به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی، دادستان کل کشور شب گذشته(29آبان) در ویژه برنامه بزم اندیشه با موضوع پروندههای روی میز دادستان اظهار داشت: یکی از راهکارهای جامع عدالتمند این است که افراد خود را موظف بدانند که قانون را اجرا کنند.
وی با بیان اینکه در مفاهیم دینی ما بعد از توحید هیچ مفهومی مثل مفهوم عدالت مورد فراگیری و گستردگی قرار نگرفته است، افزود: محور و صراط در اعتدال ولی است، امروز در جامعه ما ولایت محور اعتدال است.
حجت الاسلام رییسی با اشاره به اینکه احساس مسئولیت و حساس بودن جامعه برای اجرای قانون یک اصل مهم در برقراری عدالت اجتماعی است، گفت: امروز افرادی که در نظام مدیریتی مطالعه و تحقیق دارند، میبینند که کارآمدترین نظام کنترلی، نظام خود کنترلی است.
وی با بیان اینکه نسبت خلقت و بعثت به آفرینش درعدالت مطرح است و نسبت به امامت محوریت عدالت است، تصریح کرد: معنای اعتقاد این است که جامعه مبتنی بر عدل بنا میشود و این اصل در اقسام بحث عدالت، عدالت انفسی، عدالت فرهنگی، اجتماعی، قضایی اجرا شود.
دادستان کل کشور با بیان اینکه عاشورا همان گمشده زندگی اجتماعی انسان است و فرهنگ عاشورا باید با پرچمداری ایران در دنیا فراگیر شود، گفت: فلسفه قیام عاشورا عمل بر حق و اجرای عدالت است.
وی با اشاره به اینکه واژه فساد در آیات نورانی قرآن به عنوان خارج شدن هر چیز و شیء از جایگاه طبیعی خود مطرح میشود، افزود: ایران کشوری است که در انتخاباتهای مختلف آن جریانهای با سلایق مختلف سیاسی حضور پیدا میکنند و برای پیشرفت جامعه در یک بنای استوار حرکت می کنند و افراد با هر تفکر سیاسی خود را موظف به اجرای قانون می داند.
دادستان کل کشور با بیان اینکه در جامعه اسلامی متن زندگی، باید متن زندگی حسینی باشد، گفت: نهضت عاشورا از ظرفیت بالایی برخوردار است که برای تمامی عرصه های زندگی انسان راهکار ارائه داده است.
حجت الاسلام رییسی با بیان اینکه امروز شاخصههای جاهلیت در یک پوسته مدرن در بین مردم نفوذ کرده است، گفت: در شرایط کنونی جامعه بشری گرفتار مصیبت جاهلیت قدیم است اما با ظاهری آراسته و چهرهای اتوکشیده با واژگانی به ظاهر زیبا در زندگی و عقاید مردم نفوذ می کند.
وی در ادامه گفت: منشور مقام معظم رهبری در ارتباط با مبارزه با فساد اقتصادی که چند سال قبل آن را مطرح کردند، هم در حوزه قانونگذاری و هم در حوزه اجرای میتواند راهبردی برای تمام مدیران و مردم باشد.
حجت الاسلام رییسی افزود: اجرای قانون در جامعه نیازمند چند راهکار است اول اینکه افراد خود را موظف به حرکت در دایره قانون بدانند دوم طرح نظارت همگانی قوانین و سوم مسائل را قانونی در جامعه نهادینه کنیم.
دادستان کل کشور تصریح کرد: اگر در جامعه اسلامی نظام پولی و بانکی و نظام صادرات و واردات کشور اصلاح شودبدون شک بستر بروز بسیاری از تخلفات از بین میرود.
حجت الاسلام رییسی افزود: اگر به پروندههای فساد اقتصادی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی اتفاق افتاده، نگاهی بیندازیم به این نتیجه میرسیم که جنس تمامی پروندههای رخ داده یکی بوده است و کمتر فسادی را میتوان مشاهده کرد که بدون ارتباط ناسالم با افراد سست عنصر اتفاق افتاده باشد پس اصلاح فرآیندها در حوزههای مختلف اقتصادی و اجتماعی ضروری است.
وی با بیان اینکه 70 درصد موفقیت و اصلاح امور در ادارات و سازمانهای کشوررعایت قانون به شکل واقعی است، تصریح کرد: قانون خوب نیازمند مجریان معتقد و خوب است و نهادینه کردن قانون عادلانه مجریان عادل و قانونمند میطلبد.
دادستان کل کشور با اشاره به اینکه ارتباط انسان با خدا، خود، دیگران و ارتباط با طبیعت و هستی بر اساس روایات سبب تعادل انسان میشود، گفت: نتیجه هواپرستی شکسته شدن خطوط الهی است و هواپرستی از این نظر در مقابل خداپرستی قرار میگیرد و گرایش به حق را در انسان ضعیف میکند چرا که در مقابل عدالت، ظلم به خدا، ظلم به خود و ظلم به هستی نیز وجود دارد.
پایان پیام/
نظر شما