به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد هفته کتاب، جشن ملی کتاب با افتتاح نمادین «50 هزار نمایشگاه کتاب در 50 هزار مدرسه» صبح امروز سهشنبه 27 آبان با حضور «سیدعباس صالحی» معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و «حمیدرضا کفاش» معاون فرهنگی و پژوهشی وزارت آموزش و پرورش در مدرسه دخترانه شهدای هفتم تیر کار خود را آغاز کرد.
دانش آموزان نوک پیکان کتابخوانی در کشورند
سید عباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم، 13 میلیون دانش آموز کنونی نظام آموزش و پرورش را نیروی قابل توجهی برای هدایت کتابخوانی در کشور دانست.
صالحی از دانش آموزان با هنوان هسته های اصلی کتابخوانی در جامعه یاد و خاطر نشان کرد: امروزه میزان تولید کتابهای خوب در کشور زیاد است و از این حیث کمبودی نداریم آنچه باید به ان پرداخته شودویترین کتاب است ه به ترویج کتابخوانی می انجامد.
او سطح کنونی تولید کتاب های علمی و فرهنگی ویژه نوجوانان را بالا ارزیابی کرد و افزود: متاسفانه سه دهه گذشته کتاب های مناسب رده سنی کود و نوجوان نایاب بود به طوری که وقتی کتابی مثل «قصه های خوب برای بچه های خوب» منتشر می شد شادی و شعفی را در این گروه سنی به وجود می آورد.
او در ادامه بر ضرورت ایجاد ویترین های کتاب برای این گروه سنی تاکید کرد و گفت: این گونه نمایشگاه ها می تواند کارکردی این چنینی داشته باشد اما نباید به هفته کتاب ختم شود و باید تدبیری اندیشیده شود که این نمایشگاه ها به نمایشگاه های دائمی تبدیل شوند.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه اگر کتابخوانی را به شکل لذت فرهنگی و عادت درنیاوریم در تمدن سازی و توسعه اجتماعی دچار مشکل خواهیم شد، تصریح کرد: توانایی و ظرفیتی که در کتاب وجود دارد، نه در سینما و نه در تلویزیون وجود ندارد.
صالحی تجریه الگوهای متنوع کتابخوانی در مدارس را یکی از شیوه های ترویج کتابخوانی دانست و گفت: گردش علمی بر مینای کتاب یکی از راه هاست، در عین حالی که دفتر مطالعات و توسعه کتابخوانی در وزارت آموزش و پروش نیازمند تقویت است.
تجهیز کتابخانه های مدارس دخترانه در اولویت اند
حمیدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش از همکاری های خالصانه وزارت ارشاد در حوزه کتاب دانش آموزان قدردانی کرد و گفت: مدیران ارشاد مکان توسعه فرهنگی را مدرسه می دانند و این نگاه تحسین انگیز شور و نشاط بیشتری را در حوزه پرورشی ایجاد کرده است.
او ضمن ابراز امیدواری از تسری فعالیت هایی همانند نمایشگاه های کتاب دانش اموزی در ابعاد وسیع کشوری گفت: این نمایشگاه ها باید همیشگی و دائمی در مدارس باشد تا از این طریق بتوانیم در آینده ای نزدیک از فقر کتاب و کتابخوانی برای دانش آموزان خارج شویم. به گفته ی وی استمرار نمایشگاه های کتاب باعث می شود جدیدترین کتاب ها در مدارس ارائه شود و دانش آموزان با جدیدترین تولیدات علمی و به روز درگیر باشند و یکی از فواید این طرح امکان نظرسنجی به موقع و تاثیر گذار دانش آموزان در موضوعات خودشان است.
معاون وزیر بر ضرورت مشارکت دانش اموزان و تشکل های دانش آموزی در برنامه های کتاب و کتابخوانی تاکید و خاطرنشان کرد: ما معتقدیم دانش آموزان و فرهنگیان با کتاب پیوند دیرینه ای دارند به طوری که اگر کتاتب را از این جامعه گیریم آنها مرده اند.
او وظیفه ارشاد در حوزه کتاب های دانش اموزان را جهت دهی و غنی سازی کتاب ها دانست و افزود: این در حالی است که وظیفه آموزش و پرورش و به ویزه معلمان تشویق دانش آموزان به کتابخوانی ست آنهم تشویقی از نوع الگویی و نه توصیه ای! چرا که حوزه کتاب نیز مانند جهاد و جبهه باید ابتدا خودمان قدم در مسیر بگذاریم و برای آنها الگو باشیم.
معاون وزیر آموزش و پرورش ضرورت کتابخوانی برای دختران دانش آوزان دو چندان ارزیابی و تصریح کرد: دختران در آینده علاوه بر نقش خودشان به عنوان شخص فرهیخته نقش مادر را برای فرزندان خود نیز دارد و از همینئ منظر باید برای علاقه مندی دختران به کتاب تلاش مضاعفی کرد.
کفاش از اولویت بندی تجهیز کتابخانه های مدارس دخترانه خبر دا د و گفت: در اولویت بعدی مدارس شاهد قرار دارند.چراکه توقع عرصه دانش و قرائت نسبت به دیگر مدارس از آنها بیشتر است. در این مدارس باید با اندیشه های شهید بهشتی که متاسفانه طی سال های اخیر از آنها مغفول مانده ایم بیشتر آسنا شویم چراکه شهید بهشتی دارای اندیشه باز ولایی و الگوی کامل بود.
او همچین فرهنگ اهدای کتاب را یکی از راه های موثر برای گسترش فرهنگ کتابخوانی عنوان کرد و گفت: باید یاد بگیریم در کنار سایر هدایای مادی که به دوستان و عزیزانمان می دهیم کتاب را به عنوان یک کالای فرهنگی نیز هدیه دهیم. هدیه ازدواج، هدیه خریدن خانه و تولد و ...بهتر است با یک کتاب مزین شود.
نظر شما