حجت الاسلام مصطفی جوادی نسب، پژوهشگر کلام، در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان در پاسخ به این سوال که داعش با چه انگیزه ای و چرا اقدام به جذب کودکان در گروه ترویستی خود کرده و به آنها آموزش های مختلف از جمله کشتن انسان ها را می دهد، گفت: طبق روایات و شواهد علمی، آنچه در ذهن انسان ها در کودکی نقش می بندد، همچون نقش بستن صورتی بر سنگ است که هرگز از روی آن پاک نخواهد شد.
وی ادامه داد: همان طور که مشاهده می کنیم، امروز هالیوود نیز با تولیدات خود، اندیشه و تفکر کودکان را در راستای اهداف خود تحت تاثیر قرار داده و به آن جهت می دهد؛ از این رو گروه تروریستی داعش نیز برنامه های مختلف آموزشی اعم از نظامی و عقیدتی و فکری و اندیشه ای برای کودکان دارد تا سنگ بنای وجودی این قشر را مطابق با مقاصد خود بنیان نهاده و بسازد.
این پژوهشگر بیان کرد: در این راستا داعش برای رسیدن به اهداف خود، از کودکان به انحاء گوناگون بهره های وافری می تواند ببرد از جمله آن که به طور مثال در حملات انتحاری از کودکان استفاده ابزاری خاصی می کند چرا که کمتر کسی به کودکان مشکوک یا حساس شده و دست داعش را از این رهگذر خواهد خواند.
وی با تاکید بر اینکه داعش همچنین بهره های حیوانی نیز از کودکان می برد، تاکید کرد: این گروه به خوبی می داند که اگر افراد را در سنین پایین مورد آموزش های عقیدتی و نظامی و به ویژه اندیشه تکفیری قرار دهد، او نه تنها در این دوران، بلکه در بزرگسالی نیز در مقاصد پلید، آنها را رها نمی کند، لذا امروز کودکان را آموزش می دهند تا فردای داعش نیز ساخته شود.
حجت الاسلام جوادی نسب عنوان کرد: شاید شنیدن اینکه این کودکان آموزش سر بریدن و ترور افراد را می بینند و برای عملیات های بزرگ تری آماده می شوند، دور از ذهن باشد چرا که ما برای شبیه سازی، خود را جای آن کودک قرار داده و مشاهده می کنیم قادر به انجام چنین جنایاتی نخواهیم بود اما مساله اینجاست که وقتی دائم در گوش این کودک خوانده می شود مثلا شیعیان یا مسیحیان، کافر هستند و باید برای رسیدن به رضای خدا و بهشت، سر آنها را از تن جدا کرد، این امر در ذهن ناخودآگاه کودک نقش بسته و به تدریج باورش می شود باید برای رسیدن به بهشت سر از تن برخی افراد برید!
وی با بیان اینکه یکی از راه هایی که داعش برای آموزش های مختلف به کودکان برمی گزیند، یاددهی از طریق بازی است، گفت: این ادبیات پس از آن ماجرای سر بریدن خبرنگار بریتانیایی صورت گرفت و بعد از آن شاهد انتشار عکسی توسط داعشی ها از کودکی در فضای مجازی بودیم که به سبک این گروه لباس مشکی و خاصی برتن کرده و پیراهنی نارنجی رنگ، شبیه به پیراهن خبرنگار کشته شده بر تن عروسک خود کرده و این کودک سر عروسک خود را بریده است.
حجت الاسلام جوادی نسب ادامه داد: مساله آن است کودکی که در این فضا رشد می کند، پیش از آن که در چرایی سر بریدن افراد تفکر کند، همزمان بزرگ شده و این عمل جنایی برای او عادتی می شود که اندیشیدن به کشتن انسان ها برای او معنایی نخواهد داشت.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که چگونه می شود کودکی در برابر چنین آموزش هایی تسلیم شده و عواطف کودکانه او به حالتی غیر طبیعی و خشن تغییر پیدا می کند، گفت: وقتی ذهن فلسفی در کودک تقویت نشود و برای او برنامه ریز خاصی نداشته باشیم، این اتفاق روی می دهد این در حالی است که اگر بخواهیم در چارچوب سبک زندگی اسلامی زندگی کنیم، باید بدانیم، طبق روایات، کودک هر آموزشی که در آن سنین می بیند، مقدمه وجودی اش در بزرگسالی خواهد شد اما متاسفانه با گفتن جمله بگذاریم کودکیش را بکند، از بسیاری نکات ظریف تربیتی غافل می شویم و دشمن از همین فرصت ها سوء استفاده می کند.
مدیر ویدئو شیعه یادآور شد: تبلیغ و استفاده از وسائل ارتباطی به روز و تولیدات سینمایی و کارتونی و ... ابزارهایی است که دشمن برای رسیدن به اهداف خود از آنها برای آماده سازی و پرورش ذهن کودکان ما استفاده می کند و در جایی که ما خوابیم او بیدار است و به طراحی و پیاده سازی نقشه ها خود می پردازد؛ به راستی ما برای تقویت ذهن فلسفی و اسلامی کودکان خود و مصون سازی آنها از توطئه های دشمن چه کرده ایم؟!
پایان پیام/
نظر شما