هفته کتاب نقطه عطفی برای حرکت در مسیر مطلوب است/ با انتظارات رهبری فاصله بسیار داریم

خبرگزاری شبستان: علیرضا مختارپور گفت: توقع مقام معظم رهبری از همه دستگاه های فرهنگی برای بحث گسترش کتاب و کتابخوانی بارها اعلام شده است که البته تا رسیدن به نقطه انتظار ایشان هنوز فاصله زیادی داریم.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، مراسم تجدید بیعت اهالی فرهنگ و ادب با آرمان های حضرت امام خمینی (ره) همزمان با روز آغازین هفته کتاب، صبح امروز 24 آبان ماه با حضور «سیدعباس صالحی» معاون امور فرهنگی ارشاد، «علیرضا مختارپور» دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی، «محمودرضا برازش» مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت ارشاد، «محمد اللهیاری» معاون توسعه کتاب و کتابخوانی نهاد و جمعی از اهالی فرهنگ و ناشران و کتابداران در مرقد مطهر حضرت امام برگزار شد.


«سیدعباس صالحی» معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد در این مراسم طی سخنانی گفت: حضور در مرقد امام راحل در آغازین روز هفته کتاب برای من و همه کسانی که در حوزه فرهنگ خدمت می کنند، متبرک است، از این جهت که ایشان طلایه دار دینی و سیاسی بودند و به عنوان یک مرجع دینی و اسلامی و همچنین در حوزه کتاب و اهل قلم نیز مرجعیت کامل داشتند. امام از 27 سالگی تالیفات خودشان را شروع کردند و به عنوان یک پدیدآورنده در حوزه های فلسفه و عرفان و دیگر حوزه ها نظریه پردازی می کردند و در یک کلام می توان گفت ایشان یک نظریه پرداز بزرگ اجتماعی بودند.


وی ادامه داد: ایشان همیشه بحث مطالعه را جدی می گرفتند. د این خصوص آقای دعایی خاطره ای از امام نقل می کنند که در زمانی که حاج آقا مصطفی، پسر ایشان به شهادت رسیدند و زمان تشییع جنازه ایشان بود، امام در آن روز مشغول مطالعه بودند و حتی بعد از تشییع پیکر ایشان باز هم به مطالعه ادامه دادند. امام در سخت ترین روز زندگی شان هم مطالعه را رها نکردند و خواندن را به عنوان یک اشتغال موثر در حوزه کمال فردی جدی گرفتند.


به گفته صالحی، امام خمینی (ره) به عنوان یک اسوه مطالعه، تنوع خواندن و جدیت در خواندن را برای ما به یادگار گذاشتند که می تواند برای ما راهگشا باشد.


معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد با اشاره به اینکه به نظریات امام در حوزه کتاب توجه کافی صورت نگرفته، توضیح داد: امام قله کتاب را قرآن می دانستند و می فرمودند قرآن، کتاب انسان متحرک است؛ همه این مسائل می تواند باعث شود که اهل کتاب به این موضوعات اهتمام بورزند و در این مسیر حرکت کنند. البته از این نکته نیز نباید غافل شد که رهبر معظم انقلاب نیز در راستای مسیر امام حرکت می کنند و ما نیز می توانیم ادامه دهنده این مسیر باشیم. بنابراین برنامه هایی نظیر هفته کتاب باید نقطه عطفی باشد تا بتوانیم در مسیر مطلوب حرکت کنیم.

 

بر این اساس، «علیرضا مختارپور» دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور نیز در این مراسم طی سخنانی بیان کرد: در هفته کتاب، روز «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» روزی است که به نام مرحوم علامه طباطبایی نامگذاری شده است. شخصیت ایشان از نظر دینی و فردی شهره به آزاداندیشی بود و در واقع می توان گفت که وی یک قهرمان عرصه اندیشه بود و برای ما باعث افتخار است که این روز به نام ایشان نامگذاری شده است.


وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری بعد از حضرت امام (ره)، در راه گسترش فرهنگ قدم برداشتند و آن راه را دنبال کردند، گفت: تعابیری که ایشان در خصوص کتاب و کتابخوانی دارند، بسیار بی نظیر است. توقع مقام معظم رهبری از همه دستگاه های فرهنگی برای بحث گسترش کتاب و کتابخوانی بارها اعلام شده است که البته تا رسیدن به نقطه انتظار ایشان هنوز فاصله زیادی داریم و امیدواریم که بتوانیم هر چه زودتر به سمت ترویج کتاب و کتابخوانی گام های بیشتری برداریم.

 

به گزارش شبستان، در ادامه این مراسم نیز «محمود آموزگار» رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، در سخنانی گفت: در روزهای هفته کتاب قرار داریم و امروز در مکان متبرک و مقدسی هستیم. همگان از توجه ویژه امام (ره) به مساله فرهنگ و به طور خاص به کتاب مطلعیم. شاید لازم است در این هفته به طور جدی تر به صحبت های امام در مورد کتاب پرداخته شود، چراکه زندگی سیاسی ایشان همواره پررنگ بوده است اما به وجه اجتماعی زندگی شان توجه نکرده ایم.


وی با تاکید بر اینکه امید زیادی داریم تا بتوانیم در جهت رفع چالش هایی که در حوزه نشر وجود دارد گام برداریم، توضیح داد: حضور آقای صالحی در معاونت فرهنگی ارشاد و آقای مختارپور در نهاد کتابخانه ها، فرصت بسیار خوبی است تا بتوانیم به مسائل و مشکلات حوزه نشر بپردازیم و راه حل را پیدا کنیم. برنامه های خوبی در معاونت فرهنگی شروع شده است و امیدوارم این همکاری را بتوانیم در سراسر کشور نیز ایجاد کنیم.
 

پایان پیام/

کد خبر 417052

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha