معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان با اشاره به آثار جنگ بر روی محیط زیست گفت: سازمان حفاظت محیط زیست از دوره دولت هفتم و هشتم یک سری مطالعاتی برای ارایه به کمیسیون غرامت سازمان ملل متحد در ارتباط با آثار جنگ خلیج فارس (جنگ عراق علیه کویت) بر روی محیط زیست انجام داد.
وی افزود: نتیجه این تحقیق و بررسی در قالب 8 جلد گزارش تدوین شد و این اقدام ایران در ارتباط با مطالعه آثار جنگ بر روی محیط زیست یک بنای مطالعات اساسی در این حوزه گذاشت.
ابتکار تصریح کرد: سازمان محیط زیست کشور به طور ویژه روی دو موضوع آثار و آلودگی های شیمیایی و آثار مین مطالعاتی را انجام داده است و این دو مبحث مهم را پیگیری می کنم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست همان موقع در مجامع بین المللی به اهمیت این موضوع توجه دادیم، اذعان داشت: سازمان ملل یک دفتری بابت آثار جنگ های مختلف تأسیس کرد و آثار جنگ بر روی محیط زیست را مورد بررسی قرار داد.
وی خاطرنشان کرد: گزارشاتی از افغانستان، عراق، کویت، بوسنی، کوزو و فلسطین تهیه کردند و این گزارشات آثار مربوط به جنگ را خیلی جامع بررسی کرد.
معاون رییس جمهور ادامه داد: علاوه بر آن مرکز صلح محیط زیست به عنوان یک مرکز غیردولتی به طور تخصصی به موضوع آثار جنگ بر روی محیط زیست پرداخته است.
وی تصریح کرد: باید تلاش کنیم تا نتایج بحث ها، کنفرانس ها و همایش ها به یک بیداری و آگاهی نسبت به موضوع آثار جنگ بر روی محیط زیست در داخل کشور، منطقه و بین الملل تبدیل شود.
ابتکار با بیان اینکه ایران در سال 83 نتایج بررسی های کارشناسی خود را به کمیسیون غرامت سازمان ملل ارسال کرد، گفت: گزارشات ارسالی مورد تأیید کمیسیون غرامت سازمان ملل قرار گرفت و بر اساس آن غرامتی تعیین شد.
ابتکار خاطرنشان کرد: در این مطالعات آثار جنگ بر محیط زیست حوزه خلیج فارس، سواحل، منابع آبی و دریایی و منابع خاکی طی گزارشایت بررسی شد و برآورد خسارات به کمیسیون غرامت اعلام شد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تحولات منطقه خاطرنشان کرد: پس از ایجاد تفاهم بین ایران و عراق با تغییر حکومت در عراق موضوع مسکوت ماند و دیگر پیگیری نشد.
وی با اشاره به آثار درگیری های منطقه در تخریب زیست محیطی اذعان داشت: جنگ عراق باعث شد نتوانیم پدیده گرد و غبار را به نحوه مناسب دنبال کنیم و به نتیجه برسیم.
ابتکار با بیان اینکه بخش اعظم گرد و غبار از سمت عراق وارد کشور می شود، گفت: به دلیل ادامه ناامنی در منطقه و شکل گیری داعش نتوانسته ایم تفاهم نامه های اجرایی با عراق داشتیم را عملیاتی سازیم و مشکلات را برطرف کنیم.
معاون رییس جمهور تصریح کرد: وجود داعش و ناامنی در منطقه باعث شده تا نتوانیم تفاهم نامه های مربوط به مقابله با پدیده گرد و غبار را عملیاتی کنیم.
پایان پیام/
نظر شما