محمد محبوبی در گفتگو با خبرنگار شبستان در قزوین بیان کرد: طی آسیب شناسی در سال 90 انجام سه محور آسیب پذیر را شناسایی کردیم که عوامل اصلی عدم تعمیم رفتار قرآنی بین جامعه قرآنی بودند.
وی ادامه داد: محور نخست این بود که ما به جای رشد و تعالی افراد، توسعه و گسترش سازمان ها را شاهد بودیم، یعنی به جای اینکه انسان تربیت کنیم، سازمان ها را گسترش دادیم و سازمان هایی رشد می کردند و به عنوان پشتیبان قرآنی مطرح بودند.
کارشناس قرآن اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین اضافه کرد: قسمت دومی که به عنوان ایراد در کار دیده می شد، پخش تربیت و تزکیه بود که آموزش محوری جایگزین آن شده بود به این معنا که ما به جای اینکه خودسازی و خودشناسی کنیم، آموزش را در دستور کار قرار داده بودیم.
وی توضیح داد: قسمت سوم که از همه موارد نیز مهمتر بود این بود که به جای امر به معروف و بحث قرآنی ولایت اجتماعی، رقابت را جایگزین کرده بودیم و در واقع موسسات قرانی ما بیشتر به دنبال رقابت بودند و همت برای الگوسازی، امر به معروف و ایجاد بسترهای اخلاقی آن چنان وجود نداشت.
محبوبی اعلام کرد: با توجه به این ایرادات، طرحی به نام انصارالمهدی معرفی شد که این سه محور را نشانه گرفته است و برای اصلاح این موارد تلاش می کند که در قسمت اول به جای توسعه و گسترش، رشد و تعالی را تعریف کردیم به این صورت که فرد در تلاش برای رشد فضائل اخلاقی خود برآمد که این کار در واقع اطاعت از فرمان خدا است.
وی تأکید کرد: این طرح در قسمت دوم به خودسازی پرداخته و سعی می کند اخلاق قرآنی را در فرد ایجاد کرده و در قسمت سوم نیز می کوشد آن را توسعه دهد و بین دیگران رواج دهد و در واقع امر به معروف و نهی از منکر صورت گیرد که در این طرح با شناسایی ظرفیت های استان، متوجه شدیم که نهادها، ارگان ها و ادارات استانی هر یک ظرفیت اخلاقی که دارند که رسالت آنها محسوب می شود.
کارشناس قرآن اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین یادآور شد: برای نمونه ادارات آب، برق و گاز اداراتی هستند که در حوزه صرفه جویی هدف گذاری کردند و شهرداری در اخلاق شهروندی و اخلاق عمومی سرمایه گذاری کرده است که این ظرفیت ها به ظرفیت اجرایی موسسات قرآنی گره خورد هو موجب شده است تفاهم نامه هایی شکل بگیرد.
وی توضیح داد: بر اساس این تفاهم نامه ها، ادارات و ارگان ها به صورت حامی مالی و فنی پشت کار هستند و موسسات قرانی اداره فرهنگ و ارشاد به عنوان اجرا کننده طرح و اداره فرهنگ ارشاد نیز به عنوان ناظر و رهبر این کار است و این حرکت چند دستاورد دارد نخست اینکه جامعه مومنان را با هم متحد می کند و از پراکنده عمل کردن جلوگیری می کند و افرادی که معتقد به سازندگی اجتماعی هستند، دور هم جمع می شوند.
محبوبی تصریح کرد: این حرکت جمعی موجب می شود یک رفتار به خصوص تکرار و ترویج یابد و الگوسازی در خصوص این رفتار صورت گیرد و در این کار روی امر به معروف سرمایه گذاری می شود به این معنا که با ترویج خوبی ها و معروف ها، منکر ها را از بین می بریم.
وی با اشاره به شروع طرح طی روزهای آینده گفت: ان شاالله در روستای خوزنین از توابع شهرستان بوئین زهرا در موسسه قرآنی ولایت کار اجرا می شود که با اهالی شهر جلسه ای خواهیم داشت و طرح کلید می خورد و بعد از اینکه کار آغاز شد ارزیابی صورت می گیرد و مقرر است که در قالب این طرح، اهالی با اختیار خود در مصرف آب و برق 10 درصد صرفه جویی داشته باشند و این صرفه جویی توسط اداره آب و برق محاسبه و کسانی که موفق بودند مورد تشویق نیز قرار می گیرند.
کارشناس قرآن اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین افزود: این حرکت مقدمه ایجاد حداقل 40 اخلاق پسندیده در استان است که جای آن خالی است و همه به عنوان سبک زندگی از آن یاد می کنند و در واقع این طرح می خواهد سبک زندگی قرآنی را ایجاد کند و این طرح از سرمایه های اجتماعی یعنی از پتانسیل خود مردم استفاده می کند.
وی عنوان کرد: در این طرح 40 اخلاق پسندیده نظیر دوری از اسراف، صبوری، قناعت، شکرگذاری، ایثار، انفاق، سلامتی، صله رحم، عفاف و حجاب و غیره مدنظر است و می کوشیم این موارد بروز و ظهور بیشتری داشته باشند تا زندگی اجتماعی روند خوشایندتری داشته باشد.
محبوبی خاطر نشان کرد: در حال حاضر 40 موسسه قرآنی زیر نظر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فعالیت دارند که برای اجرای این طرح 30 موسسه قرآنی اعلام آمادگی کرده اند و ان شاالله با این کار و با حمایت خداوند متعال و مسئولان در آینده نزدیک یک قیام قرآنی و اخلاقی صورت می گیرد که می تواند سرنوشت استان را تغییر دهد و می توانیم یک الگوی موفق از سبک زندگی اسلامی را به دیگر استان ها معرفی کنیم.
پایان پیام/
نظر شما