حجت الاسلام والمسلمین علی اصغر فضیلت، مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی گلستان، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان، گفت: برای افزایش سرانه فرهنگی و مطالعه مردم باید از حوزه کودک شروع کرد چراکه مهمترین راه کار در این بخش تلاش برای گرایش کودکان است.
وی با بیان اینکه عنصر کتاب باید در دنیای کودک وارد شود، افزود: باید عنصر کتاب باید در تهیه و تامین محتوا در عرصه قصه، بازی، فیلم و برنامه های کودک به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم به آن پرداخته شود.
حجت الاسلام فضیلت اظهارداشت: برای اینکه این مطلب به عنوان یک موضوع ریشه دار در روح و روان جامعه رسوخ پیدا کند باید از سنین کودکی به آن پرداخته شود.
وی حضور کتاب در منازل را یکی دیگر از راه کارهای بیشتر کردن سرانه فرهنگی و مطالعه مردم دانست و تصریح کرد: با توجه به اینکه وسایل بسیاری در منازل ما جای دارند باید سعی کرد کتاب راهم در آن جای داد تا کودکان با موجودیتی به عنوان کتاب آشنا شوند.
مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی گلستان یادآورشد: اگر بحث حضور کتاب در منازل اتفاق افتد بحث حضور ما در کتابخانه ها هم افزایش پیدا خواهد کرد.
وی گفت: برای اینکه بتوانیم سرانه فرهنگی و مطالعه را افزایش دهیم باید همت همگانی برای هدیه دادن کتاب وجود داشته باشد و باید توجه جدی نسبت به این بخش صورت گیرد.
حجت الاسلام فضیلت افزود: پرداختن به موضوع کتاب در فیلم ها و آثار هنری باید مورد توجه نویسندگان، کارگردانان و دیگر هنرمندان قرار گیرد.
وی در خصوص اهمیت کتاب های کودکان، تصریح کرد: کتاب ها باید متناسب با فضای ذهنی کودک باشد.
مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی گلستان اظهارداشت: در راستای هفته کتاب و کتابخوانی برنامه های ادیده ای در فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان صورت گرفته است که بخشی از آن با مشارکت سایر دستگاه ها انجام شد.
وی نمایشگاه فعالیت های خادمین عرصه فرهنگ، معرفی تعدادی از پایگاه برای برنامه گلریزان کتاب، برگزاری مسابقات کتابخوانی، خرید وتوزیع کتاب، آشنا کردن کودکان با کتاب به کمک قصه، برگزاری جشنواره روستایی دوستداران کتاب را از اقدامات شایسته این اداره کل در هفته کتاب و کتابخوانی دانست.
حجت الاسلام فضیلت گفت: کتاب به عنوان یار مهربان در جامعه معرفی شده است که جای آن در بین بسیاری از خانواده خالی است.
وی افزود: کتاب نقش بسیار پررنگی را برعهده دارد اما این نقش زمانی نمودار می شود که جای قابل انتظاری را پر کند.
مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی گلستان با بیان اینکه نقش کتاب در حوزه تربیتی بر کسی پوشیده نیست، اظهارداشت: وجود دانشمندانی همچون ابن سینا، جابربن حیان و ذکریا راضی ماه عسل خروجی کتاب وکتابخوانی هستند که باعث افتخار بشریت شدند.
وی تصریح کرد: کتاب آسمانی و جاودانه ما قرآن به عنوان یک کتاب مطرح است که در آن به کرات از تعلیم، تفکر، تعقل و تدبریاد شده است که همه این ها می تواند در خروجی مطالعه کتاب باشد.
حجت الاسلام فضیلت با بیان اینکه امروز این سرمایه عظیم تبدیل به یک آرشیو شده است، گفت: سرانه مطالعه در ژاپن خورشید پرست 50 دقیقه در روز است اماسرانه مطالعه ما با داشتن آخرین وعده های وحیانی 18 دقیقه در روز است.
وی افزود: در حوزه فرهنگ و کتاب اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی یکی از دستگاه های است که می تواند موثر واقع شود.
مدیر کل فرهنگ وارشاد اسلامی گلستان با بیان اینکه برای دسترسی به وضع مطلوب همه دستگاه های فرهنگی به تنهای کافی نیستند، خاطرنشان کرد: برای رسیدن به نقطه مطلوب نیاز به یک عزم همگانی است چراکه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی از سهم خود و مابقی دستگاه های فرهنگی هم از سهم خود برخوردار هستند.
وی از فعالیت نمایشگاه کتاب در آذر ماه سال جاری خبر داد و گفت: فرهنگ سازی در حوزه توجه به کتاب، امکان دسترسی به عنواین متعدد، فرصتی برای ناشران، ایجاد زمینه حمایت از خریداران کتاب از اهداف برگزاری این نمایشگاه است.
پایان پیام/
نظر شما