به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان، آیت الله غلامعلی نعيم آبادي به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در جمع کتابداران عنوان کرد: یکی از مباحث مهم کتابخانه ها داشتن کتابداران کتاب شناس است که اگرغنی ترین کتابخانه کتابداری قوی نداشته باشد استفاده از آن کتابخانه به حداقل می رسد چرا که کتابدار صودش بیشتر و تاثیرش فراوان تر خواهد بود زیرا از دیگران کتابشناس تر است.
وی ادامه داد: یک کتابدار خوب یک راهنمای خوب برای عموم مخاطبین هست و در چنین موضوعی باید تحقیق و پژوهش کنیم که اگر محقق یا پژوهش به کتابخانه مراجعه کرد کتابدار کتاب شناس بتواند کتب مربوط را معرفی و راهنمای خوبی برای مراجعه کننده باشد.
نماینده ولی فقیه در استان افزود: کتابداران ایامی که در فضای کتابخانه هستند خود جستجوگر و کتاب دان باشند و افرادی که نیاز به اطلاعات کتاب شناسی و خواستار کتابند آنها را راهنمایی، مشاوره و کتاب امانت دهند و تسلط زیادی در امور کتاب و کتابخانه و معرفی کتاب داشته باشند.
آیت الله نعيم آبادي تصریح کرد: کتابخانه شخصی حدود 20 هزار جلد کتاب بدون تکرار با چاپ قدیم و جدید دارد و شاید 99درصد نسخه واحد باشد با وجود اینکه نه دوره کتابداری دیده ام و نه استاد داشته ام به واسطه ارتباطی که از سال 1336 با کتاب داشته ام هم اکنون یک کتاب شناس هستم.
امام جمعه بندرعباس خاطرنشان کرد: شما کتابداران آگاهی خود را نسبت به کتاب ها بالا ببرید و کتب جدید را قبل از گذاشتن در قفسه باید در قفسه ی مغز بگذارید و قفسه مغز را پر کنید که اگر دو قفسه پر باشد یک کتابدار خوب و کتاب شناس خواهد بود.
وی ادامه داد: شرط لازم کتابدار خوب بودن کتاب شناس خوب بودن است البته کتاب شناس کم داریم که یک خلا محسوب می شود و تعداد کتاب شناس ما بسیار اندک است از طرفی شما کتابداران کتابداری را به عنوان شغل انتخاب کرده اید کار بسیار خوبی است چرا که اگر در کارتان قوی باشید می توانید از تولیدکنندگان علم باشید شما کتاب را می خوانید و معرفی می کنید و در واقع کتابدار مشاور و راهنما برای پژوهشگر است.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان در خصوص کتابخانه اظهار داشت: بهترین غذا، غذایی است که مردم به آن میل داشته باشند و مراکزی که مخصوصا کودکان در آن رفت و آمد دارند، نباید غذای سنگین و غیر قابل خوردن و نامتناسب با آنان وجود داشته باشد از طرفی کتاب حکم غذا را پیدا می کند و کتاب های بسیار سنگین و بی فایده فقط پرکردن قفسه است.
وی تصریح کرد: کتابخانه باید نیازهای گروهای سنی مختلف را تامین کند و کتابداران باید نیاز سنجی کنند و فضای متناسب با امروز و نسل امروز را ارزیابی کنند و خوراک کتاب را باید در مکان و زمان تامین کنند که بهترین کتابخانه کتابخانه ای است که نیازهای مردم را تامین کند و کتابداران باید در مورد کتاب شناسی جستجو و پرسش زیاد کنند.
آیت الله نعيم آبادي خاطر نشان ساخت: برخی فکر می کنند دوران کتاب سپری شده ولی کتاب هنوز پیروز است همه جا بدون دغدغه در هر زمان و مکانی کتاب هست از اولین ساعات روز تا پایان ساعات روز و حتی موقع خواب کتاب هست که انیس کنج تنهایی انسان کتاب است.
وی همچنین اضافه نمود: میزان رشد هر جامعه به میزان استقبال از جامعه بستگی دارد و از کودکی برای کودکان کتاب بخوانید تا فرهنگ کتابخوانی را از خود به یادگار بگذارید معمولا خانواده هایی که اهل مطالعه هستند فرزندانشان کتابخوان می شوند و اگر پدر یا مادری سواد ندارند حداقل فرزندان را با خود به کتابخانه ها و نمایشگاههای کتاب ببرند تا با کتاب آشنا شوند.
نماینده ولی فقیه در استان گفت: کتابداران به معنای واقعی کتابدار باشند و کتاب را ترویج کنند و به عنوان کادو کتاب را به عنوان بهترین هدیه انتخاب کنند چرا که کتاب کالایی مفید است چرا که کتابداران پاسداران هستند و کتاب و باید جایگاه کتاب در زندگی شخصی را گسترش و این سنت را در بین همگان رواج دهند .
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان هرمزگان نیز با گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی گفت: اداره کتابخانه های عمومی تلاش های گسترده ای را در جهت افزایش سرانه مطالعه در استان داشته است که با وجود امکانات کم از دورترین نقطه استان در روستا و شهر کتابخانه های عمومی اعم از نهادی، مشارکتی و خیرساز را برای عموم مردم در جهت تامین نیازهای اطلاعاتی نموده است.
محسن زینلی تختی اظهار داشت: نوع نگاه ما به کتابخانه های عمومی به عنوان یک پایگاه فرهنگی باید باشد تا بتوانیم با همکاری سایر دستگاههای فرهنگی در گسترش و سرانه مطالعه موثر واقع شویم از طرفی طرح ایستگاه مطالعه از جمله طرح های موفقی در استان بوده است که در راستای منویات مقام معظم رهبری اجرایی شده است و باعث شده کتاب به طور گسترده در اختیار عموم قرار گیرد.
وی در خصوص فعالیت های انجام گرفته در راستای کتاب و کتابخوانی بیان کرد: افتتاح بخش کودکان، عضویت سراسری در کتابخانه های عمومی تحت وب، اتصال کتابخانه های عمومی به اینترنت پر سرعت و انعقاد تفاهم نامه با آموزش و پرورش از دیگر برنامه های اداره کل کتابخانه های عمومی هرمزگان در جهت افزایش سرانه مطالعه و دسترسی مردم به کتاب و کتابخوانی بوده است.
لازم به ذکر است بیست و دومین هفته کتاب جمهوری اسلامی همزمان در استان با سراسر کشور از 24 لغایت 30آبان ماه برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما