به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، عباس رجایی، نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی، (29 آبان) در مراسم بیست و دومین گرامیداشت مقام کتابداران کتابخانه های عمومی و مطالعه مفید که به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی درکانون فرهنگی و پرورشی امام خمینی(ره) شهر اراک برگزار شد، ضمن تقدیر از فعالیت های کتابداران گفت: کتاب یار مهربان و بهترین وسیله برای توانمند سازی فکری و فرهنگی افراد جامعه است.
وی با اشاره به اینکه کتابداران در عرصه دانایی و توانایی افراد تلاش می کنند، بیان کرد: کتابداران باید با خوشرویی به استقبال افراد بروند و آنها را در انتخاب کتاب های مفید و اثربخش یاری کنند.
رجایی در بخش دیگری از سخنانش به پیشینه تاریخی و فرهنگی استان مرکزی اشاره کرد و گفت: این استان از دیر باز مهد پرورش علما، دانشمندان، بزرگان و فرهیختگان بوده و باید ما نیز این راه را ادامه دهیم.
وی بیان کرد: ما به پیشینه غنی فرهنگی استان خود افتخار می کنیم و باید باحرکت در مسیر آن بزرگان استان مرکزی امروز و آینده نیز جایگاه ویژه خود را حفظ کند.
تاکید نماینده مجلس بر احیای فرهنگ و تمدن اسلامی
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه احیای تمدن اسلامی در جامعه ضروری است، بیان کرد: بزرگان دینی، علما و اندیشمدان تلاش های زیادی را در زمینه رشد و تعالی زندگی انسانی و ارزش های دینی انجام داده اند و کتابهای فراوانی نگاشته اند که ما باید بامطالعه کتاب و تحقیق و پژوهش این ارزش ها را احیا و در مسیر رشد و تعالی نظام اسلامی گام برداریم.
رجائی ادامه داد: مسئولان فرهنگی و غیره باید به آمار مطالعه و وضعیت کتابخوانی در کشور توجه کنند و ببیند برای تبیین این فرهنگ در جامعه چه کرده اند.
وی ادامه داد: باید ببینیم آیا آنقدر که برای نان مردم وقت گذاشته ایم برای فکر مردم زمان گذاشته شده است.
این مقام مسئول بیان کرد: هر جا که فکر و اندیشه بوده موفق بوده ایم و اگر بخواهیم در حوزه اقتصادی نیز موفق باشیم باید ابتدا افکار و اندیشه ها را تعالی بخشیم تا در حوزه های دیگر نیز موفق باشیم.
وی با بیان اینکه فرهنگ مقوله ای است که از یک زمانی شروع می شود و دهها سال بعد نتیجه آن مشخص می شود، بیان کرد: بصیرت و دانایی در طول مرور زمان شکل می گیرد و فرهنگ وقتی آرام آرام حرکت می کند و نتیجه می دهم ما هم باید برای آن برنامه داشته و بستر را برای فعالیت های فرهنگی فراهم کنیم.
کتابداران مرزبانان فرهنگی جامعه هستند
مرتضی محمد زاده، سرپرست اداره کل امور مجلس نهاد کتابخانه های کشور نیز دراین مراسم به دیدار مقام معظم رهبری با کتابداران اشاره کرد و گفت: کتابدران مرزبانان فرهنگی جامعه هستند.
وی با اشاره به سیاست های دبیر کل نهاد کتابخانه های کشور بیان کرد: هر کاری که در حوزه کتابخانه ها انجام می شود با رویکرد فرهنگی باشد.
سرپرست اداره کل امور مجلس نهاد کتابخانه ها در ادامه با بیان اینکه کتابخانه محوری به جای اداره محوری، کتابدار محوری به طوری که کتابداران مهمترین عامل فعالیت در نهاد ببوده و شان و منزلت آنها حفظ شود از جمله سیاست های این نهاد است، اضافه کرد: اولویت استانی و شهرستانی به کتابخانه، دسترسی آسان به مسئولین، طراحی سامانه پیامکی برای ارتباط راحتر با نهاد، تلاش برای رفع دغدغهها و تنگنا ها و مشکلات مالی اداری و حاکمیت اصول اخلاقی ضابطه مندی و قانون گرایی و پرهیز از آمار سازی ها از دییگر سیاست های این نهاد است.
وی با بیان اینکه افرایش فضای فیزیکی و تعداد اعضا از اهمیت ویژه ای برخوردار است، ادامه داد: باید تلاش کنیم که به افق ترسیم شده برای فعالیت های این نهاد در سند چشم انداز دست یابیم.
سرپرست اداره کل امور مجلس نهاد کتابخانه های کشور در ادامه با بیان اینکه نهاد کتابخانه ها نهادی کاملا فرهنگی است، اظهار کرد: این نهاد با 6 هزار و 500 نفر پرسنل در کشور درراستای امر فرهنگ سازی و کتابخوانی فعالیت می کند.
کتابداران باید مدیر،منبع و راهنما باشند
محمد زاده با اشاره به وجود سه هزار و 177 کتابخانه در کشور بیان کرد: این کتابخانه ها همواره میزبان دوستداران و علاقمندان به کتاب و کتابخوانی هستند که باید کتابداران با مدیریت درست به راهنمایی و معرفی منابع به مراجعین باشند.
وی با اشاره به نقش کتابداران در حوزه فرهنگی، ادامه داد: کتابداران باید کتاب یار نیز باشندو افراد را هدایت و راهنمایی کنند.
سرپرست اداره کل امور مجلس نهاد کتابخانه های کشوراضافه کرد: کتابداران ما به عنوان مشاوران امین نهاد هستند و برای توسعه و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه تلاش می کنند.
در پایان این مراسم از فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی با اهدا لوح و هدایایی تقدیر شد.
پایان پیام/
نظر شما