وزارت علوم همچنان بی وزیر/نمایندگان به دانش آشتیانی هم اعتماد نکردند

خبرگزاری شبستان: ،نمایندگان مجلس شورای اسلامی در پایان جلسه صبح امروز پس از بررسی برنامه های دانش آشتیانی چهارمین وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی گری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به وی رای اعتماد ندادند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان،نمایندگان مجلس شورای اسلامی در پایان جلسه صبح امروز سه شنبه 27 آبان ماه پس از بررسی برنامه های دانش آشتیانی چهارمین وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی گری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به وی رای اعتماد ندادند.

از بین نماینده 257حاضر در مجلس 70نماینده رای موافق، 171نماینده رای مخالف و 16نماینده رای ممتنع دادند.

بنابراین گزارش، امروز سه شنبه 27 آبان در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی مساله رای اعتماد به دانش آشتیانی چهارمین وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری به بررسی گذاشته شد.

بنابراین گزارش، جلسه علنی امروز سه شنبه 27 آبان مجلس، راس ساعت 15/8 دقیقه اغاز شد. نخستین دستور کار جلسه علنی امروز مجلس بررسی صلاحیت محمود دانش اشتیانی وزیر پیشنهادی علوم بود.

سپس رییس جمهور  به منظور دفاع از وزیر پیشنهادی خود برای وزارت علوم وارد صحن مجلس شد و به اتفاق رییس جمهور جهانگیری معاون اول وی، ابوترابی فرد نایب رییس اول مجلس و همچنین اعضای دیگر کابینه وارد صحن مجلس شدند.

لاریجانی در هنگام ورود رییس‌جمهور حضور وی را خیرمقدم گفت.

در انتخاب وزیر تحت فشار هیچ گروه سیاسی نبوده ام

حجت الاسلام سیدحسن روحانی رییس جمهور کشورمان که به منظور دفاع از وزیر پیشنهادی علوم در جلسه علنی امروز سه شنبه 27 آبان حضور داشت با بیان اینکه تماس و نزدیکی دولت و مجلس همواره مطلوب است گفت: برای رفع مشکلات اقتصادی مردم و به ویژه مسایل اقتصادی مردم اشتغال و رشد و توسعه کشور و تعالی اخلاق و فرهنگ جایگاه وزارت علوم بسیار حائز اهمیت است.

وی اظهار کرد: از این دیدگاه که میلیونها دانشجو و دهها هزار عضو هیئت علمی اساتید و متخصصین و پژوهشگران در چارچوب قوانین و مقررات این وزارتخانه سرنوشت فعالیت علمی شان با این وزارتخانه در ارتباط است این وزارتخانه دارای جایگاه مهمی است.

رییس جمهور با تاکید بر پیشرفت علم و دانش در کشور خاطرنشان کرد: ما در پی این هستیم که ایران اسلامی به عنوان ملجاء علمی بزرگ در این منطقه و در آینده در سطح جهان باشد همانطور که امروز در برخی از موارد علوم جدید ما در رده‌های بالا هستیم و البته می توانیم در اینده نزدیک با کشورهای پیشرفته و بزرگ در صحنه رقابت قرار گیریم.

روحانی تاکید کرد: دغدغه مجلس و دولت بی تردید یک دغدغه است و هدف ما نیز نزدیکی است و هدفمان این است که علم و دانش در خدمت مردم و فرهنگ اسلامی و ایرانی باشد و دانشگاههای ما مراکز فعالیت علمی و پژوهشی باشند ضمن اینکه با سیاستهای داخلی و منطقه‌ای و جهانی دانشگاهها کاملاً آشنا هستند.

رییس جمهور خاطرنشان کرد: هدف ما این است که فضای دانشگاهها عمدتاً فضای علمی و فرهنگی باشد نه انکه فضای سیاسی و یا خدای نکرده فضای سیاسی کاری باشد برخلاف انچه که امروز برخی از رسانه ها شایع می کنند که من در انتخاب تحت فشار گروههای سیاسی بوده ام باید بگویم من در انتخاب وزیر تحت فشار هیچ گروه و سیاسی و یا شخصیتی نبوده و نه هستم زیرا من کسی نیستم که در این زمینه ها فشارپذیر باشد و یا برای فشار گروهی کاری را انجام دهم.

اصولگرایان دانش آشتیانی را به من معرفی کردند/جناح ها تنوری برای بیرون ‌آوردن نان است

در بخش دوم دفاع از دانش آشتیانی حسن روحانی رئیس جمهور با بیان این که اقتصاد ما زمانی دانش بنیان است که دانشگاه ما دنبال مدرک نباشد و محیط دانشگاه آرام باشد، افزود: من مفتخرم به ملت و مجلس اعلام کنم در طول یک سال و چند ماه این دولت علیرغم این که جلسات، انجمن ها و سمینارها و نشست ها در دانشگاه های ما به مراتب از سال های پیش بیشتر شده  به همان نسبت هم آرامش بیشتر شده است.

روحانی با اظهار این که آنچه برای ما درجمهوری اسلامی ایران به عنوان خط قرمز مطرح است اخلاق است، خاطرنشان کرد: همه خط قرمزهایی که ما در سیاست های هسته ای و خارجی مطرح می کنیم در برابر این خط قرمز است و این بالاترین خط است.

رئیس دولت یازدهم با تاکید بر این که برای ما مهمتر از این که وزیر چه مقدار رای بیاورد این است که همه ملت شاهد آن باشند که دولت و مجلس و مسئولین معیارهای دینی و اخلاقی را همواره مد نظر دارند و ما نخواهیم گذشت این خط قرمز خدشه دار شود، یادآور شد: اسلام گفته است ما نسبت به افراد، احترام و شخصیتشان را در نظر بگیریم و تجسس هایی که گوشه و کنار زندگی فردی بگردیم که نقطه ضعفی را بیاوریم و بعد با ذره بین بزرگترش را کنیم درست نیست.

روحانی با بیان این که همه ما باید به وظیفه خودمان عمل کنیم، اظهارداشت: ما باید کاری کنیم که تریبون مجلس و دولت و خیابان و بازار و مدارس و دانشگاه های ما ببینند که کشور ما اسلامی است.

وی تاکید کرد: کشور اسلامی نه به ظاهر و لباس است بلکه بر مبنای اخلاق و قانون و اصول است. مردم ما انتظار دارند که ما وفادار اخلاق و قانون و اصول باشیم و امیدواریم که خدا به همه ما توفیق دهد در این مسیر انجام وظیفه کنیم.

رئیس دولت تدبیر و امید در ادامه با خاطرنشان کردن این که اولین کسانی که دانش آشتیانی را برای این وزارتخانه به من معرفی کردند دوستان قدیمی وی بودند که دوستان پر و پا قرص اصولگرای ما هستند و در مرحله اول هیچ فرد اصلاح طلبی با من صحبت نکرد، تصریح کرد: گرچه از نظر من هر دو حزب خادمان و فرزندان انقلاب هستند و هرکس به انقلاب و نظام ورهبری و خدمت به مردم و مصالح ملی احترام بگذارد ما او را  قبول داریم.

روحانی بیان کرد: ما همه احزاب و جناح ها را تنوری می دانیم که از آن نان بیرون بیاید و مردم از آن ارتزاق کنند وهمه ما افتخار می کنیم مسلمان و ایرانی هستیم و در صندلی هستیم که مردم ما را برای خدمت قرار داده اند.

روحانی یادآورشد: بعد من یادم آمد که آشنایی ما به دفاع مقدس برمی گردد و از سال 65 شورای عالی پشتیبانی جنگ ستادی را تصویب کرد و آن شورای عالی بنده را رئیس این ستاد کرد و به طور طبیعی ما با همه  وزارتخانه ها در ارتباط بود یم و دانش آشتیانی آن زمان در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود و تازه به وزارت علوم آمده بود آن زمان معاون جنگ وزارت علوم بود.

نمی دانم چرا همه وزرای پیشنهادی تصادفاً از یک گروه معرفی می شوند

قاسم جعفری، نماینده بجنورد در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با فخرالدین دانش آشتیانی، وزیر پیشنهادی علوم گفت: ای کاش اصولگرا و اصلاح طلبی وجود نداشت و همه حق طلب می‌شدیم.

این نماینده مجلس گفت: نمی دانم چرا همه وزرای پیشنهادی تصادفاً از یک گروه و آنهم از مجموعه آقای معین معرفی می‌شوند؛ معین دو سه روز پیش گفت: باج خواهی مجلس در 35 سال گذشته بی سابقه است آقایان چه باخ خواهی کرده اید بگویید.

وی خطاب به رییس جمهور کشورمان گفت: اینجا جلسه رای اعتماد است و اعتماد موضوعی قلبی است که باید برای من اعتماد حاصل شود تا رای دهم و امانتداری وزیر معرفی شده برای من محرز شود. بنده وقتی دکمه را فشار می دهم در دادگاه خدا ملت و وجدان باید پاسخگو باشند.

نماینده مردم بجنورد در مجلس با اشاره به مصاحبه‌های معاون پارلمانی رییس جمهور گفت: گویا معاون شما قصد دارد به جای وصل فتح ایجاد کند.

وی در یکی از مصاحبه‌هایش گفته بنا بر این بوده که از مجلسی استفاده نشود؛ مجلس افراد زیادی دارد که شان وزارتی دارند اما ما راضی نیستیم که نخبگانمان را از دست بدهیم.

این نماینده مجلس با اشاره به نقش مشورتی مجلس برای رییس جمهور گفت: مشورت شما با رییس مجلس چه ضرری برای شما دارد ظاهرا هیچ مشورتی وجود ندارد و در این مساله باید تجدیدنظر شود.

جعفری معرفی وزیر توسط رییس جمهور حق قانونی وی دانست و گفت: مجلس حق دارد مسیر خود را برای اینکه مطمئن شود این بار سنگین را بر عهده چه کسی می گذارد طی کند.

افراطی ترین افراد یک جناح سیاسی برای وزارت معرفی می‌شوند

محمد حسین نقوی حسینی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی علوم خطاب به رییس جمهور گفت: تمام کسانی که معرفی می کنید از اعضای شورای مرکزی حزب منحله مشارکت هستند و شما افراطی ترین افراد یک جناح سیاسی را معرفی می کنید.

نقوی حسینی گفت: زمانی که دولت شما در آرایش سیاسی نسبت به اصولگرایان با اختلاف 250 هزار رای بر سر کار آمد خط بطلانی بر تشکل فتنه گران کشیده شد و انتخابات ثابت کرد پاکترین نظامهای سیاسی جمهوری اسلامی است که حافظ 250 هزار رای بوده‌ است.

وی تاکید کرد: به محض رای اوردن شما نمایندگان نشان دادند که برای منافع نظام پای دولت می ایستند و برخی از افراد کابینه شما بالاترین رای را از مجلس گرفته‌اند.

وی با اشاره به آرای ماخوذه در کابینه روحانی گفت: این مجلس اصولگرا بالاترین رای را به وزرای شما داد اما در وزارت علوم سه وزیر شما رای نیاوردند و افکار عمومی و دولت ها و غیره اعتراف کردند که رای عدم اعتماد به جا بوده است.

مجلس خود را مقابل مردم و دانشگاه قرار ندهند

علی مطهری، نماینده تهران در موافقت با وزیر پیشنهادی علوم گفت: وقتی مجلس افرادی با سابقه درخشان را حامی فتنه می نامد برای مردم سوال مطرح می شود که این چه فتنه ای است که فرهیختگان جامعه طرفدار آن بوده است و نکند که این فتنه بهره ای از حق داشته است.

مطهری با بیان اینکه باید بنیان کار را بر اساسی محکم یعنی تقوای الهی بگذاریم گفت: تا زمانی که حجت بر ما تمام نشده نباید رای مثبت و منفی بدهیم.

وی با اشاره به اینکه در سه مقطع برای استیضاح وزیر کشور اسبق، وزیر کار سابق و رییس جمهور سابق پیش قدم بوده است گفت:‌اگر تشخیص داده شود که مراجع کشور برخلاف قانون عمل می کنند حتی لحظه‌ای به انها اجازه فعالیت داده نمی شود.

وی تاکید کرد: امروز برای دادن یا ندادن رای اعتماد باید حجت داشته باشیم و روشی که برخی از نمایندگان به کار گرفته‌اند را نمی‌پسندم البته نبض رصد امور وزارت علوم و دانشگاهها منطقی است اما غیر از نگرانی های فرهنگی که با تساهل و تسامح توسط اصولگرایان به ان نگریسته می‌شود باقی مسایل خیلی جای نگرانی ندارد و با وجود دانش آشتیانی نگرانی های فرهنگی نیز در دانشگاهها وجود نخواهد داشت.

این نماینده مجلس تاکید کرد که مجلس شورای اسلامی ناخودآگاه در جهت تقویت فتنه 88 گام برداشته است و افزود: زمانی که فرجی دانا که از چهره‌های بازمانده دوران شهید چمران است و بسیاری از علما وی را حمایت می کنند حامی فتنه می دانیم جریان فتنه را تقویت کرده‌ایم و زمانی که نیلی احمدابادی و دانش اشتیانی که در سپاه فعالیت می کردند را از طرفداران فتنه می نامیم در واقع انقلابیون دو بخش تقسیم کرده و القای تفرقه نموده‌ایم و این مسایل به نفع کروبی و موسوی است.

وی افزود: ای کاش اصولگرایان و اصلاح طلبان معتدل با هم کار می کردند و در راستای شعاری که دولت در رسیدن به ان موفق نبود گام برمی داشتند.

ما ادراک ماالفتنه!/دانش آشتیانی از عناصر محوری فتنه است

علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مخالفت با دانش آشتیانی گفت: شرایط کشور خطیر است و ما در فتنه و بهانه جویی به سرمی بریم که نظام سلطه به واسه بهانه جویی های مختلف که به کشور ما تحمیل می کند و امروز دولت و نظام درمواجه فتنها های جهانی و آمریکاست.

زاکانی ادامه داد: عده ای این روزها به دنبال بهانه جویی و التهاب آفرینی هستند. امروز دولت نیاز به آرامش دارد و ما معتقدیم سپردن اداره دانشگاه ها به فعالان فتنه 88 و عناصر افراطی برخلاف مصالح کشور است.

نماینده مردم تهران با عنوان این که مجلس به انقلاب، شهیدان و امام و رهبری پیوندی عمیق دارد و نوکر ملت است و به دنبال ارزش های 9 دی تاکید شده از سوی مردم است، خاطرنشان کرد: ما از آقای روحانی که 20 سال عضو مجلس بوده است تعجب می کنیم که چگونه این پیام واضح مجلس در انتخاب وزیر علوم، تحقیقات و فناوری را درک نکرده است.

وی افزود: رئیس جمهور از سال گذشته تا امسال 5 نفر را به عنوان وزیر علوم به مجلس معرفی کرده که همه عضو افراطیون بوده اند و از اصرار رئیس جمهور برای سپردن وزارت علوم به دست این گونه افراد و یک جریان خاص تعجب می کنیم.

زاکانی با تاکید بر این نکته که امروز کشور نیازمند یک همیاری برای برآورده شدن حقوق ملی در مذاکرات هسته ای است، عنوان کرد: پاسخ مجلس به آقای روحانی که به کنایه به ما گفتند و ما ادراک ما البورسیه این است: و ما ادراک ما الفتنه!

نماینده مردم تهران در خصوص سوابق دانش آشتیانی با اظهار این که اسناد نشان می دهد که وی از گردانندگان فتنه بوده است، افزود: ما نمی توانیم در محضر خداوند متعال رفع مسئولیت کنیم در حالی که گذشته آقای دانش آشتیانی برای ما کاملا روشن است.

وی ادامه داد: دانش آشتیانی علی رغم تاکید امام خمینی(ره) بر ایجاد و راه اندازی بسیج دانشجویی در سال 69 اعلام کرده که ما موفق شدیم بسیج دانشجویی را به دانشگاه ها راه ندهیم.

رئیس جمهور کسی را معرفی می کرد که شبهه ای در سوابقش نباشد!

عبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی نماینده مردم میناب، رودان و جاسک در موافقت با دانش آشتیانی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری گفت: یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری تاکید بر اقتدار علمی و اقتصاد دانش بنیان و توجه به دانشگاههاست.

وی ادامه داد: 17 ماه است که وزارت علوم بلاتکلیف است و 5/4 میلیون دانشجو و تعداد کثیری استاد منتظر تصمیمات دولت و مجلس هستند.

وی با بیان این که ما در شرایط ویژه ای هستیم و باید توجه کنیم که مملکت به آرامش بیشتری نیاز دارد، افزود: همه مخالفان دغدغه کشور را دارند و نگران این هستند که حوادث گذشته تکرار شوند و ماباید کاری کنیم که دانشگاه ها از حوادث گذشته دورباشند.

مبادا اختلاف ما جنگ قدرت و ناکارآمدی نظام را به مردم تلقین کند

محمد رضا تابش نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی در موافقت با چهارمین وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری گفت: درحال حاضر موقعیت تعیین کننده ای است و امروز خانواده انقلاب باید دست در دست هم برای ساختن کشور و گشودن گرهی از امورهمدیگر را همیاری کنند.

وی ادامه داد: در آئینی که پیامبرش برای اعلام کردن مکارم اخلاق مبعوث می شود و در قرآن کریم که توصیه های مکرر برای رعایت اخلاق داریم چرا باید بداخلاقی کنیم؟

تابش افزود: ما در قرآن کریم بر پرهیز از تجسس در کار دیگران تاکید شده ایم بیایید آموزه های دینی و قرآنی فرا راه خویش قرار دهیم و با زبان خوشی سخن بگوییم.

تابش با بیان این که دوستان مخالف مسائلی را مطرح کردند که جای طرح این مسائل در تریبون مجلس نبود، افزود: ما مردم خوبی داریم که تشنه خدمات صادقانه هستند و انتظار حل مشکلاتشان را از مجموعه حاکمیت دارند و بداخلاقی را نمی تابند.

منتی برای کارهایی که کرده‌ام ندارم/من دست بسیجی ها را می‌بوسم

فخرالدین احمدی دانش آشتیانی وزیر پیشنهاد علوم برای دفاع از برنامه‌های خود برای تصدی این وزارتخانه در صحن مجلس حضور داشت در سخنانی گفت: ما در رابطه با توانمندیهای خروجی دانشگاهها باید فعالیت کنیم و برنامه داشته باشیم و در زمینه ارتباط دانشگاه و صنعت باید با برنامه عمل کنیم.

وی با بیان اینکه باید در اموزش عالی کشور نگاه منطقه ای حاکم باشد اظهار کرد: ما باید به فکر منابع مالی دانشگاهها باشیم و از مهمترین اولویتهای برنامه های بنده نیز کیفی سازی فعالیتهای اموزش عالی تحقیقات و فناوری و همچنین حفظ فضای سالم فرهنگی در دانشگاهها و مشارکت در توسعه اقتصادی و راهبردی و حوزه اقتصاد دانش بنیان و توجه به علوم انسانی و نقش آنان در توسعه است.

وی تاکید کرد: دانشگاه از سه حوزه علم، دین و جامعه برخوردار است اما در روزهای کنونی گسستی بین علم دین و جامعه وجود دارد و فعالیت های علمی تلفیقی با رفتارهای دینی باید داشته باشد و نه اینکه چیزی جدای از فعالیت‌های دینی و فرهنگی باشد.

دانش آشتیانی تاکید کرد: برنامه‌های دانشگاه باید طوری برنامه ریزی شود که نیاز جامعه و منطقه را برطرف کند و بنده بر روی این مدل کار کرده ام و در آموزش و پرورش ان را اجرایی کرده ام و مطمئنم با همکاری مجلس می توانیم دانشگاهها و مراکز پژوهشی را به نقطه ای برسانیم که اقتدار علمی شان منجر به اقتدار نظام شود.

وی با بیان اینکه ما باید دانشگاهها را به نقطه ای برسانیم که تولید ثروت کنند گفت: ما باید دانشگاه هایی داشته باشیم که در اقتصاد کشور کمک کنند و سعی دارند دانشگاهها را در مسیری قرار دهند که تبدیل به دانشگاه کارآفرین شوند.

تمام تهمت‌ها را در راه انقلاب به جان می‌خرم/مرا خراب کنید نه یک مجموعه آموزشی را

فخرالدین احمدی آشتیانی وزیر پیشنهادی علوم در بخش دوم سخنان خود در پاسخ به مخالفین خود گفت: مخالفین بنده عنوان می کنند که من در یک حلقه هستم این در حالی است که دانش اشتیانی شخصیت مستقل است من نمی گویم! عملکردم می گوید، من زمانی دکتر فرهادی وارد وزارت علوم شده ام در حلقه دیگران نبوده ام و عملکردی که در دوره اول داشتم باعث شد وزیر بعدی مرا انتخاب کند و بگوید با من همکاری کن چرا چنین مسایلی را مطرح می کنید من در مصاحبه هایم گفته ام اگر وارد وزارتخانه شوم نیروهای جدید را به کار می گیرد لذا چنین وصله هایی به نمی چسبد.

وی ادامه داد: در رابطه با حزب مشارکت می گویند من موسس ان هستم بروید وزارت کشور ببینید ایا من جزء 7 الی 8 نفر موسس این حزب هستم بله من در ان زمان در جبهه مشارکت حضور داشتم اما بعد از مدتی حضور فعال نداشتم و بروید تمام روزنامه های ان ایام را ببینید که ایا مصاحبه ای از بنده هست یا نه و این وصله ها به من نمی چسبد که جزو موسسین این حزب بوده ام.

وی خاطرنشان کرد: در رابطه با تحصن نمایندگان که می گویند ان زمان معاون بوده ام باید بگویم من نه معاون بوده ام و نه نامه‌ای امضا کرده چرا می خواهید کسی را که مسئولیت دانشگاهها را به عهده بگیرد و فراجناحی عمل کند اینگونه خراب کنید.

دانش آشتیانی با بیان اینکه من چهره فرهنگی و علمی هستم گفت: من هیچ نامه ای را امضا نکرده ام یک نامه امضا کرده ام و ان هم در رابطه با اقای فرجی دانا بود که در ان نوشتم دولت با تعامل و همکاری مجلس اجازه ندهد استیضاح فرجی دانا انجام شود.

وزارت علوم همچنان بی وزیر/نمایندگان به دانش آشتیانی هم اعتماد نکردند

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در پایان جلسه صبح امروز سه شنبه 27 آبان ماه پس از بررسی برنامه های دانش آشتیانی چهارمین وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی گری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به وی رای اعتماد ندادند.

از بین نماینده 257حاضر در مجلس 70نماینده رای موافق، 171نماینده رای مخالف و 16نماینده رای ممتنع دادند.

بنابراین، چهارمین وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری دولت یازدهم هم رای اعتماد نگرفت.

پایان پیام/

کد خبر 417818

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha