تفاهم نامه «فرهنگ سلامت» بین وزیر ارشاد و بهداشت منعقد شد

خبرگزاری شبستان: وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و بهداشت درمان و آموزش پزشکی شامگاه سه شنبه 27 آبان به مناسبت هفته کتاب تفاهم نامه همکاری در قالب «فرهنگ سلامت» امضا کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی هفته کتاب، «علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: در بیشتر زمینه های نشر کتاب از آثار حوزه دینی و  کودک  بخش نظارت داریم اما در حوزه انتشار کتاب های پزشکی فاقد این بخش هستیم که  وزارت بهداشت باید برای تایید علمی این کتاب ها به ما کمک کند. در حوزه سلامت باید نهاد نظارتی به منظور اتنشار کتاب ها پدید اید تا ما بدانیم به کدام آثار مجوز بدهیم؛ حتی  در انتشار کتاب های درسی دانشجویان پزشکی هم بهتر است نظارت بیشتر  اعمال شود.

او به انجام امور فرهنگی برای اشاعه سلامت مردم اشاره کرد و افزود: در حوزه های سینما، تئاتر، هنرهای تجسمی و مطبوعات می توان فعالیت هایی را به حفظ سلامت مردم اختصاص داد مثلا در صفحات روزنامه های خارجی به این مقوله بسیار پرداخته می شود که در روزنامه های داخلی کمتر شاهد ان هستیم و من با روزنامه ایران به عنوان نهاد دولت رایزنی کرده ام که بیشتر به این موضوع بپردازد ؛ دیگر روزنامه ها هم بهتر است صفحات سلامت خود را گسترش دهند.

جنتی با اشاره به ترویج سلامت در سینما ادامه داد: در کنار این هنر حتی می توان در بخش های کاریکاتور و تبلیغات پوستر ها هم برای اشاعه سلامت مردم بهره برد. البته انتخاب سوژه برای هنرمندان بسیار مهم است تا آثار آنان علاوه بر کارکرد سرگرمی، ترویج مبانی  سلامتی هم داشته باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره فعالیت های فرهنگی منتاسب با سلامت مردم اظهار داشت:  باید در زمینه آگاهی بخشی عمومی در حوزه سلامت و انتشار کتاب هایی ازین دست با وزرات بهداشت تعامل داشته باشیم؛ در عین حال، ارتقای فرهنگ مطالعه کادر پزشکی و پرستاری بسیار اهمیت دارد تا آنان علاوه برکسب مهارت ها با کتاب های اخلاق حرفه ای و مبانی اعتقادی و فرهنگی بیشتر آشنا شوند.

او افزود: دانشجویان و استادان رشته های پزشکی هم بهتر است با کتاب های علمی مناسب تغذیه شوند و این مهم،  با تالیف و ترجمه کتاب های مناسب میسر است؛کتابخانه های دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز درمانی و بیمارستان ها  هم باید تجهیز شود و از نویسندگان و مترجمان کتب تخصصی پزشکی هم حمایت به عمل آید.

جنتی به اهمیت ایجاد کتابخانه تخصصی علوم پزشکی اشاره کرد و ادامه داد: مدتی پیش از کتابخانه دانشگاه علوم پزشکی تهران بازدید و به دکتر فرجی دانا که آن زمان همکار ما بود پیشنهاد کردم که کتاب های مرجع و تخصصی پزشکی برای تشکیل یک کتابخانه تخصصی به این مکان منتقل شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره  به اهمیت هفته کتاب افزود: پیوندی که باید بین فرهنگ و سلامت برقرار شود در زندگی فردی و اجتماعی بسیار مهم است که  در دولت یازدهم با تلاش های دکتر هاشمی وزیر بهداشت به این مقوله در قالب طرح تحول نظام سلامت به خوبی توجه شده است.

او تاکید کرد: همه پیشرفت های حوزه پزشکی مرهون مطالعات و پژوهش های کتاب های آن است و ما هم  افتخار می کنیم که بسیاری از شخصیت های مهم علم پزشکی از جمله ابن سینا در کشورمان زیسته اند.

جتنی همچنین اظهار داشت: هفته کتاب فرصتی است که اهل علم و فضل بیشتر به ترویج این مقوله بپردازند و افتخار ما مسلمانان هم به این است که معجزه پیامبرمان کتاب است.

 

حمایت از ناشران حوزه بهداشت و سلامت و پزشکی

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز در این مراسم طی سخنانی گفت: بیشتر مشکلات جامعه از جمله پیشگیری نکردن از بیماری های مختلف پزشکی و روانی، به فرهنگ مردم برمی گردد. در ایران هر روز و هر ساعت شاهد  کاستی های ناشی از فرهنگ هستیم و در حوزه سلامت هم اگر بخواهیم بار بیماری ها را کم کنیم راهی نداریم جر آگاهی بخشی فرهنگی به مردم.

او ادامه داد: اگر در شهر تهران، دود خودرو و دیگر دودها وجود دارد به فرهنگ مردم برمی گردد؛ مشکلات قلبی و عروقی همین طور؛ باید ببینیم که درباره مشکلات کم تحرکی، نوع رفتار و نوع تغذیه چه قدر فعالیت فرهنگی انجام داده و چه میزان کتاب منتشر شده است. اگرچه هر چه نویسندگان کتاب منتشر می کنند درسطح جامعه کم خوانده می شود و دستکم اگرهم خوانده شود اثر کمی دارد. به هر حال فرهنگ عامه مردم در حفظ سلامت آنان نقش مهمی دارد که امیدواریم ارتقا یابد.

هاشمی به میزان مطالعه مناسب در جامعه پزشکی اشاره کرد و ادامه داد: مایل هستیم که در تدوین سوژه های تبلیغات برای حوزه سلامت با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری کنیم، اگرچه در بیشتر موارد خود جامعه پزشکی و پرستاری مورد سوژه قرار می گیرند.

وزیر بهداشت درباره تبلیغات کنونی تاکید کرد: بیشتر تبلیغات دروغ است و اگر هم صحت داشته باشد برای سلامتی ضرر دارد.

او ادامه داد: برای رسیدن به هدف مان در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  به فعالیت ها و همکاری های بین بخشی نیازداریم و البته باید توجه داشت که نظام های سلامت کشورها در بهترین حالت قادر به تامین  20 درصد از سلامت مردم شان خواهند بود.

 وزیر بهداشت در این برنامه از برنامه نهاد متبوعش برای حمایت از ناشران حوزه سلامت و نوسندگان کتاب های پزشکی خبر داد.

 

پایان پیام/

کد خبر 418156

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha