به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام محسن قنبریان، استاد حوزه و دانشگاه، در همایش در محضر صحیفه که در بهبهان برگزار شد، گفت: صحیفه سجادیه یک کتاب است اما در روزگار امام سجاد(ع) به نوعی جزء زندگی برخی از جمله این امام همام و نزدیکانش شد.
وی افزود: امام سجاد(ع) در دوره افول شدید معنویت جامعه اسلامی زندگی می کرد که به تعبیر ایشان هر گاه از رسول خدا(ص) سخنی به میان می آمد مورد سخره قرار می گرفتند و در مقابل عیش و نوش و مجالس لهو و لعب و مطربی به وفور نمایان بود و به فروده مقام معظم رهبری مدینه تا 50 سال رکورددار این گونه مجالس بود.
حجت الاسلام قنبریان، تصریح کرد: امام سجاد(ع) در آن زمان به این خاطر که نمی توانست به راحتی به کار تبلیغ بپردازند بهترین راه را این گونه دانست که توسط غلامانی که سالیانه خریداری و در عید فطر هر سال آنها را آزاد می کرد فعالیت تبلیغی انجام دهد و به تربیت دینی این افراد بپردازد.
وی با بیان اینکه برخی از غلامان این امام بزرگوار از بهترین مناجات کنندگان شدند و صحیفه سجادیه یک کتاب عینی در زندگی آنها بود، اضافه کرد: امام سجاد(ع) مظهر و جلوه گاه شجاعت، تواضع، سخاوت و عبادت بود و کسانی که در دامان ایشان تربیت می شدند این امام را الگوی خود قرار می دادند.
وی با اشاره به اینکه امام سجاد(ع) دارای گوهر ربوبی بود و کرامات اخلاقی و عرفانی بسیاری داشت، عنوان کرد: نمی توان از کرامات اهل بیت(ع) سخت گفت ولی از عبادت های آنها چیزی نگوئیم؛ امام سجاد(ع) با صحیفه سجادیه آموزش عملی داد و سبک زندگی ایشان به گونه ای بود که انسان مناجات کردن یاد بگیرد.
پایان پیام/
نظر شما