هنرمندان در شناساندن واقعه عاشورا نقش ویژه ای دارند

خبرگزاری شبستان: داور هشتمین سوگواره هنر عاشواریی معتقد است كه هنرمندان در شناساندن واقعه عاشورا و همراه كردن مردم با آن، وظیفه خطیر و نقشی ویژه را بر عهده دارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، محمد خزائی داور هشتمین سوگواره هنر عاشورایی درخصوص روند داوری سوگواره عنوان كرد: آثار سوگواره دوره هشتم در مقایسه با آثار دوره گذشته بیشتر توانسته بود مفهوم كل یوم عاشورا و كل ارض كربلا را در خود متجلی كند.


وی آثار رسیده در بخش پرچم های عاشورایی (كتیبه) را از نظر تكنیكی خوب ارزیابی كرد و گفت: آثار رسیده در كاربرد روش ها و تكنیك هایی متناسب با موضوع عاشورا به خوبی توانسته بودند با موضوع سوگواره ارتباط برقرار كنند.


وی در رابطه با وظیفه خطیری كه هنرمند در جهت شناساندن حماسۀ عاشورا بر عهده دارد، خاطرنشان كرد: هنرمند برای معرفی واقعه عاشورا و همراه كردن مردم با آن نیازمند مطالعه و شناختن حماسه عاشورا است تا بتواند آن را بهتر به مردم بشناسد. همچنین هنرمند با حضور در عزاداری ها و بازدید از آثار گذشته بهتر می تواند در ترسیم واقعه عاشورا به  خلق اثر بپردازد.


خزائی ادامه داد: موضوع عاشورا قدمتی چند هزار ساله دارد و در ادوار مختلف سبك و سیاق متفاوتی به خود گرفته است. هنرمندان با به كار گیری و به روز شدن در استفاده از این دانش ها علاوه بر این كه آثار خوبی را ارائه می دهند بر غنای سوگواره نیز كمك می كنند. 


این استاد دانشگاه برگزاری كارگاه ها با حضور هنرمندان حرفه ای را مفید ارزیابی كرد و گفت: این موضوع سبب می شود تا شركت كنندگان در شناخت موضوع سوگواره و مواردی كه مدنظر دبیرخانه  است بهتر اشراف داشته باشند.
این هنرمند افزود: آثار ارائه شده در بخش« مادر شهید» خیلی توانمند ارائه نشده بود و به نوعی پراكندگی موضوعی در آثار با موضوع «مادر شهید» مشاهده می شد. هنرمندان در رابطه با این موضوع هنوز اجماع نظر ندارند  كه  روی چه موضوعی باید متمركز شوند.


داور هشتمین سوگواره هنر عاشورایی بیان داشت: با توجه به این كه حجم بازدید كنندگان از فضای نمایشگاهی سوگواره محدود است باید بستری مهیا شود تا آثار به صورت كتاب چاپ شوند تا حجم وسیعی از مخاطبان را در بر گیرد و ماندگارتر شود.


وی تأكید كرد: آثار تصویری نیز مانند ادبیات و شعر از پتانسیل بالایی برای ماندگار شدن برخوردار است و باید با این دیدگاه نگاه شود كه این آثار نه تنها متعلق به نسل امروز است بلكه به آیندگان نیز تعلق دارد.


شایان ذكر است، هشتمین سوگواره هنر عاشورایی در دو بخش تصویرسازی و پوستر 10 آذرماه افتتاح خواهد شد و مخاطبان تا 1 دی ماه فرصت دارند برای بازدید از آثار به نگارخانه ابوالفضل عالی و خانه عكاسان حوزه هنری مراجعه نمایند.

 

پایان پیام/

کد خبر 417489

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha