به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از ساري، سيد علي اكبر آبلويي، كارشناس علوم قرآني و حديث امروز(29آبان) در اولين نشست تخصصي نماز با حضور نويسندگان مطرح استاني كه در اداره كل فرهنگ وارشاداسلامي مازندران برگزارشد اظهار كرد: جامعه اسلامي داريم اما به قرآن عمل نمي شود.
وي گفت: در بحث اقامه نماز مي طلبد دولت، سازمان ويژه اي را براي نماز تعبيه كند و يك سازمان متولي اداري با حقوق و كارمند و برنامه هاي راهبردي براي اين فريضه فعاليت كند تا تاثيرگذار باشد.
آبلويي با بيان اينكه تمامي جلسات تشريفاتي و در حد شعار است و باقي مي ماند، تصريح كرد: ريشه و راهكار اين است كه نظام جمهوري اسلامي و نمايندگان مجلس يك مركز و اداره كلي را در استان ها ويژه نماز و وزارتخانه سه گانه نماز، امربه معروف و زكات را تعبيه كنند تا ابتدا پيشگيري و بعد نهادينه شود.
وي با اشاره به فرموده رسول خدا(صل الله عليه وآل وسلم) كه نماز بايد از سن 7سالگي به بچه ها آموزش داده شود، گفت: نماز در مدارس در حاشيه است.
آبلويي با بيان اينكه بچه ها معتقد به نماز هستند ولي عادت ديني ندارند، اظهار كرد: بسياري از متوليان مساجد ديندار هستند اما به روز نيستند و اين موجب دوري جوانان از مساجد و نماز جماعت مي شود.
دكتر حاجي يا، كارشناس فلسفه با بيان اينكه خيل جمعيت كثري از جوانان امروز نماز نمي خوانند، تصريح كرد: اگر خوش بينانه فرض كنيم كه 85درصد عزاداران حسيني نمازهم مي خوانند آمار دقيقي نخواهد بود.
وي ادامه داد: در هيئت هاي عزاداري و دسته روي هاي محرم مشاهده مي شود كه برخي جوانان با خال كوبي و بعضا مست و براي خودنمايي در ديد دختران جوان به زير علم مي روند كه بايد بين عزادار نمازگذار با عزادار نمايشي، تمايز قائل شد.
حاجي يا اظهار كرد: نماز بايد از دبستان آغاز شود نه اينكه روحاني بخواهد در دانشگاه به دختر و پسر بمب شهوت نمازخواندن را اجبار كنند؛ مي طلبد در هر مدرسه يك روحاني درس بگويد، نماز اقامه كند كه جاي اين مهم در مدارس خالي است.
وي با بيان اينكه امروز وحدت حوزه و دانشگاه را نداريم، گفت: در هيچ مسجد و حوزه، از عالم دانشگاهي به جاي حوزوي استفاده نمي شود.
حاجي يا افزود: حوزه هاي علميه موظف اند پايان نامه هاي خود را با حوزوي ها بردارند و عالم دانشگاهي هيچ جايي در مساجد و حوزه ندارد.
وي با بيان اينكه بايد در مدارس موسيقي و سرود نماز براي دانش آموزان داشته باشيم، خاطرنشان شد: امروز برخي از روحانيون روحاني نيستند بلكه جسماني هستن و فقط دنبال كسب منفعت مي روند؛ روحاني بايد آنقدر باسواد باشد كه انسان از نظر عقيدتي به آن تكيه كند.
علي روضاني پاچي، كارشناس تاريخ با بيان اينكه مخاطبان كتاب كه بايد جوانان باشند و از اين مهم فاصله گرفتن و ذائقه آنها تغيير كرده است نيازمند چاره انديشي است.
وي اظهار كرد: بايد بررسي شود كه چرا مراسم هاي عزاداري و ختم بعضا بدون روحاني برگزار مي شود.
مريم نظرچوب، كارشناس زبان و ادبيات فارسي با اشاره به برنامه فيتيله جمعه ها تعطيله كه موضوع هاي تربيتي را به بچه ها در قالب نمايش، داستان و شعر تفهيم مي كنند، گفت: براي نماز هم بايد از سنين كودكي در قالب چنين فعاليت هايي برنامه سازي شود.
وي به برگزاري كارگاه هاي داستان نويسي با موضوع هاي مختلف نظير نماز در سطح دانشگاه اشاره كرد و افزود: جشنواره هاي داستان نويسي نيز مي تواند براي جذب نسل جوان به نماز موثر باشد.
نظرچوب با بيان اينكه روش ها و ذائقه ها تغيير كرده است، گفت: اگر ما عادت داريم از روي قرآن بخوانيم نسل جديد از طريق نرم افزارهاي گوشي روزانه اين كار را انجام مي دهند.
مريم رزاقي، كارشناس زبان و ادبيات فارسي با بيان اينكه تنها حكومت شيعه در دنيا هستيم اما اذان راديويي در مساجد پخش مي كنيم، گفت: در نيويورك بلاد كفر، مساجد بصورت شبانه روزي باز است اما در ايران اسلامي بسياري از مساجد فقط براي يك وعده نماز باز هستند.
وي با بيان اينكه بسياري از مساجد به جهت كهولت سن متولي مسجد، درب مساجد را بعد نماز، مي بندند، اظهار كرد: بايد از محلات و خانواده ها متولي مهمان براي مساجد معين شود مانند خادم افتخاري و اين دلي انجام مي شود.
رزاقي با تاكيد بر ضرورت حمايت مادي از آثار حوزه نماز، بيان كرد: يك مستند 9دقيقه اي با موضوع نماز ساخته شده اما كسي نيست كه اين اثر را خريداري كند تا در مساجد و مدارس اكران شود.
پايان پيام/
نظر شما