گیلان از قطب‌های آینده تولید فولاد و محصولات سلولزی کشور است

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان اعلام کرد: گیلان از قطب‌های آینده تولید فولاد و محصولات سلولزی کشور است.

علی منتظری، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، تعداد واحدهای تولیدd در گیلان را دو هزار و 600 واحد عنوان و اظهار کرد: از این تعداد تنها 40 واحد در بخش تولیدات صنعتی فعالیت دارند.

وی با بیان اینکه 200 واحد تولید در گیلان می‌توانند در حوزه صادرات فعالیت کنند، ابراز امیدواری کرد: در آینده این تعداد به 400 واحد افزایش پیدا خواهد کرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان تاکید کرد: گیلان از قطب‌های آینده تولید فولاد و محصولات سلولزی کشور است.

وی مهمترین صنعت استان گیلان را صنایع فولاد عنوان کرد و افزود: چهارمیلیون و 600 هزار تن ظرفیت در این بخش با سرمایه گذاری هزار و 200 میلیارد تومان ایجاد شده و دو هزار و 600 نفر مشغول به کار هستند.

منتظری با اشاره به ظرفیت دو میلیون و 500 هزار تنی تولید ورق فولادی در استان گیلان اعلام کرد: در تولید ورق فولادی استان گیلان رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده است.

وی یادآور شد: استان گیلان با تولید 1/2 میلیون تن ظرفیت تولید میله‌گرد و تولید هشت هزار تن فولاد خام به ترتیب رتبه‌های هشتم و سوم کشوری را دارد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با تاکید بر اینکه صنایع چوبی سلولزی از صنایع قابل اهمیت در استان گیلان است، اظهار کرد: صنایع سلولزی از صنایعی است که با قابلیت‌های استان انطباق دارد.

وی ادامه داد: در برش انواع چوب، کابینت و نئوپان با 110 هزار مترمربع تولید، استان گیلان رتبه چهارم کشوری را از آن خود کرده است.

 

صادرات غیرنفتی گیلان 13 درصد رشد داشته است

منتظری با بیان اینکه 100 هزار واحد صنفی با جمعیت تحت اشتغال 200 هزار نفر در گیلان فعال هستند، گفت: صادرات غیرنفتی گیلان در هفت ماهه نخست امسال 879 هزار تن بوده که نسبت به زمان مشابه در سال گذشته 13 درصد رشد داشته است.

وی اعلام کرد: صادرات غیرنفتی گیلان در هفت ماهه اول سال گذشته 781 هزار تن بوده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با بیان اینکه ارزش صادرات غیرنفتی گیلان نسبت به سال گذشته 14 درصد رشد منفی داشته است، گفت: رشد منفی این بخش به عللی مانند حجم کالا و ارزش کالاهای صادر شده بر می‌گردد.

وی اضافه کرد: در هفت ماهه نخست سال جاری واردات به گیلان از یک میلیون تن مدت مشابه سال گذشته به 1/2 میلیون تن رسیده و 20 درصد رشد داشته است.

منتظری خاطرنشان کرد: ارزش کالاهای وارد شده به گیلان در نیمه نخست امسال 6 درصد رشد داشته است.

وی اعلام کرد: هفت هزار و 652 تن کالا در قالب صادرات چمدانی از گیلان صادر شده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان درخصوص کالاهای صادر شده از گیلان به کشورهای هدف، اظهار کرد: محصولات نباتی، خشکبار، صنایع غذایی، مصالح ساختمانی و مواد معدنی عمده محصولات صادراتی گیلان را تشکیل می‌دهند.

وی اذعان کرد: عمده صادرات گیلان به کشورهای روسیه، گرجستان، اکراین، آذربایجان، قزاقستان، کشورهای همسایه و آسیای میانه انجام می‌شود.

منتظری همچنین گفت: چوب، آهن آلات، قطعات ماشین و محصولات شیمیایی نیز عمده محصولات وارداتی گیلان هستند.

وی فقدان انبارهای سردخانه‌ای و صنایع بسته‌بندی، مناسب نبودن بسته‌بندی محصولات صادراتی، هزینه بالای صادرات، واسطه‌گری کشورهای همسایه را از مشکلات صادرات و واردات در گیلان برشمرد و اظهار کرد: فقدان ناوگان حمل و نقل ریلی و کمبود ناوگان حمل و نقل جاده از دیگر مشکلات عرصه صادرات و واردات استان است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با بیان اینکه استان گیلان 40 واحد سردخانه ای دارد، گفت: تعداد انبارهای ذخیره کالا در استان نیز 102 انبار با ظرفیت بیش از 305 هزار تن است.

 

پایان پیام/

کد خبر 418058

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha