به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، مرتضی روزبه پیش از ظهر امروز (28 آبان) در مراسم بیست و دومین دوره تکریم مقام کتابداران و ترویج فرهنگ کتابخوانی که در سالن اجتماعات کتابخانه امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، بیان کرد: برخی در حوزه کتاب، فقط کتاب شکار می کنند و در واقع کتابخانه باسوادی دارند ولی بهره ای از آن ندارند.
وی ادامه داد: ما کتاب را به عنوان وسیله ای می دانیم که اندیشه ای را منتقل می کند، مخاطب و خواننده دارد و در این حوزه سهم ما کم است که برای رفع این نقیصه آمدیم روش کوچک کردن و خلاصه کردن کتاب را در دستور کار قرار دادیم.
استاندار قزوین اضافه کرد: تصور ما این بود که اگر کتاب حجیم باشد در حوصله خواننده نمی گنجد و در واقع یکی از راه ها برای تشویق مطالعه را خلاصه کردن دانستیم که این روش نیز جواب نداد زیرا به جای افزایش اشتیاق به مطالعه آمدیم و مسیر دیگری را طی کردیم.
وی عنوان کرد: روح انسان باید با مطالعه همجنس شود و انسان باید با کتاب زندگی کند و باید ببینیم امروز چقدر از وقت ما را دنیای مجازی، تلفن همراه و تلویزیون می گیرد و اینها آمدند و میهمان ناخوانده ای شدند تا جای آن کار را بگیرند، در حالی که نمی توانند جای آن را بگیرند ولی وقت را گرفتند.
روزبه اعلام کرد: باید بررسی شود که چرا نسبت به مطالعه بی رغبتی وجود دارد و بی انگیزه در این حوزه هستیم؛ ما در تمام سطوح یک بی رغبتی و عدم شوق نسبت به مطالعه را مشاهده می کنیم.
وی تصریح کرد: امروز در نهادهایی که بودجه بیت المال تزریق می شود، حجم چاپ کتاب و نشریات شان بالاست و این در حالی است که کتابخانه های راکد در تمام ادارات و سازمان ها داریم.
استاندار قزوین تأکید کرد: ما باید ببینیم که چه کاری باید صورت گیرد که ذائقه جامعه ما با مطالعه مأنوس شده و افراد اهل مطالعه شوند و برای این موضوع نیز نباید دنبال پاسخ تستی باشیم و باید جستجو کرد تا بدانیم مشکل و اشکال کار کجاست.
وی یادآور شد: یکی از کارکردهای این جلسات باید این باشد که از امسال تا سال آینده طرح و برنامه ای ارائه دهیم که حتی به اندازه نیم درصد و یک دهم درصد اشتیاق جامعه به مطالعه بیشتر شود.
پایان پیام/
نظر شما