به گزارش خبرگزاری شبستان ،در بحث ازدواج بينالمللي آميخته، يعني ازدواج زن و مردي که تابعيت مختلف دارند، دو سوال مطرح مي شود:
اول اين که آيا زن در اثر ازدواج با تبعهي خارجي، تابعيش تغيير ميکند يا خير؟ و ديگر اين که وضع حقوق زن در اثر اين ازدواج چگونه است؟
به طور کلي، در سطح جهان دو سيستم در مورد تابعيت زن شوهردار اعمال مي شود، يکي وحدت تابعيت که تابعيت شوهر بر زن تحميل ميشود و ديگري استقلال تابعيت که بر مبناي آن، تابعيت شوهر، تأثيري در تابعيت زن ندارد.
کتاب حاضر در بردارنده ي دو فصل اصلي مي باشد:
فصل اول به بيان کلياتي همچون مفهوم تابعيت، اصول و مباني آن، انواع تابعيت و مفهوم ازدواج و انواع آن و مواردي از اين دست اختصاص يافته است تا براي خوانندگان ناآشنا با اين عبارات، به اختصار توضيحاتي فراهم آورد. از آنجا که بايد مباني بحث بيان شود، مکاتب حقوقي و سه نظريه مطرح دنيا در رابطه با تابعيت زن پس از ازدواج نيز معرفي ميگردد. در بين مباحث، نظريات کنوانسيونها نيز مطرح شده است.
اما در فصل انتهايي، مهمترين مبحث، يعني شروع و خاتمه آثار تغيير تابعيت بر حقوق زن در کشور اسلامي ايران مورد بررسي قرار گرفته است .البته به اختصار به تغيير تابعيت در اثر ازدواج در کشورهاي فرانسه و انگليس نيز پرداخته شده است.
علاوه بر آن، در فصل دوم تأثير تغيير تابعيت بر حقوق زن، چه زن خارجي که تابعيت شوهر ايراني را به دست ميآورد و چه زن ايراني که تابعيت شوهر خارجي را به دست ميآورد، بررسي شده است. در پايان و در بخش نهايي، سعي بر آن بوده که در کنار مروري کوتاه بر اهم مطالب بيان شده، ضمن بيان استدلالاتي در حمايت ازنظريه استقلال تابعيت، پيشنهادهايي که در زمينه اصلاح قوانين ايران مفيد به نظر ميرسند، ارائه می شود.
پایان پیام/
نظر شما