معرفي آثار شيعي در اين زمينه نيز كوشيد.
آيتالله فاضللنكراني تاكيد كرد: حوزه علميه و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بايد ارتباط تنگاتنگي با هم داشته كه متاسفانه اين ارتباط در حال حاضر وجود ندارد كه بايد ايجاد شود.
*وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامي به ديدار آیتالله حسینی بوشهری رفت
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه سفر خود به قم با آيتالله حسيني بوشهري مدير حوزههاي علميه سراسر كشور ديدار و گفتگو كرد.
علي جنتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه برنامههاي خود در قم با حضور در بيت آيتالله حسينيبوشهري مدير حوزههاي علميه سراسر كشور با وي ديدار و گفتگو كرد.
بنابر اين گزارش در اين ديدار وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گزارشي از روند فعاليتهاي اين وزارتخانه ارائه كرد.
این دیدار بدون حضور خبرنگاران و به صورت محرمانه برگزار شد.
*دولت مصمم به بهره گيري از نظرات علما و مراجع است
علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نيز در اين ديدارها ضمن ارائه گزارشي از وضعيت اين وزارتخانه گفت: دولت بدون مشورت و بهره گيري از نظرات علما و مراجع قطعا نميتواند عملكرد درستي داشته باشد و از اين رو بايد از نظرات مراجع و علما بهره ببرد تا بتواند با موفقيت كارها را دنبال كند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به فعاليتهاي گسترده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اشاره كرد و گفت: حوزه كاري وزارت فرهنگ و ارشاد بسيار گسترده است و پيچيدگي خاص خودش را دارد كه طبيعتا حواشي خاص خودش را نيز خواهد داشت.
جنتي با اشاره به نشريات گسترده در ايران گفت: بيش از 6 هزار نشريه در ايران مجوز دارند كه در اين راستا نظارت گسترده و وسيعي نياز دارد كه به عنوان وظايف فرهنگ و ارشاد اسلامي است.
وي تصريح كرد: نسبت به قم نگاه ويژه و خاصي وجود دارد و وجود حوزههاي علميه و مراكز حوزوي در اين شهر موجب قداست خاص و حساسيت آن شده است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: مجموعهاي كه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مشغول فعاليت هستند، جماعتي هنرمند و پراحساس هستند که ارتباط و تعامل مناسب با آنها بسیار مشکل و حساس است و بايد با ظرافت خاص خودش باشد.
پايان پيام/
نظر شما