به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، احمد امیرآبادی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی وعضو هیئت رئیسه فراکسیون مدیریت شهری مجلس امروز(29آبان) در جلسه چهارمین همایش ادواری روسای شوراهای اسلامی استانهای سراسر کشور گفت: توجه به موضوع شوراها در بخشهای متتعد قانون اساسی مورد تاکید قرار گرفته است همچنین مسئله حکومتهای محلی نیز به جهت اهمیت در اکثر کشورها در حال توسعه مورد توجه و بحث قرار گرفته است.
وی افزود:اسلام نیزدربرخی اموزه های دینی بربهره مندی و استفاده از مشورت تاکید فراوان نموده است.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نکته قابل اهمت در جامعه امروز توجه به کارکردهای شورا و تغییر در قانون شوراها است که فراز و فرود زیادی به همراه داشته است.
امیر آبادی تصریح کرد: با توجه به اینکه شوراها با نگاه خدمت رسانی به مردم ایجاد شدند اما این نگاه به سمت سیاسی بازیها و جناح گراییها هدایت شده و در برخی مورد متاسفانه مورد بی مهری قرار گرفته است .
عضو هیئت رئیسه فراکسیون مدیریت شهری مجلس اظهار داشت: اکثر دولتها در گذشته به واگذاری برخی اختیارات به شوراها مخالف بوده که امروز مهمترین مسئله این است که تکلیف شوراها مشخص شو.د و به صورت یک فرهنگ مورد بهره برداری قرار گیرد.
وی با اشاره به تعداد اعضا شوراهای که در برخی شهرها قابل توجه می باشد یاد آور شد: این امر موضوع مهمی است که باید بررسی و مورد بازنگریهای لازم دراین زمینه صورت گیرد.
امیرآبادی به وضعیت شوراهای کلانشهرهای کشور اشاره کرد و افزود: نگاهی که قانون اساسی به شوراها دارد نگاه ویژهای است که باید تعداد اعضای شوراها بجز در چند شهر بزرگ با توجه به ظرفیتهای موجود ساماندهی و بررسی دشود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: در برخی موارد ملاک بر ای تعیین تعداد اعضای شورای شهر جمعیت می باشد که با توجه به امکانات میزان جمعیت در شهرو روستا متفاوت می باشد.
وی خاطر نشان ساخت : در هیمن راستا برای شهرهایی باجمعیت 50 هزار نفر 5 نفر، 50 تا 200 نفر جمعیت 7 نفر ،200 تا 500 نفر 9 نفر عضو، 500 تا یک میلیون11 نفر، 1 تا 2 میلیون نفر 15 نر و بالای دومیلیون جمعیت 17 نفرعضو در نظر گرفته شده است که در تهران این میزان به 21 نفر عضو می رسد.
امیرآبادی اذعان کرد: از میان 1216 شهر موجود ، 900 شهر کشور زیر 50 هزار نفر جمعیت و 300 شهر نیز بالای 100 هزار نفر جمعیت دارند .
عضو هیئت رئیسه فراکسیون مدیریت شهری مجلس با اشاره به تطبیق مصوبات شوراها توسط فرمانداری ها و بخشدارها تصریح کرد: شوراها با نگاه خدمت رسانی و رای مردم انتخاب وایجاد شدند متاسفانه این نگاه به سمت سیاسی بازیها و جناح گراییها هدایت شده است.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی به مزایای دریافتی اعضای شورا اشاره کرد و گفت: گاهی مباحثی در مجلس مطرح می گردد که آیا مزایای اعضای شورا مناسب است یاخیر و آیا کار انها شغل محسوب می شود یا خیر؟ که این امر درد دست بررسی می باشد.
امیرآبادی ابراز داشت: در حال حاضر میزان دریافتی شورها وضعیت مطلوبی نیست و در برخی مراکز دریافتی ها قابل توجه و در برجی مراکز نیز بسیار ضعیف می باشد.
وی انتخاب، استیضاح و نظارت بر شهردارها و دهیارها باید توسط شوراها را امری مهم عنوان کرد وگفت: یک عضو شورا باید تمام وقت با همت برای خدمت مردم تلاش کنند و مراقب اعمال خود باشند.
عضو هیئت رئیسه فراکسیون مدیریت شهری مجلس ابراز داشت:باید هئاتی را تشکیل دهیم تا بر عملکرد شوراها نظارت داشته باشد چرا که تشکیل هیئت نظارت بر رفتار شوراها راهکاری موثری برای برطرف سازی مشکلات خواهد بود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: مسئولین باید به شوراها اعتماد و انجام کارهای خدماتی را به انها واگذار نمایند تاشوراها نیز بتوانند با اختیارات بیشتری با رعایت قوانین فعالیت و خدمات قابل توجه و خوبی را ارائه دهند.
پایان پیام/
نظر شما