کتابخانه های مساجد رایج ترین کتابخانه های عمومی در جهان اسلام

خبرگزاری شبستان: کتابخانه های مساجد رایج ترین کتابخانه های عمومی در جهان اسلام به شمار می روند که توسعه کمی و کیفی آنها حمایت دولت و خیرین را می طلبد. 

خبرگزاری شبستان-اصفهان:

 

دین مبین اسلام با کتاب و کتابت عجین شده است و معجزه آن (قرآن کریم) به امر کتاب و کتابخوانی بسیار سفارش کرده است.

 

باید بگوییم که کتاب و کتابخوانی به گروه و فرد خاصی تعلق ندارد و همه ما باید با مطالعه و کتابخوانی سطح بینش و معرفت خود را ارتقا بخشیم.

 

در دنیای امروز که هر روز شاهد جریانات و اتفاقات نو و تازه هستیم باید کتاب جایگاهی ویژه در جامعه پیدا کند.

 

با ترویج و نهادینه کردن فرهنگ کتاب و کتابخوانی و ارائه راهکارهای تشویق و ترغیب افراد به مطالعه می توان پیشرفت و توسعه کشور را سرعت داد و پله های ترقی را طی کرد.

 

همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی خبرگزاری شبستان به عنوان خبرگزاری تخصصی حوزه دین، فرهنگ و اندیشه بر خود لازم می داند تا نگاهی بر وضعیت کتابخانه های مساجد داشته باشد.

 

کتابخانه‌های مساجد نخستین و در عین حال رایج‌ترین کتابخانه‌های عمومی در جهان اسلام بوده‌اند که اغلب به وسیله خود مردم ساخته، سازماندهی و اداره می‌شدند.

 

کتابخانه های مساجد بدون دخالت مستقیم دولت غالباً از سوی مردم ساخته می شود و مردم خود اداره آن را نیز برعهده می گیرند.

 

کتابخانه های مساجد، مردمی است و همین ویژگی آن را از سایر کتابخانه ها متمایز می کند.

 

ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در راستای توسعه، ترویج و نهادینه کردن مسائل دینی و فرهنگی و نیاز جامعه به کتابخانه به منظور افزایش مطالعه کتاب و کتابخوانی بر آن شد تا تاسیس کتابخانه های مساجد را در دستور کار خود قرار دهد.

 

اما این کتابخانه ها و کتابداران انها مشکلاتی در زمینه آموزش،‌ ساماندهی و تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری دارند که حمایت های سازمانی می طلبد به طوری که در حال حاضر کتابخانه های مساجد نگاهشان به دستان ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد است تا با تجهیز سخت افزاری و نرم افزاری آنها، کشور را در مسیر توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی یاری رساند.

 

کتابخانه های مساجد نقش مهمی در نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی دارند

 

حجت الاسلام رمضانعلی معتمدی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: کتابخانه های مساجد با توجه به محیط امن و روحانی خود و گستردگی و نفوذی که در سطح کشور حتی دور افتاده ترین نقاط کشور دارند مورد توجه و استقبال  مردم و مسئولین هستند.

 

وی افزود: اینک که در پرتوی انقلاب اسلامی و توجه مسئولین خدمت گزار بار دیگر بر احیای کتابخانه های مساجد توجه شده است همه ما باید تلاش کنیم تا در رابطه با مطالعه کتاب و کتابخوانی فرهنگ سازی کرده و زمینه لازم را برای استفاده مردم خصوصا جوانان و نوجوانان فراهم سازیم تا شاهد رشد و بالندگی جامعه باشیم.

 

حجت السلام معتمدی گفت: در حال حاضر به همت خیرین و اهالی مسجد بیش از 1000 کتابخانه و قرائت خانه در مساجد استان تاسیس و مشغول به فعالیت می باشند.

 

وی گفت: تاسیس و تجهیز کتابخانه های مساجد، نذر کتاب ، برگزاری جلسات معرفی و نقد کتاب، برگزاری مسابقات کتابخوانی، هدیه دادن کتاب، قراردادن قفسه و کتاب در داخل شبستان مساجد، حمایت از نویسندگان متعهد مساجد از جمله راه هایی است که خیرین و عموم مردم می توانند در احیای فرهنگی و علمی مساجد تاثیر گذار باشند.

 

کتابداران مساجد نقش به سزائی در ترویج فرهنگ کتابخوانی دارند/بیمه کتابداران راهکاری موثر در تقویت کتابخانه های مساجد

 

وی افزود: کتابداران مساجد می توانند با فراهم آوردن فرصت های مطالعاتی، برگزاری مسابقات کتابخوانی، فضاسازی و مناسب محیط مطالعه کتابخانه های مساجد، نوجوانان و جوانان را به کتابخانه های مساجد ترغیب و تشویق کنند.

 

حجت الاسلام معتمدی با بیان اینکه بیمه کتابداران راهکاری موثر در تقویت کتابخانه های مساجد است، گفت: پوشش بیمه‌ای کتابداران کتابخانه‌های مساجد سراسر استان اصفهان یکی از مطالباتی بود که با کمک وزارتخانه تحقق یافت اما در حال حاضر با مشکلاتی روبرو شده و متوقف شده است.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر 500 نفر از کتابداران کتابخانه های مساجد استان تحت پوشش بیمه هستند، گفت: با توجه به نقش تاثیرگذار این کتابخانه ها در پیشرفت و توسعه کشور باید ردیف بودجه ای به این کتابخانه های تعلق گیرد.

 

در پایان باید بگوییم اگر فرهنگ کتاب و کتابخوانی در کشور رونق بگیرد توسعه و پیشرفت کشور در زمینه های مختلف محقق می شود.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 417564

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha