برخی اعتراض می‌کنند چرا حقوق بشر در ایران اجرا می‌شود/ پیشنهاد یک روز به نام امر به معروف و نهی از منکر

خبرگزاری شبستان: اجلاس ارتقای توانمندی های شوراهای فرهنگ عمومی کشور صبح امروز 24 آبان با حضور وزیر کشور، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس شورای فرهنگ عمومی کشور، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس و مدیران شوراهای فرهنگ عمومی استان های کشور در هتل لاله تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبستان، «حجت الاسلام احمد سالک» رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در این اجلاس در سخنانی، فرهنگ را مظلوم خواند و گفت: درباره اهمیت مساله فرهنگ مطلب زیاد گفته شده اما در عمل، اهتمام لازم را نداریم. نکته بعدی عدم انسجام و همفکری فرهنگی بین سطوح بالا و میانی کشور است، در حالی که هم بر اساس قانون اساسی و نیز سایر قوانین موجود و همچنین مبانی فکری به ارزشهای دینی و حتی بر پایه مبانی عقلی و فطری باید در حوزه فرهنگ نگاه عمیق تری داشته باشیم.


وی با اشاره به اینکه وظایف مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و شوراهای فرهنگ عمومی کشور در قبال مساله فرهنگ مشخص است، توضیح داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی سه وظیفه را بر عهده شورای فرهنگی عمومی گذاشته است که عبارت است از: الف) سیاست‌گذاری، هدایت، نظارت بر فرهنگ عمومی است، ب) مطالعه دائمی و ارزیابی، وضع فرهنگ عمومی است و ج) تهیه و تدوین طرح برای هماهنگی فعالیت‌های فرهنگی و تبلیغی کشور. پس از دانستن این وظیفه، باید سوال کنیم فرهنگ عمومی در طول این مدت در راستای این مسئولیت‌ ها عملکردش چگونه بوده است این سؤال تنها منوط به تهران نیست بلکه باید شرایط استان‌ها نیز سنجیده شوند. بر اساس این سه دسته‌بندی شورای فرهنگ عمومی پس از بحث و بررسی اولویت‌های خود را باید مشخص کند، بی‌تردید برای اینکه بتوانیم فرهنگ عمومی را سامان دهیم باید از سه طریق وارد شویم این سه طریق مکانیزم‌هایی هستند که باید در جامعه مورد توجه باشد. نکته اول بحث یادگیری است که راهکارهای خود را نیاز دارد؛ نکته دوم فرهنگ‌پذیری جامعه و سوم جامعه‌پذیری است. زیرا وقتی مطالب و محتوا آماده شده جامعه در صحنه اجرا باید آن را بپذیرد.


سالک خاطرنشان کرد: موضوعی که در فرهنگ عمومی مطرح است و مقام معظم رهبری نیز بر آن تاکید دارند نحوه و عادت و شیوه زندگی مردم و تصحیح اخلاق، رفتار و شیوه‌های زندگی است که در بحث اخلاق بحثی مفصل دارد.


وی، مشکل اساسی در کشور را نظارت ضعیف دستگاه ها دانست و گفت: ما در کمیسیون فرهنگی مجلس نظارت‌ ها را ادامه دادیم؛ بنده طی مدتی مسئول نظارت بودم که قرار شد در زمینه قانون عفاف و حجاب وارد عمل شویم، 25 دستگاه را احضار کردیم ابتدا گزارشات کتبی را مطالعه کرده فردی آمد و پیرامون آن گزارش داد اما صحبت‌هایش با گزارش تطبیق نداشت عرض کردم این حرفها با گزارش‌ها منطبق نیست اما او سعی داشت پرستیژ مدیریتی خود را حفظ کند گفت مدیر مربوطه کسی نبود من تخصص ندارم اما اجرا را به بنده محول کردند. حالا شما چطور انتظار دارید که فرهنگ، در کشور جا بیفتد؟! در یکی دیگر از بازدیدهای سرزده کمیسیون به نهادها، بدون وقت قبلی برای کنترل میدانی جهت قانون عفاف و حجاب به مرکزی رفتیم اما به خدا قسم شرمنده شدم زیرا آقای مدیر اعتقاد به این مساله نداشت.


رئیس کمیسیون فرهنگی در ادامه تاکید کرد: دومین نکته، عدم رعایت قانون است زیرا افرادی را بدون گزارش بر مسند می‌گذاریم. بنده پس از 20 سال 1600 گزینش‌گر را در کل کشور جمع کردم و یک جمله گفتم که اگر کشور بخواهد در سطح تراز انقلاب و متناسب با قانون انسانی اداره شود و خود را به عنوان الگو بر جهان معرفی کنیم مدیران مان باید گزینش شوند آن هم با معیارهای دقیق تا مطابق فرهنگمان باشد اما رسانه‌های بیگانه به ما ناسزا می‌گفتند نمایندگان مجلس هم ناسزا گفتند همان زمان رسانه‌های زنجیره‌ای داخلی هر چه خواستند گفتند شما توقع دارید اینگونه فرهنگ عمومی تغییر کند! زیرا ما قانون را رعایت نمی‌کنیم حتی پشت‌ پا هم به قانون می‌زنیم این موضوع نشأت گرفته از فردگرایی در جامعه است.


وی با اشاره به موضوعات سالانه مقام معظم رهبری درباره فرهنگ، خاطرنشان کرد: از جمله این سخنان می‌توان به انضباط، عدالت و وجدان کاری اشاره کرد و در همین خصوص از آقای شاهمرادی درخواست دارم انسجام تشکیلاتی بدهند. بسیاری از مدیران اعتقادی به خرد جمعی ندارند ما امسال در برنامه ششم تلاش داریم و به وزرا هم نامه خواهیم نوشت با مسئولان کمیسیون‌ها صحبت کرده و جلسه‌ای با رئیس مجلس داریم تا در برنامه ششم زیرساخت اقتصاد، صنعت، کشاورزی و ... فرهنگی باشد تحقق آن نیز در پیوست فرهنگی است.


سالک خطاب به مدیران شوراهای فرهنگ عمومی کشور گفت: از افرادی که در شورای فرهنگ عمومی هستند درخواست می‌کنم پیوست فرهنگی خود را در اختیار کمیسیون فرهنگی برای برنامه ششم قرار دهند.


وی در ادامه بیان کرد: عوامل قانونمند شدن اخلاقیات اجتماعی؛ شناخت قانون، سهم قانون، عمل به قانون و فرهنگی شدن قانون است. باغ تالارهایی که در سطح کشور هستند کنترلی بر آنها صورت نمی‌گیرد با 500 دختر و پسر برنامه برگزار می‌کنند، 500 خانواده نابود می‌شوند، اشکال هم که می‌گیریم برخورد هم که می‌کنیم سروصدای عده‌ای سرمایه‌گذار که وصل به جایی هستند در می‌آید هر چه تلاش می‌کنیم در دو ساعت در باغ تالارها همه چیز تمام می‌شود باید بدانیم شورای فرهنگ عمومی چه فکری برای مقابله با فساد کرده است اینها عوامل به وجود آمدن همبستگی اجتماعی خواهد شد و وجدان مشترک جامعه را تقویت می‌کند.


رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به آمادگی مجلس برای احیا کردن فرمایشات رهبری، گفت: احیای منویات رهبری در بحث فرهنگی در سال 93 سؤال کمیسیون است که چه اتفاقی در سال فرهنگ و اقتصاد افتاده است باید کارگروهی در شورای فرهنگ عمومی تشکیل شود تا طبق متن قرآن و صحیفه سجادیه مواردی برای فرهنگ عمومی کشف شود. برخی اعتراض می‌کنند چرا حقوق بشر در ایران اجرا می‌شود، چرا اعدام می‌کنید، در بند اعدامی‌ها 400 نفر زیر خط اعدام داریم، سه اتاق برای افراد 15 تا 30 ساله است از آنها دلیل آنجا بودنشان را سؤال کردم که جوانی به راحتی گفت قتل کرده‌ام این افراد محبت خانواده را ندارند.


وی در پایان سخنانش پیشنهاد کرد که روزی در سال به نام امر به معروف و نهی از منکر در تقویم قرار گیرد تا این واجب فراموش شده احیا شود.



پایان پیام/

کد خبر 417089

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سید محمد IR ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
    0 0
    باسلام درتقویم یکروز بنام امر به معروف ونهی ازمنکر لازم است وواجب واگر رادیو وتلوزیون قبل از اخبار بعداز صلوات که نشانه ای ازاسلام است امر به معروف ونهی ازمنکر اضافه شود بسیار مفید می باشد کسانیکه دراین امر کاری کنند امام حسین علیه السلام شفاعت آنهارا از خداوند می طلبد بااحترام .